450+ Piese de mobilier pentru living si idei care te vor inspira

Camerele de zi servesc scopuri diferite pentru diferite persoane. In unele case, ele servesc drept principala zona de adunare pentru familie, in timp ce in altele sunt mai mult un showroom, utilizat doar atunci cand avem oaspeti. Indiferent care este cazul dvs., asigurati-va ca obtineti maximul din camera de zi cu un mobilier de living potrivit. Cu consideratii cheie si sugestii utile, acest ghid isi propune sa ajute proprietarii sa creeze un living ideal pentru nevoile lor.

Tipuri de mobilier pentru living

Iata piesele principale de mobilier pentru living de care veti avea nevoie pentru a va amenaja spatiul si a-l face confortabil. Nu aveti nevoie de toate aceste piese, dar cu siguranta toate sunt dragute si au un scop specific! De la scaune in sufragerie pana la depozitare, exista o multime de optiuni de amenajare a sufrageriei.

 

Canapele si coltare pentru living

Luati in considerare ce tip de canapea pentru living doriti. Daca sunteti in cautarea unor locuri confortabile pentru a gazdui mai multi prieteni si membri ai familiei (pana la 7 adulti), optati pentru un coltar din piele sau tesatura. Acestea sunt excelente pentru maximizarea spatiului pe canapea. Desi pot fi dificil de montat din cauza dimensiunilor lor, modelele de coltare sunt deseori proiectate cu piese individuale pentru a permite amenajari mai flexibile ale scaunelor si pentru a facilita procesul de instalare.

Daca aveti un spatiu restrans, o optiune mai compacta, cum ar fi o canapea sau un fotoliu, ar putea fi mai potrivita pentru casa dvs. Fie ca doriti sa gazduiti 3 persoane pe o canapea sau 2, aceste optiuni sunt solutia perfecta pentru economisirea spatiului. Adaugati un scaun accent in mix si veti avea un set de scaune potrivit pentru intreaga camera. Daca aveti nevoie de ajutor pentru a decide cea mai buna canapea pentru camera dvs. de zi, aruncati o privire la ghidul nostru de cumparare al unei canapele pentru living sau coltar.

 

Comode Tv pentru living

Daca va uitati la televizor sau Netflix, atunci veti avea nevoie de un suport media sau de o comoda tv pentru living pentru a aseza televizorul. Asigurati-va ca stilul pe care il alegeti se potriveste cu restul camerei. Pentru majoritatea caselor, televizorul este punctul central al camerei de zi. De la comode TV pentru living, pana la centre complete de divertisment, optiunile pot fi coplesitoare. Va recomandam sa alegeti o comoda TV care sa se integreze bine in camera oferind in acelasi timp toate functionalitatile de care aveti nevoie.

 

Scaune pentru living

Camerele de zi sunt un spatiu ideal pentru a adauga scaune pentru a ajuta la maximizarea capacitatii de asezare. Atunci cand alegeti modelele potrivite de scaune pentru living, asigurati-va mai intai ca acestea sunt proportionale cu canapeaua sau coltarul dvs.; puteti face acest lucru selectand un scaun pentru living cu aceeasi inaltime sau dimensiuni similare cu canapeaua dvs. Dimensiunile scaunelor variaza de la mari si supradimensionate la mici si simplificate. Nu treceti peste acest pas pentru a va asigura ca livingul dvs. este perfect echilibrat.

 

Fotolii pentru living

Puteti adauga farmec decorului dvs. prin asocierea stilului canapelei cu noul dvs. fotoliu pentru living. Cu toate acestea, cele doua piese nu trebuie sa se potriveasca perfect. Fotoliile sunt o modalitate excelenta de a adauga o culoare in camera dvs. de zi. In cazul in care canapeaua are un design mai neutru (cum ar fi o canapea din piele), alegeti o culoare vibranta sau un fotoliu cu model indraznet pentru a crea o piesa independenta care sa atraga cu siguranta atentia. Mai multe modele de fotolii pentru living gasiti in selectia de mai jos:

 

Otomane pentru living

Datorita formei lor unice patrate sau dreptunghiulare, otomanele se pot dubla ca un scaun suplimentar sau suport pentru picioare atunci cand sunt asezati in fata canapelei. Mai bine, adaugati o tava pe otoman pentru a crea o suprafata plana pentru a tine bauturi si alte articole, iar otomanul dvs. actioneaza ca o masuta de cafea. Majoritatea tipurilor de otomane pentru living dispun de spatii de depozitare ascunse convenabile, perfecte pentru adapostirea de paturi, telecomenzi, jucarii sau jocuri.

 

Vitrine, biblioteci si etajere pentru living

Cand vine vorba de depozitarea si organizarea sufrageriei, exista o multime de optiuni din care puteti alege. Daca aveti o varietate de accesorii decorative (adica ceasuri, figurine, copaci si plante, vaze), o vitrina pentru living este modalitatea perfecta de a le arata nu numai, ci si de a le aseza convenabil la o distanta sigura de cei mici.

Vitrinele se prezinta sub forma unui etajere (un set de rafturi deschise); fara laturi sau spate, obiectele dvs. pot fi vizualizate intr-o varietate de unghiuri.

