Nu te-ai indragostit inca de puterea decorativa a pardoselilor din vinil? Dupa ce vei citi acest articol o vei face si mai mult daca vrei sa iti renovezi baia dar gandul la lucrarile pe care le presupune este mai predominant decat dorinta in sine de a face acest lucru.
Este posibil sa transformati baia in putin mai mult de o zi si fara a vedea o particica de praf, ceea ce se traduce intr-o reforma fara lucrari. Pregateste-te sa-ti iei ramas bun de la acele gresie de moda veche care fac ca intregul sa arate urat. Pardoseala noua, baie noua.
Si totul fara ca buzunarul tau sa sufere. Pardoseala din vinil, o pardoseala din plastic de calitate, este perfecta pentru decorare la un buget redus . Puterea podelei si a peretilor in estetica finala a baii este foarte importanta. Cu aceasta schimbare si noile accesorii si prosoape vei avea ceea ce iti doresti: o baie noua si la moda!
Aspecte de luat in considerare la instalarea pardoselilor din vinil
Indiferent de ideea ta, exista o podea de vinil pentru baia ta. Exista atat modele, cat si imagini. Culori, texturi si finisaje care imita lemnul, marmura, piatra, ceramica, cimentul, betonul si chiar atat de la moda hidraulica . Imprimarea stratului final de pardoseli de vinil va permite sa va bucurati de finisajul dorit cu aproape nicio atentie ca este o imprimare.
In plus, au imbunatatit atat de mult calitatea acestui tip de pardoseala (nu au nimic de-a face cu primele modele din plastic care au aparut, cunoscute sub denumirea de pardoseli sintasol) incat chiar incorporeaza textura, astfel incat finisajul final sa fie dur si sa imite cu exactitate. atingerea piciorului .descult de la piatra la lemn.
In plus, pentru a face senzatia de sub picioare mai placuta, multe modele de podele de vinil incorporeaza un strat suplimentar de amortizare in instalatie. Sa schimb podeaua fara lucrari! Si atunci va trebui sa tii cont doar de cateva aspecte minime ale decoratiunii baii pentru ca renovarea sa fie finalizata.
Avantajele si beneficiile parchetului de vinil
Principalul avantaj este ca va permite sa schimbati podeaua fara lucrari. Usurinta instalarii (se aseaza pe podeaua pe care o aveti) si taierea il fac perfect pentru baie, deoarece este foarte usor sa taiati sipcile, gresia sau gresia pentru a le adapta la forma chiuvetei, toaletei sau bideului, deci ca nu trebuie sa scoti toaletele pentru a-l instala.
Daca esti un om de mana, nu vei avea nicio problema sa o faci singur si, daca nu esti, orice montator de parchet ti-l va monta fara nicio problema.
De asemenea, este igienic, sigur si usor de intretinut. Podelele din vinil rezista la umiditate, motiv pentru care sunt perfecte pentru baie. Se curata cu un mop stoars si sunt antiderapante.
Datorita compozitiei lor, impiedica cresterea ciupercilor si bacteriilor, sunt anti-acarieni si nu produc electricitate statica.
Tipuri de instalare a pardoselilor din vinil
Placi, gresie, benzi sau in rola. Toate sunt asezate direct pe sapa sau podeaua veche. Cel mai important este ca suprafata pe care este instalat vinilul sa fie curata, uscata si bine nivelata.
Placile si placile vin in forme patrate si dreptunghiulare, in timp ce scandurile sunt fasii inguste de podea, care sunt instalate paralele, in oase sau imbinari esalonate. Rolul este un vinil continuu care este taiat la dimensiunea necesara. Gresia, faianta si scandura sunt de asemenea taiate, de obicei cu cutter, pentru a le adapta la dimensiunile camerei si la formele WC-urilor in cazul baii.
Exista podele din vinil adeziv si sistem de clic . Primele au o banda adeziva incorporata, stratul protector de adeziv este indepartat si fixat. Este posibil sa adaugati un grund accelerator pe podea, vandut pe suprafete dedicate bricolajului, inainte de a pune vinilul pentru a-i da mai multa consistenta.
Acestea din urma sunt instalate prin montarea pieselor intre ele intr-un sistem de fante tata/fema care se fixeaza impreuna. Simplu! Daca optati pentru rulou de vinil , instalarea se face cu un adeziv specific sau banda dublu-fata.
Durabilitatea si rezistenta pardoselilor din vinil
Cel mai frecvent, podeaua de vinil este alcatuita din straturi. Stratul de fund sau suport este un strat de vinil, fibra de sticla sau pasla, urmat de urmatoarele straturi: captuseala (in general PVC), stratul decorativ care finiseaza podeaua si un strat final protector de vinil transparent.
Acest ultim strat superior al podelei de vinil este cel care determina durata si rezistenta acestuia la pasi si frecare precum si la razele UV . Tineti cont de acest lucru daca podeaua baii dvs. primeste lumina naturala directa. Alegeti-i rezistenta in functie de utilizarea pe care urmeaza sa o faceti baii, de la moderata (cu un strat superior de 0,07 la 0,2 mm) la intens sau foarte intens (de la 0,2 la 0,5 mm).
De asemenea, este important sa se tina cont de grosimea totala a scandurii, tiglei deoarece ofera robustete pardoselii si un comportament acustic mai bun la calcare.