La fel ca si canapeaua din sufragerie, sublavoarul este principala piesa de mobilier in baie, cu exceptia dusului, iar de aceasta depind atat functionalitatea si confortul, cat si estetica spatiului. Prin urmare, daca te gandesti sa o schimbi pe a ta si nu stii de unde sa incepi, aceste idei de decor te vor ajuta sa alegi modelul perfect.
Iata cateva criterii pentru alegerea dulapului de sub chiuveta de care are nevoie baia dvs.!
1. Cat de des va fi utilizat
Chiar daca te-ai indragostit de acel dulap de sub lavoar la inceput, ar trebui sa-ti scoti in evidenta spiritul practic si sa achizitionezi modelul de care ai cu adevarat nevoie si pe care ti-l poti permite pe metru si pret . Tine minte ca nu este acelasi lucru pentru o baie de familie ca pentru o toaleta de curtoazie , ca este un spatiu pe care il folosesti doar pe tine sau pe care il imparti cu copiii, ca esti un „beauty addict” care trebuie sa depozitezi ( si magazin) produse de machiaj si tratament si, chiar, este important sa aveti o idee despre tipul de lucruri pe care urmeaza sa le depozitati pentru a alege un model cu usi, sertare unde poti aseza totul bine.
2. Dimensiunea
Atat spatiul cat si mobilierul. Cand vine vorba de distribuirea baii, dimensiunea lavoarului este un aspect fundamental. Amintiti-va ca dimensiunile standard variaza intre 60-100 cm latime , desi exista 50 cm pentru baile mici , ca adancimea obisnuita este de 46 cm si ca inaltimea variaza, desi la picioare este de obicei intre 83,5 si 91,5 cm . Ideea este de a adapta mobilierul la dimensiunile camerei. Daca ai o gaura mica de 60 cm, trebuie sa profiti de capacitatea maxima .cu un model pana la podea sau cu trei sertare peste unul suspendat, mai vizual, dar cu capacitate mai mica.
3. Tipul de instalare
Suspendat sau cu picioare? Acesta este un factor important, nu doar la nivel estetic , ci si din motive practice (a face orificii sau nu). Astfel, o piesa de mobilier suspendata previne acumularea de murdarie, faciliteaza curatarea si este vizual mai usoara, motiv pentru care este o optiune buna in baile de cativa metri. In timp ce o pictura murala cu picioare , „imbraca” estetic baia, se instaleaza usorsi nu trebuie sa faci gauri. In plus, unele dintre modelele noastre au posibilitatea de a cupla sertare cu roti care pot fi relocate in diferite spatii ale baii in functie de nevoi si care sunt capabile sa se adapteze la distributii speciale si sa ofere un raspuns pe masura.
4. Materiale adecvate
Aburul si apa fac parte din viata de zi cu zi in aceasta incapere.Din acest motiv, uneori ne lasam purtati de estetica sau de pret fara sa tinem cont de faptul ca mobilierul de baie este supus folosirii constante si a umiditatii ridicate iar fata de aceasta nimic mai bun decat materialele care raspund bine in aceste circumstante, sunt usor de curatat si rezista la jogging continuu.
Iata avantajele fiecarui material. Cele din lemn , masiv sau furniruit, ofera o nota naturala, sunt mai scumpe, dar sunt si foarte rezistente, tolereaza bine umiditatea atata timp cat sunt tratate si curatate cu o carpa umeda. PAL si _Cea mai recenta generatie de melamina (un detaliu important) rezista bine la umezeala, abraziune si lovituri si este usor de curatat, in timp ce MDF „este materialul vedeta pentru crearea unor forme si design-uri specifice, precum unghiuri, muluri si margini rotunjite. Poate fi acoperit cu PVC, o varianta mai ieftina decat lacul, si poate fi curatat cu apa si sapun neutru”. In baile actuale nu uita de microciment si sintetice .
