Care este diferenta dintre stilul interior britanic si cel american?

Cand vine vorba de design interior, este corect sa spunem ca exista un anumit nivel de diferenta intre stilurile britanice si cele americane. Desigur, acest lucru difera de la casa la casa si nu exista un stil de design interior britanic sau american clar definit, dar exista unele diferente comune notabile intre cele doua tari.

Pentru a intelege mai bine care sunt aceste diferente, am vorbit cu designeri de interior, atat britanici, cat si americani. Dupa ce am vorbit cu designeri care au lucrat la proiecte atat in ​​America, cat si peste iaz, este clar ca modul in care ne proiectam casele este in mare masura influentat de influentele istorice ale tarilor respective, precum si de diferentele de stil de viata. 

„In experienta mea de lucru atat in ​​Regatul Unit, cat si in Statele Unite, am observat cateva distinctii cheie intre stilurile de design interior britanic si american”, spune Dara Huang, fondatorul Dara Maison. „Aceste diferente provin adesea din diferite influente culturale, medii istorice si preferinte de stil de viata.”

5 diferente cheie intre designul interior britanic si cel american

Mai jos, am adunat cinci moduri diferite in care designerii spun ca stilurile de design interior britanic si american difera, de la modul in care decoram cu tendinte de culoare pana la functionalitatea unui spatiu. 

1. Marimea si proportiile

Canapea din piele maro in living modern cu rafturi incorporate si lucrari de arta abstracte mari

Stilul interior al unui spatiu depinde in primul rand de marimea si proportiile locuintei. Aceasta este o diferenta destul de importanta intre casele britanice si cele americane, prin aceea ca casele americane sunt adesea mult mai spatioase decat casele britanice. Desi nu este intotdeauna cazul, este adesea adevarat ca casele britanice, in special cladirile vechi din orasele mari, se pot confrunta cu mai multe restrictii in ceea ce priveste spatiul, in timp ce casele americane sunt adesea mult mai noi si au spatii de locuit in plan deschis. 

„Casele britanice, in special in orasele mai vechi precum Londra, tind sa aiba spatii de locuit mai mici”, spune Dara Huang. „Ca urmare, se pune accent pe maximizarea eficientei si functionalitatii spatiului. Casele americane ofera de obicei spatii de locuit mai mari, ceea ce poate duce la planuri de etaj mai deschise si un accent mai mare pe crearea de medii confortabile, prietenoase pentru familie.

Melissa Read, director de creatie la Studio Burntwood, cu sediul in Londra, remarca, de asemenea, diferentele comune intre tipurile de cladiri, adaugand: „De cele mai multe ori, designul interior britanic reflecta perioada proprietatii in sine. Pentru noi, avand sediul in Londra, proiectam multe proprietati victoriane si edwardiene, precum si cladiri protejate in care trebuie sa fim extrem de sensibili la arhitectura cladirii si la modul in care aceasta se traduce in interior.’

2. Detalii arhitecturale

Sertare si dulapuri din lemn si grinzi albe

Cu orice proiect de interior, caracteristicile originale ale unei camere sunt fundamentale pentru designul restului spatiului. Cand comparam designul britanic si cel american, de multe ori aceste detalii arhitecturale fac un spatiu fie britanic, fie american.

„Designul interior britanic si american prezinta adesea caracteristici distincte care reflecta mostenirea lor culturala si influentele istorice”, spune designerul de interior Jennifer Davis, fondatorul Davis Interiors. 

Discuta despre caracteristicile caselor britanice, ea explica: „Elementele arhitecturale precum mulurile complicate si tavanele decorative sunt adesea in centrul atentiei, iar designul interior inclina de obicei catre un stil mai traditional si mai formal, subliniind eleganta, detaliile ornamentate si un sentiment de mostenire. Pe de alta parte, designul interior american tinde sa imbratiseze o abordare mai eclectica si mai diversa, imbinand diverse elemente de design din perioade si culturi diferite. Este adesea caracterizat de un amestec de stiluri, cu un accent mare pe confort, caracter practic si o atmosfera putin mai casual.’

Coperta de carte de design interior clasic

Design interior clasic: Utilizarea caracteristicilor din perioada britanica si americana in casele de astazi

Aflati totul despre cele mai emblematice stiluri decorative atat de origine americana, cat si britanica si despre modul in care aceste caracteristici de epoca pot fi amenajate in casele de astazi. 

