Tine la distanta daunatorii din gradina ta folosind aceste 5 plante

Mentinerea daunatorilor sub control este esentiala daca ai norocul sa ai o gradina de legume, deoarece acele insecte micute sunt unii dintre cei mai mari dusmani ai plantelor tale , capabile sa distruga totul in calea lor. Vestea buna este ca exista unele plante care lupta cu acesti paraziti in mod natural.

Asadar, uita de pesticide si de toate acele alte produse chimice care dauneaza mediului, deoarece datorita anumitor specii de plante gradina ta va fi mereu in perfecta sanatate .

Importanta controlului daunatorilor

In anotimpurile calde, insectele au obiceiul de a ataca gradinile noastre de legume. A sosit, asadar, momentul sa luam masurile de precautie necesare pentru a-i proteja si a evita raspandirea acestor oaspeti nedoriti.

Exista mai multe optiuni pentru respingerea insectelor. Cu toate acestea, daca doriti sa o faceti intr-un mod ecologic si prietenos cu mediul, poate doriti sa aruncati o privire la aceste cinci plante folosite pentru a controla daunatorii gradinii de legume . Profitand de proprietatile lor, de fapt, spatiul tau verde va ramane mereu frumos si sanatos.

Desigur, asta nu inseamna ca parazitii se vor evapora; Cu toate acestea, multe insecte urasc culorile si aromele acestor plante specifice .

De asemenea, aruncati o privire si asupra fungicidelor naturale: unele functioneaza foarte bine si este posibil sa aveti nevoie de ele.

Galbenele – un clasic pentru combaterea daunatorilor

Cand vine vorba de plante care tin daunatorii departe de gradina, galbenelele sunt un mare clasic .

Galbenelele sunt plante perene, asa ca te poti bucura de frumusetea lor pe tot parcursul anului. In plus, mirosul lor este neplacut pentru afidele si mustele albe, asa ca sfatul este sa le asezi de-a lungul perimetrului gradinii de legume, pentru a crea o bariera naturala de protectie. In plus, radacina secreta o substanta care actioneaza ca un repelent pentru nematozi : acest lucru ii tine la distanta pe viermii care sunt inamicii rosiilor, cartofilor si vinetelor.

Rozmarin

Rozmarinul este una dintre acele plante din care poti obtine multiple beneficii, deoarece nu are nevoie de ingrijire deosebita sau de multa apa. In plus, este o planta aromatica pe care o poti folosi zilnic in bucatarie pentru a-ti imbogati retetele .

Rozmarinul este una dintre plantele care resping cel mai bine parazitii, in special fluturii care ataca morcovii . Si un beneficiu suplimentar este capacitatea sa de a atrage insecte polenizatoare, permitand gradinii tale sa prospere.

Puteti gasi aceasta planta la pepiniera locala.

Tineti daunatorii sub control cu ​​menta proaspata

Menta este o alta planta aromata iubita de toata lumea . Are proprietati curative si, vara, este o necesitate in bucataria fiecarui gurmand.

Ceea ce probabil nu stiai este ca respinge furnicile si afidele enervante , ceea ce o face indispensabila in ingrijirea gradinilor de legume si a gradinilor de flori.

Galbenele englezesti – un control al daunatorilor de culoare

Vechii egipteni considerau galbenelele englezesti o planta miracola datorita numeroaselor sale utilizari medicale. De fapt, se crede ca este utila pentru ingrijirea pielii sensibile , in special cea a nou-nascutilor, si se spune ca are proprietati calmante.

Este un aliat valabil in gradinile de legume, datorita capacitatii sale de a indeparta afidele, mustele albe si nematodele. In plus, atrage si insecte benefice in gradina , cum ar fi musca, care este inamicul afidelor.

Curatare cu salvie

O alta dintre cele mai populare si parfumate plante terapeutice este salvia . Gustul sau proaspat il face perfect pentru prepararea primelor feluri, dar reprezinta si un ajutor valabil in cazul problemelor legate de digestie.

Este surprinzator de eficient impotriva mustelor albe, mustelor morcovului si moliei, iar datorita culorilor sale este si un excelent element decorativ, asa ca nu ezitati sa-l plantati in gradina dvs. si bucurati-va de frunzele sale verzi si florile mov.

Si asta nu este tot: sa-l ai in micul tau colt de pamant va ajuta si la respingerea melcilor enervanti, care sunt lacomi de tot ce gasesc in gradina ta.

In cele din urma, pe langa faptul ca actioneaza ca o bariera pentru unele insecte, asa cum am mentionat deja, aceasta planta poate fi folosita si ca aroma in bucatarie, precum si ca remediu natural pentru unele tulburari particulare ale organismului.