Combinarea sunetelor vechi si noi este tentant de usoara ca strategie de interior, dar designerii de interior vad adesea greseli cu stilul de tranzitie care compromit aspectul.
Designul de tranzitie imbina decorul traditional cu designul modern, creand interioare care se simt fara efort elegant – dar adunarea cu succes a elementelor lor necesita know-how si fara el, este posibil sa cadem in unele capcane comune.
Le-am cerut designerilor de interior sa dezvaluie greselile pe care le vad cel mai des in stilul de tranzitie si sa ne impartaseasca sfaturile lor pentru a evita ele.
Greselile de stil tranzitional – si cum sa le evitati
Imbinarea elementelor din diferite epoci este atragatoare. Un stil de tranzitie de succes are ca rezultat interioare sofisticate, dar si primitoare. Este, de asemenea, o strategie excelenta pentru a crea o casa care nu se intalneste niciodata.
Aspectul are nevoie de o abordare atenta, totusi, pentru a se asigura ca este bine echilibrat intre traditional si modern, iar piesele selectate sunt armonioase. Acestea sunt modalitatile in care poate merge prost – si strategiile pe care profesionistii le sfatuiesc pentru a indeparta capcanele.
1. Cumparand totul deodata

Nu fi un cumparator impulsiv daca scopul tau este stilul de tranzitie. A cumpara totul deodata este o greseala, potrivit lui Alex Bass, fondatorul si CEO al studioului de consiliere in arta si design interior Salon 21.
„Facand acest lucru, de obicei nu se lasa spatiu pentru ca spatiul sa aiba personalitate”, explica ea. „Asigura-te ca amesteci piese pe care le detii deja cu piese noi. Daca porniti de la zero si cumparati totul dintr-o data, casa voastra va arata ca si cum ar fi fost facuta de un organizator. Cheia pentru o casa grozava, de tranzitie, este sa colectezi in timp si sa te asiguri ca investesti si in piese de calitate.’
Alex Bass este curator de arta si designer de interior. Ea a fondat Salon 21 pentru a umple un gol in experientele sociale disponibile pentru demograficul ei interesat de arta si cultura si de acces la noi talente. Alex a absolvit Universitatea Columbia, specializarea in istoria artei si managementul afacerilor si si-a continuat studiile la Institutul de Arta Sotheby’s din Londra. Expertiza lui Alex in arte a condus-o in lumea designului, iar acum se ocupa de proiecte rezidentiale si comerciale, pe langa consilierea artistica.
2. Lipsa de armonie

Ganditi-va la proportiile elementelor, precum si daca sunt moderne sau mai vechi sau efectul nu va fi agreabil.
„Echilibrul armoniei este perturbat nu numai cu piese mari de echipamente moderne, ci si daca sunt prea multe mobilier traditional mic”, explica designerul de interior Artem Kropovinsky. „Concentrati-va pe imbinarea corecta a produselor grele si usoare”.
Cu sediul in New York, Artem Kropovinsky se mandreste cu o vasta experienta globala in design de un deceniu. Cu un angajament fata de sustenabilitate si autenticitate, Artem, alaturi de echipa sa dedicata, realizeaza proiecte atat in SUA, cat si la nivel international, castigand recunoastere prin premii prestigioase de design. Artem este fondatorul Arsight, o firma globala de design apreciata, cunoscuta pentru expertiza sa in designul interior rezidential si comercial.
3. Incercarea de a schimba caracteristicile originale

Tineti cont de caracteristicile existente ale unei camere pentru a va asigura ca nu faceti o eroare cu stilul de tranzitie.
„Un amestec poate aduce haos, prin urmare, a incepe cu un obiectiv solid, cu imaginea finala in minte, poate ajuta la reunirea unor idei diferite”, spune arhitectul si designerul de interior Hafsa Burt de la hb+a Architects. „Daca spatiul are caramida naturala sau artificiala, cel mai bine este sa il restaurati in loc sa pictati peste el, acelasi lucru este valabil si pentru finisajele din lemn”.
Hafsa Burt, un arhitect experimentat cu 24 de ani de experienta, conduce hb+a Architects, un studio pe care l-a infiintat in 2006. Absolventa a SCAD cu un master in arhitectura, portofoliul sau divers se intinde de la aeroportul din San Francisco pana la cladiri de birouri multifamiliale si medicale. . In calitate de avocata a mediului, ea sustine proiectele de constructie neutre din punct de vedere al carbonului si regenerative, concentrandu-se pe calitatea aerului din interior si pe eliminarea toxinelor.
4. Nu obtineti iluminarea potrivita

Optiunile de iluminat, fie ca este vorba de idei de iluminat pentru sufragerie, iluminat pentru dormitor sau cele pentru orice alta camera, compromit frecvent stilul de tranzitie, potrivit expertilor. „Selectarea fie a unui iluminat neadecvat modern, fie a unui iluminat traditional poate deranja spatiul”, spune Artem Kropovinksy. „Alegeti corpuri de iluminat care combina linii elegante cu materiale atemporale pentru a obtine un aspect perfect.”
Si Hafsa Burt vede o eroare facuta si la scara lor. „In teorie, stilul de tranzitie ar trebui sa fie mai modern, cu linii curate, dar totusi viabil si confortabil”, spune ea. Problema pe care o intampina? „Corpuse de iluminat mari, stridente, care au tendinta de a domina un spatiu”.
5. Un efect bland

O schema de culori neutre poate fi o baza excelenta pentru stilul de tranzitie, dar nu cadea in capcana blandului, spune Alex Bass.
„Sa-ti fie frica de culori si sa fii prea neutru poate fi lipsit de personalitate”, spune ea. „Daca inclinati spre o paleta de culori neutre, mai exista imprimeuri si texturi pe care le puteti aduce, mai degraba decat modele indraznete, colorate, pentru a adauga intriga vizuala spatiului.”
6. Supraincarcare de culoare

Si chiar daca nu va este frica de culoare, exista modalitati prin care utilizarea acesteia poate merge prost in interioare in stil tranzitional. „Culorile indraznete contemporane pot sfarsi prin a ascunde eleganta de tranzitie”, spune Artem Kropovinsky. „Pastreaza o baza neutra, dar cu culori indraznete ca mici accente si vei avea aspectul.”
Teoria rosu neasteptat – tendinta emergenta a designului interior pentru folosirea nodurilor de rosu intr-o schema neutra ar fi perfecta pentru a obtine echilibrul corect intr-un spatiu de tranzitie. Incercati sa aduceti un rosu intens si intens sub forma unei perne sau a unui imprimeu sau chiar intr-o bucatarie, aparatele rosii dau in cuie aspectul.
7. Excesul de texturi moderne

Texturile prea elegante pot deteriora interioarele in stil de tranzitie. „Una dintre cele mai frecvente greseli este alegerea texturilor moderne, fara nicio profunzime”, spune Artem Kropovinsky. — Acest lucru da un aspect steril.
Remediul este varietatea. „Incorporati diferite texturi, cum ar fi fibre naturale si lemn vechi, pentru caldura si profunzime”, sfatuieste el.