3. Designul britanic este adesea mai traditional

O baie traditionala, cu pereti roz, o cada rulanta si un scaun din rachita

Desi aceasta este o observatie generala si cu siguranta nu este adevarata pentru toate casele sau proiectele de interior, designerii remarca o tema generala a caselor britanice care favorizeaza decorul traditional, in timp ce casele americane pot aparea adesea mai moderne prin design. 

„Una dintre diferentele de baza dintre estetica americana si cea britanica provine din dragostea britanicilor pentru toate lucrurile florale si in aer liber”, spune Samantha Stathis-Lynch de la Samantha Ware Designs. „Peisajul rural englezesc este presarat cu proprietati mari la tara si locuinte de sat pitoresc, ambele avand gradini remarcabile. Atunci nu e de mirare ca casele englezesti detin un pumn de tesaturi chintz, picturi peisagistice si flori proaspete.

„In plus, clima mai rece si mai umeda din Marea Britanie inseamna ca spatiile confortabile si calde sunt esentiale, creand un aspect mai stratificat si in multe privinte traditional. In timp ce astfel de motive si stiluri pot fi vazute in SUA, estetica americana este adesea mai redusa si in multe privinte „moderna”. Desi avem cateva case vechi, in special in New England, majoritatea locuintelor americane sunt relativ noi in comparatie cu cele din Anglia, care pot data de secole in urma.

Cartea perfecta in stil englezesc

Aflati totul despre stilul tipic britanic de design interior cu aceasta carte cu coperta cartonata, explorand echilibrul dintre confort si stil prin mobilier, tesaturi si decoratiuni vintage.

4. Culoare si model

O camera de zi cu tapetul rochiei lui Dado, perdele rosii si o canapea rosie

Cand vine vorba de decorare cu model si culoare, exista contraste evidente intre stilul britanic si cel american. Acest lucru se refera, in general, la faptul ca casele britanice se simt adesea mai istorice si, prin urmare, culorile reflecta acest lucru, in timp ce casele americane mai noi ar putea sa reflecte mai mult decorul modern, prin urmare o abordare mai contemporana a modelului si a culorii.

„Consider ca designul britanic este mai capricios, cu alegeri indraznete, fie prin culori saturate indraznete, fie printr-un fel de model floral”, spune designerul de interior Peti Lau, parte a programului Access to Design al New York Design Center. „In timp ce designul american tinde sa fie mai uniform si mai simetric.”

Dara Huang observa, de asemenea, diferenta dintre culorile folosite atat in ​​design-ul britanic, cat si in cel american, explicand: „Designul interior britanic inclina adesea spre palete de culori mai discrete si mai dezactivate, reflectand climatul tarii si preferinta pentru o eleganta subestimata. Sunt utilizate in mod obisnuit tonurile pamantii, verdele intens si neutrele clasice precum taupe si gri. Designul interior american tinde sa fie mai indraznet in ceea ce priveste alegerea culorilor. Nuante vibrante, scheme de culori contrastante si dorinta de a experimenta diferite nuante sunt mai raspandite in casele americane.

Dara adauga ca aceasta diferenta se poate reflecta si in materialele folosite atat in ​​casele americane, cat si in cele britanice: „Designul britanic incorporeaza adesea texturi bogate si tactile, cum ar fi tapiteria de catifea, perdele de matase si covoare de lana. Materialele naturale precum lemnul si piatra sunt predominante. Designul american imbratiseaza o gama mai larga de materiale, inclusiv piele, sticla si metale. Este obisnuit sa vezi un amestec de texturi si finisaje in interioarele americane.

5. Casele americane se simt adesea mai ingrijite

Dormitor neutru pictat in Revere Pewter

O alta observatie comuna in randul designerilor de interior cu privire la diferentele dintre designul britanic si cel american este modul in care sunt stilate casele. Designerii explica ca casele americane pot fi adesea mai intentionat stilate si ingrijite, in timp ce casele britanice pot fi mai primitoare de un aspect imperfect.

„Cred ca, de obicei, noua britanicilor ne plac interioarele care par ca ar fi evoluat natural de-a lungul timpului, in timp ce aspectul american este putin mai proiectat”, spune Tiffany Duggan, fondatorul Studio Duggan. „Cred ca exista multa frumusete in imperfectiuni – o nota de uzura poate aduce atat de multa caldura si autenticitate unui spatiu. Interioarele englezesti sunt de fapt destul de informale – canapelele sunt moi si incapatoare si, de obicei, impodobite cu caini adormiti, pouf plin de carti si putina dezordine. Interioarele americane sunt cu adevarat bine gandite si proportionate. Cu siguranta este loc pentru putina polenizare incrucisata.