5. Stilul si decorul
Pe langa functionalitatea sa, avem nevoie ca acesta sa fie integrat in decorul baii , obtinand un tot armonios. Ca vedeta spatiala, el defineste stilul celorlalte elemente si, desi inainte se acorda putina atentie esteticii sale de dragul caracterului practic, acum se ocupa designul si culoarea. In acest fel, poti miza pe modele clasice cu usi si sertare; minimalist , fara manere si in culori neutre; ‘shabby chic’ , cu muluri si in alb, sau cu un aer rustic, din lemn cu sertare mici si un raft inferior pentru a pune mai multe cosuri pentru prosoape sau hartie igienica.
6. Alegeti modele care sunt usor de folosit
Atunci cand alegi mobilierul pentru baie trebuie sa tii cont de obiceiurile tale astfel incat sa se potriveasca cu ceea ce cauti si nu tu sa te adaptezi acestuia. Pentru a face acest lucru, tineti cont nu doar de dimensiuni , ci si de compozitie si forma , deoarece este posibil sa fiti mai interesat sa aveti trei sertare decat doua usi , daca aveti multe lucruri mici de depozitat, sau cu un sertar de extractie. vedeti interiorul dintr-o privire sau depozitati produse si conserve voluminoase.
7. Mobilierul ales trebuie sa aiba capacitatea de depozitare pe care o doriti
Pentru a evita caderea in eroarea de a avea o baie dezordonata, trebuie prioritizate spatiile si odata cu ele si instrumentele de depozitare. Tinand cont de faptul ca aceasta camera acumuleaza un numar mare de produse , trebuie sa stim unde sa le depozitam, in functie de dimensiunea incaperii. Amplasarea mobilierului cu capacitate nu va scadea din eleganta mediului, ci va deveni inca un element decorativ. Utilizarea organizatoarelor , element fundamental pentru mentinerea ordinii si a unei distributii adecvate a produselor, va realiza o mai mare flexibilitate , accesibilitate si va facilita curatarea .. Poate ca felul in care este imbracat mobilierul sub forma de accesorii si „recuzita” este la fel de important ca si mobilierul in sine.
8. Sa fie adaptat nevoilor dvs.
Fara a fi un mobilier la comanda . Ai nevoie de el pentru a raspunde obiceiurilor tale si a-ti face rutina de zi cu zi mai usoara. De aceea, producatorii va permit acum sa il proiectati (aproape) complet. Nu doar ca poti alege modelul , designul si materialul , dar poti incorpora si sertare reglabile in inaltime si adancime, astfel incat sa se adapteze la ceea ce ai nevoie, cu sau fara maner , cu inchidere progresiva pentru a evita loviturile neplacute…
9. Trebuie sa luati in considerare ca mobilierul ales va fi pentru mult timp sau chiar pentru totdeauna
Desi designul meu de lavabo trebuie sa fie in concordanta cu restul decorului, este important sa alegeti un model atemporal , cu linii curate si putin ornamentat, care va rezista testului timpului. Lemnurile si culorile deschise ( alb sau gri) , desi iubim personalitatea celor intunecate, sufera mai putin de- a lungul anilor si arata mereu in stare buna. In plus, ofera un plus de caldura . Daca vrei sa dai o nota originala, alege o chiuveta suspendata, sau adauga culoare cu accesorii si prosoape.
10. Sa fie in ultimele tendinte
Desi piesa de mobilier ideala ar trebui sa raspunda nevoilor tale, gusturilor tale, contoarelor disponibile si sa aiba un design atemporal, este important sa cunoastem ultimele tendinte in decorarea baii, deoarece acestea nu ne vor permite doar sa-i actualizam „aspectul” , dar sa incorporeze si mecanisme si solutii care ne fac viata mai usoara . Astfel, comodele sunt o tendinta deasupra usilor, in timp ce sertarele vin cu inchidere amortizata si deschidere ‘push & pull’, adica fara manere, facilitand curatarea. Amenajarea interioara este si el un plus.