Unde sa depozitezi mirodeniile intr-o bucatarie mica: Top sfaturi utile

Consumatoare de spatiu, nu este o sarcina usoara sa gasesti unde sa depozitezi condimentele intr-o bucatarie mica, astfel incat acestea (si restul spatiului tau de gatit) sa ramana ingrijite, ordonate si bine ordonate. Vestea buna este ca se poate face absolut si – fara luxul unui spatiu din belsug – este mai probabil sa mentineti si o colectie fara dezordine. 

Organizarea unei bucatarii mici in functie de activitate face mult mai usor navigarea in general, asa ca, ca unele dintre ingredientele cele mai des folosite, veti dori sa va localizati ideile de depozitare a condimentelor cat mai aproape de aragaz sau de plita, indiferent daca este posibil. sunt depozitate in sertare sau dulapuri, rafturi montate pe perete sau carcase de blat. 

Fie ca sunteti un bucatar experimental cu borcane din abundenta, fie ca doriti sa gazduiti doar cateva preferate aromate, am pregatit o lista scurta de unde sa depozitati mirodeniile, astfel incat ideile dvs. mici de bucatarie sa ramana cat mai gustoase posibil. 

Unde sa depozitati mirodeniile intr-o bucatarie mica 

Rationalizarea elementelor esentiale este importanta atunci cand organizati o bucatarie de orice dimensiune, dar daca aveti un spatiu deosebit de limitat, pur si simplu nu este loc pentru dezordine. Ideile mici de depozitare in bucatarie ar trebui sa gazduiasca doar elementele esentiale, asa ca organizarea condimentelor inainte de a le reaseza este treaba numarul unu. 

„Scoateti toate condimentele si verificati termenele de utilizare. Am facut acest exercitiu cu mama acum cativa ani si am gasit de fapt un borcan cu scortisoara din anul nasterii mele! Daca intalniti dubluri in cadrul datei, ganditi-va daca le veti folosi cu adevarat . Daca nu, luati in considerare donarea unui stoc suplimentar unei banci alimentare sau unui centru de donatii din zona dvs.”, spune organizatorul profesionist Katrina Hassan de la Spark Joy London. 

Doar dupa ce ti-ai optimizat cu succes colectia de mirodenii, esti in masura sa iei decizii cu privire la cel mai bun mod de a o pastra. 

depozitare camara bucatarie cu solutii personalizate, rafturi, cutii pentru legume, condimente deasupra, cosuri dedesubt

1. Dedicate a spice drawer

Organizarea sertarelor de bucatarie in asa fel incat sa poata tine cu succes o colectie de condimente devine din ce in ce mai populara. Trucul este sa investesti in cele mai bune organizatoare de sertare pentru a maximiza spatiul cu care lucrezi.  

„Ele pot fi adaptate exact la specificatiile dumneavoastra, permitand accesul usor, mai degraba decat sa se adanceasca in spatele dulapurilor de bucatarie bombate. Nu numai ca este mai eficient atunci cand gatiti, dar depozitarea lor intr-un sertar racoros si intunecat poate prelungi durata de viata si aroma condimentelor dvs.”, spune Tom Howley, director de design la Tom Howley .

Insertiile si incrustatiile sau chiar un suport de condimente inclinat, disponibil la Amazon, functioneaza bine in sertarele inguste si putin adanci, in timp ce separatoarele verticale sau containerele cu laturi inalte sunt ideale pentru a face sertare mai adanci si mai largi potrivite scopului. Asigurati-va ca pozitionati etichetele astfel incat sa le puteti vedea clar, fie ca sunt pe capac sau pe lateral, si investiti in captuseli anti-alunecare pentru a impiedica caderea borcanelor pe masura ce sertarul se deschide si se inchide. 

2. Incarcati o Lazy Susan

Fie ca este pe un blat, intr-un dulap sau pe un raft, nu va puteti permite sa lasati colturile incomode sa fie subutilizate intr-o bucatarie mica. In ciuda a ceea ce va poate face sa credeti numele, o Susan lenesa este unul dintre cele mai muncitoare instrumente organizationale pe care le puteti folosi pentru a profita la maximum de ele si, dupa norocul, se preteaza cu brio pentru depozitarea condimentelor. 

„Pun borcanele la locul lor si se rotesc, astfel incat sa puteti accesa cu usurinta ceea ce aveti nevoie, fara a fi nevoie sa scotoci si sa rasturnati lucrurile”, spune organizatorul de acasa Emma George de la Declutter cu Emma.  

3. Adaugati un alt nivel de stocare

suport pentru condimente

Daca aveti spatiu vertical cu care sa va jucati atunci cand organizati dulapuri de bucatarie, luati in considerare adaugarea unui alt raft dedicat exclusiv mirodeniilor sau instalarea unui suport de mirodenii rabatabil sub dulapurile montate pe perete. 

Puteti incerca, de asemenea, aceste rafturi extensibile „trageti si rotiti”, disponibile la Amazon, care nu numai ca folosesc spatiul vertical, ci si adancimea dulapurilor, astfel incat borcanele sa nu se piarda in spate, sa nu fie vazute niciodata”, sugereaza organizatorul profesionist Shannon Krause de la Tidy Nest. 

Coloanele de rafturi ofera o alternativa mai simpla, mai putin costisitoare. Pozitionati-le in spatele dulapului cu borcanele de condimente aliniate deasupra, apoi folositi gaura de dedesubt pentru a stoca alte capse de camara. 

4. Strangeti o usa sau doua

Partea din spate a usii, fie ca este o camara, bucatarie sau dulap, este un loc grozav pentru a depozita condimentele fara a ocupa spatiu pretios de suprafata. In functie de cat de mare este colectia dvs. – si usa –, puteti instala o serie de rafturi si puteti comanda ierburi si condimente intr-un mod care sa aiba cel mai mult sens pentru dvs., indiferent daca este vorba de bucatarie, tip sau alfabet. 

