Plantele si florile colorate sunt resurse decorative capabile sa umple orice incapere din casa cu viata si culoare. Cu toate acestea, in functie de stilul decorativ si de elementele de mobilier ale decorului dvs., exista unele care se potrivesc mai bine decat altele.
Nu stii cum sa schimbi decorul casei tale si cauti variante diferite fata de accesoriile clasice de mobilier? Daca vrei o solutie alternativa, in acest articol iti vom spune cum sa folosesti plante si flori colorate pentru a-ti umple casa de bucurie si vitalitate.
Exista diverse specii de plante si multe tipuri de flori care pot da luminozitate, caldura si viata incaperilor din casa ta. Trebuie doar sa stii sa le asociezi cu restul decorului.
De ce sa decorezi cu plante si flori colorate?
Plantele si florile colorate sunt resurse decorative capabile sa umple orice incapere din casa cu viata si culoare. Cu toate acestea, in functie de stilul decorativ si de elementele de mobilier ale decorului dvs., exista unele care se potrivesc mai bine decat altele.
In acest articol iti vom oferi cateva sfaturi pentru a invata cum sa alegi plante si flori colorate in functie de nuantele predominante in casa ta. Mai mult, va vom spune care plante sunt cele mai frumoase si mai usor de ingrijit.
Culori la moda conform retelelor de socializare
Retelele de socializare ne spun fara echivoc care sunt tendintele actuale. Pe Instagram, puteti vedea care sunt culorile preferate ale creatorilor de tendinte . Astfel, va puteti face o idee despre cele mai populare tendinte din ultimii ani.
Desi a avut mare succes in urma cu cativa ani, rozul millennial (sau rozul millennial) este inca una dintre culorile preferate atunci cand vine vorba de decorarea interioarelor celor mai moderne locuinte. De fapt, acest lucru nu ne surprinde, deoarece se combina cu aproape orice.
Daca albul predomina in decorul casei tale si sunt detalii negre si aurii, poti adauga flori in aceasta culoare moale pentru a crea o atmosfera cu adevarat speciala. Va sfatuim sa plasati florile in vaze mici, de forma rotunda. De exemplu, puteti alege bujori si va puteti bucura de frumusetea lor.
Pentru iubitorii de culoare liliac
O alta culoare favorizata de iubitorii de decoratiuni este liliac in toate variantele sale: lavanda, mov etc. Aceasta culoare este asociata cu spiritualitatea si misticismul si este capabila sa aduca pace, calm si armonie in orice camera din casa.
Lucrul bun este ca exista multe plante si flori de aceasta culoare. Asezandu-le intr-o vaza, poti profita de frumusetea lor pentru a oferi camerelor tale o nota de rafinament.
Violeta africana, de exemplu, este planta prin excelenta cand vine vorba de plante frumoase si usor de ingrijit. Are atat tonuri intense, cat si mai deschise si tot ce aveti nevoie este o vaza din fibre naturale pentru a-i spori frumusetea. Il poti aseza pe o masuta de cafea in living sau la intrarea in casa ta.
Daca vrei sa decorezi cu ciorchini de flori, lavanda este planta pentru tine. Este foarte frumos si se adapteaza usor la orice stil decorativ. In plus, buchetele de lavanda dureaza mult timp.
Plante si flori colorate pentru camerele tale
Pentru a decora cu plante si flori colorate, trebuie sa tii cont de paleta de culori predominanta in casa ta. Daca verdele este culoarea predominanta, poti folosi plante care dau luminozitate incaperilor. De exemplu, Monstera deciliasa .
Daca albastrul predomina in casa ta, plantele sau florile cu culori mov sau albastru se combina perfect. Pe langa plantele pe care le-am mentionat, poti alege petunia sau larkspur ( Delphinium glaucum ), o planta cu totul deosebita ca numele sau.
Pentru iubitorii de medii elegante si moderne in care sunt prezente elemente de culoare aurie, nu exista nimic mai bun decat o planta cu flori de portocal . Pe langa kalanchoe, galbenele sau margarete, poti indrazni cu exuberanta pasarii paradisului ( Sterlitzia reginae ).
Decorarea cu plante si flori colorate este o modalitate usoara cu o mie de posibilitati care va vor permite sa va umpleti casa cu stil si vitalitate. Aflati cum sa aveti grija de plantele pe care le alegeti tinand cont de temperatura si tipul de clima din tara in care locuiti.