Renovarea casei: cum sa o planificati pentru a o face cu succes

Renovarea casei poate fi o adevarata bataie de cap. Daca vrei sa fie un succes si ca procesul sa fie cel putin placut, nu uita sa-l planifici in detaliu si mergi la un bun profesionist.

A face lucrari la domiciliu este un proces care ne poate altera viata, asa ca daca te gandesti sa faci o reforma (mica sau totala) si vrei sa fie un succes , trebuie sa tii cont de o serie de aspecte care fac din aceasta o liniste. si frumos. Inainte de a incepe, ar trebui sa evaluati care sunt nevoile dvs. si cum le puteti rezolva. Odata ce ai clar ce vrei sa reabilitati, este important sa marcati o comanda de lucru (planificati-o) si sa mergeti la profesionisti .

Inainte dea va renova casa

Sfatul nostru este sa incepeti prin a face o lista cu ceea ce doriti/trebuie sa schimbati . Asigurati-va ca este complet; Nu merita sa adaugati lucruri odata ce reforma a inceput, acesta este cel mai bun mod de a eterniza lucrari care vor creste in cost. In acea lista trebuie sa includeti incaperile pe care doriti sa le transformati, gandindu-va la posibilitatea ca acestea sa necesite modificari structurale, instalatii…, dar si posibile finisaje estetice. Tine cont intotdeauna daca este o reforma necesara, daca este ceva ce poate fi amanat etc., dar, mai ales, cum iti va imbunatati calitatea vietii si a familiei tale . In acest moment, trebuie sa stim care este capacitatea noastra economicasa dezvoltam tot ceea ce am inclus in acea lista si sa taiem (sau nu) tot ceea ce este de prisos. Cu idei clare, va recomandam sa consultati site-uri de specialitate care au simulatoare sau calculatoare de buget, acestea va vor ajuta sa decideti pasii de urmat si suma de investit. In multe cazuri, aceleasi pagini ofera posibilitatea de a face cotatii online. De asemenea, este necesar sa se consulte cu comunitatile autonome si municipiile, deoarece in multe cazuri au ajutoare pentru reabilitarea unei locuinte.

Mergi la un profesionist

Abordarea unui studio de arhitectura este cea mai buna optiune atunci cand vine vorba de reabilitarea casei, fie ea o camera mica sau intreaga casa. In acest moment, si avand in vedere ca costul unei lucrari este important, iti recomandam sa ceri mai multe bugete diferite si sa te ghidezi dupa cel care ofera cel mai bun raport calitate/pret. Solicitati intotdeauna garantii scrise pentru perioada de executie a lucrarii, calitatea materialelor si finisajelor si serviciul post-luc al acesteia (repararea deteriorarilor peretilor, ferestrelor care nu se inchid, gresie crapate etc.). Intrebati-i si despre optiunea de a vedea evolutia lucrarii in imagini 3D(te va ajuta sa intelegi rezultatul fiecarui pas) si cere-i sa iti ofere solutii pentru structura, distributia spatiului, dar si estetica; toate insotite de bugetul dvs., defalcate si actualizate. Aceasta lucrare de realizare a planurilor, vizite la casa si definire a proiectului, poate dura de la o luna la o luna si jumatate si are un cost economic pe care va trebui sa il platiti indiferent daca efectuati lucrarile cu acest profesionist sau daca, in cele din urma, te hotarasti pentru altul. In orice caz, mai ales daca este vorba de lucrari majore, trebuie sa retineti ca va trebui sa solicitati o autorizatie de construire de la consiliul orasului dumneavoastra, lucru pe care doar un arhitect colegial il poate solicita, si sa va anuntati vecinii despre acestea.

Trebuie sa va ganditi si la eficienta casei

Odata ce intregul proces a fost schitat si stii ce imbunatatiri sa faci, este un moment bun sa te gandesti la eficienta casei tale. Amintiti-va ca pentru a putea vinde sau cumpara cladiri, acestea necesita o evaluare energetica, in plus, este ceva care va avea ca rezultat confortul casei atunci cand te bucuri de ea. Gandeste-te la posibilitatea de a instala un sistem de automatizare a locuintei si de a-l face putin mai durabil, vei castiga economii de energie si facturi de apa si electricitate .

Ce este o casa eco-sustenabila?

Este un spatiu care profita de conditiile naturale pentru a reduce cat mai mult consumul de energie . Intrucat nu este intotdeauna posibil sa o realizati in intregime, va ajutam cu mici gesturi care va vor permite sa aveti grija de mediul inconjurator si sa economisiti energie (si bani): controlati temperatura (iarna 21º in timpul zilei si aproximativ 17 noaptea; vara 26º maxim); opriti aparatele electrice noaptea; alege becuri sau led-uri economice; cumparati aparate cu eficienta energetica ridicata (A++); instalati ferestre si sticla bune; si izolati casa cu perdele si jaluzele.

Cat costa?

Totul va depinde de volumul lucrarii, de daca trebuie indepartate peretii despartitori si de montat altele noi, de instalatiile care trebuie renovate (un articol foarte scump), de materiale si finisaje… Desi este greu de calculat, si este ceva care variaza in functie de In functie de orasul in care locuiesti, un pret orientativ este de 1.000 €/m2.