„Sunt un mare fan al acestei solutii de depozitare in bucatariile mai mici; nu numai ca economiseste spatiu, dar te obliga si sa fii atent la cate condimente vei cumpara in viitor. Daca nu se potriveste in rack, intreaba-te daca chiar ai nevoie de el. Daca raspunsul este da, schimba-l cu ceva pe care nu l-ai mai folosit de ceva vreme’, sugereaza Katrina Hassan.   

5. Creati un afisaj de perete picant

Indiferent daca optezi pentru rafturi special create sau le integrezi ca parte a ideilor tale de rafturi de bucatarie, depozitarea condimentelor pe perete le tine la indemana, elibereaza spatiu in dulapuri si sertare si, atunci cand sunt bine organizate, reprezinta puncte focale elegante, de asemenea. 

Decantati-le in borcane de sticla aratoase, cu etichete uniforme si tratati-le asa cum ati face daca ati organiza o camara, aranjati dupa dimensiune si utilizare pentru o senzatie ingrijita si ordonata. 

„In timp ce rafturile pentru condimente suspendate pe perete pot arata minunat, rareori borcanele sunt suficient de mari pentru a adaposti continutul tuturor condimentelor pe care le detii. Cu exceptia cazului in care aveti o colectie minima, retineti ca va trebui sa alocati mai mult spatiu in alta parte pentru a pastra restul condimentelor dvs. – poate ca acest lucru nu este frumos, dar va fi util”, spune organizatorul de acasa Bonnie Borromeo Tomlinson, autoarea cartii Stop. Cosuri de cumparare. 

6. Du-te la comanda

suport pentru condimente intr-un mic alcov in peretele bucatariei

Chiar si cea mai mica dintre bucatarii va avea probabil spatii care nu sunt realizate la intregul lor potential. Daca va aflati in etapele de planificare a amenajarii micii bucatarii, adaptarea la comanda deschide tot felul de oportunitati de depozitare a condimentelor, fie ca este vorba de un mic alcov ingrijit, pregatit pentru rafturi, sau de un spatiu ingust intre aparate, perfect pentru un suport extensibil subtire. . 

„Adoptarea unei abordari la comanda va permite sa alegeti dintr-o varietate de dimensiuni, cu o gama larga de cutii, tavi si alte insertii concepute pentru sticle si borcane; perfect pentru pozitionarea langa plita pentru acces rapid la ierburi si mirodenii”, spune Graeme Smith, seful departamentului de retail si design la Life Kitchens. 

7. Pregatiti un dulap

Atunci cand planificati depozitarea condimentelor ca parte a organizarii unei bucatarii mici fara camara, integrarea unor solutii suplimentare de depozitare in interiorul dulapurilor este o modalitate excelenta de a maximiza spatiul la cel mai bun potential. In functie de modul in care alegeti sa va organizati condimentele, exista o multime de optiuni disponibile, de la cosuri si cosuri pana la colturi si carusele. 

„Sistemele de rafturi glisante sunt de nepretuit – atat de des scoatem alimente care au expirat cu ani in urma, deoarece clientii nostri nu aveau idee ca se ascunde in spate! Pentru rafturile mai sus, va recomandam sa folositi cosuri lungi, de la Amazon, care pot fi scoase si asezate pe un blat, aproape ca un sertar detasabil’, spune Ann Lightfoot, co-fondatorul Done & Done Home. 

8. Folositi un carucior portabil pentru blat

condimente

Daca aveti o colectie vasta sau va chinuiti sa gasiti spatiu langa aragaz, luati in considerare aranjarea unui grup mai mic de condimentele cele mai folosite pentru a le pastra la indemana. Asezati-le impreuna intr-un cadru portabil pentru condimente sau intr-un organizator in stil carusel. In acest fel, le puteti muta cu usurinta in timp ce gatiti sau le puteti elimina cu totul atunci cand dezordonati si organizati blaturile din bucatarie. 

9. Depozitati rezervele in afara zonei de gatit

Daca cumparati mirodenii in vrac pentru a le decanta, va trebui sa va dedicati undeva pentru a stoca eventualele resturi, gata pentru urmatoarea data cand veti avea nevoie de ele. Spatiul de depozitare principal ar trebui rezervat doar pentru articolele esentiale de zi cu zi, asa ca, daca nu aveti o camara, va trebui sa va ganditi in afara zonei principale de gatit – deasupra dulapurilor de bucatarie sau intr-un bufet din apropiere, de exemplu. .

Desi condimentele nu se sting, ele isi pot pierde aroma daca nu sunt depozitate corect. Indiferent daca le depozitati in containere sau pachete, asigurati-va ca sunt pastrate etans si ferite de caldura directa si lumina soarelui. Plasarea lor intr-un cos le va mentine bine stranse si inseamna ca puteti scoate intregul lot dintr-o singura miscare pentru a gasi ceea ce aveti nevoie. 

10. Pastrati totul simplu cu un suport magnetic pentru condimente

Daca locuiti intr-o inchiriere sau organizati un apartament mic, probabil ca sunteti in cautarea unei solutii de depozitare mai putin permanenta – sau cel putin una care sa creasca si sa se miste cu tine in timp. 

„Rafturile magnetice pentru condimente sunt grozave pentru bucatariile mai mici – elibereaza atat spatiu pe blat, cat si in dulap si nu au nevoie de accesorii permanente”, spune organizatorul profesionist Michelle Hansen, fondatorul Practical Perfection. „Pur si simplu atasati suportul magnetic la frigider sau la spatarul metalic si depozitati-va condimentele in cutii sau borcane magnetice mici”.