Pe de alta parte, o biblioteca pentru living prezinta un set de rafturi inchise pe fiecare parte si pe spate, facandu-le ideale pentru a afisa – fara surprize aici – un set de carti. Ambele tipuri de afisaje sunt moduri functionale la moda de a maximiza spatiul pe perete si de a va afisa decoratiunile si accesoriile.

 

Mese de cafea

Atunci cand alegeti o masuta de cafea pentru sufrageria dvs., alegeti una care are aproximativ aceeasi inaltime cu pernele scaunelor pentru canapea. De asemenea, nu ar trebui sa se intinda mai mult de doua treimi din toata lungimea canapelei. Cand vine vorba de asezarea unei mese de cafea in fata canapelei, permiteti o distanta de 2 picioare pe toate partile. Retineti ca masutele de cafea nu trebuie sa se potriveasca stilului exact al meselor, ci mai degraba sa le completeze. O masuta de cafea pentru living este un accesoriu indispensabil din orice sufragerie moderna.

 

Bar pentru living

Completati camera de zi cu un bar pentru living, care nu numai ca va adauga o estetica extraordinara, dar va oferi si spatiu pentru servirea bauturilor, pregatirea si servirea aperitivelor si asezarea oaspetilor atunci cand va distrati.

Pentru spatii mai stranse, alegeti o bara din spate dreptunghiulara mai scurta, cu spatiu de stocare suficient. Un bar cu spatele se va aseza bine pe perete, asa ca lasati mult spatiu deschis in fata acesteia pentru a se potrivi scaunelor de bar. Oaspetii pot sta in picioare sau pot sta pe ambele parti ale barului, deci asigurati-va ca planificati in mod corespunzator.

 

Scaune de bar pentru living

Fie ca doriti un bar mare sau mic, probabil ca veti dori sa adaugati scaune de bar la acesta. Un bar de casa este de obicei intre 40 si 42 inci, astfel incat un scaun cu o inaltime a scaunului de 28 pana la 30 inci ar fi ideal. Indiferent de ce alegeti, in selectia de mai jos gasiti o varietate de stiluri de scaune de bar pentru living pentru a completa decorul camerei dvs. de zi.

Decoratiuni pentru living

Cerul este limita cand vine vorba de alegerea accesoriilor pentru camera de zi. Covoare, perne, tablouri, lampi si accente decorative adauga straturi de culoare, textura si stil care ofera personalitate camerei de zi. Mai jos gasiti cateva decoratiuni care nu pot lipsi din nici un living modern:

Covoare pentru living

Covoarele pot fi un punct de decor urias si o provocare, in acelasi timp. Exista mai multe motive pentru care este important sa le folositi, dar inainte de a cumpara ceva pur si simplu pentru ca va place, asigurati-va ca stiti toate regulile generale atunci cand alegeti covoare pentru living. Cel mai important aspect la orice covor este dimensiunea. Atunci cand un covor de living este prea mic, acesta poate face ca intreaga camera sa para dezunificata, asa ca asigurati-va ca stiti cea mai buna dimensiune pentru camera dvs. si modul in care este aranjat mobilierul. Toate mobilierele ar trebui sa fie asezate deasupra covorului si, in mod ideal, ar trebui sa existe aproximativ 10-20 de centimetri de podea goala intre marginile covorului de living si peretii camerei.

 

Tablouri pentru living

Peretii goi sunt semnul unei camere incomplete. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa umpleti fiecare centimetru cu tablouri pentru living, dar decorarea peretilor cu arta este importanta. Este important, dar nu trebuie sa fie un tablou pentru living scump pentru a crea un aspect atragator si coeziv. Ceea ce o persoana considera ca arta ar putea fi drastic diferit de ceea ce crede altcineva. Cel mai bun lucru de facut este sa iti urmezi instinctele atunci cand vine vorba de ceea ce iti place si ce va merge in sufragerie. Informati-va cu privire la regulile de baza despre ce tablouri sa alegeti si cum sa le aranjati, apoi lasati-va inima sa va fie ghid.

 

Perne decorative pentru living

Pernele decorative sunt o modalitate foarte buna de a adauga stil personal spatiului dvs. De asemenea, o perna decorativa ajuta la sprijinirea spatelui. Este foarte usor sa schimbati fata in fiecare sezon obtinand astfel ni modele de perne decorative pentru living in fiecare sezon.

 

Decoratiuni pentru living

Mobilierul este important, dar nu este totul. Alegand accesoriile potrivite, va puteti duce camera de zi la nivelul urmator. Obiectele precum decoratiuni pemtru living pot adauga o cantitate imensa de stil si functionalitate, fara a cheltui multi bani. Decoraiuni personalizate care va arata personalitatea pot fi o modalitate excelenta de a infuza personalitate intr-o camera de zi plictisitoare. Iata cateva idei!

 

Plante 

Credem ca plantele apartin fiecarei camere de zi. In afara de improspatarea aerului prin adaugarea de oxigen si absorbtia compusilor daunatori, plantele arata minunat si completeaza aproape orice mobilier. Aflati unde vor fi plantele dvs. in raport cu ferestrele inainte de a cumpara si asigurati-va ca obtineti plante care sunt potrivite pentru cantitatea de lumina pe care o vor primi. Respectati intotdeauna instructiunile de intretinere si ingrijire pentru fiecare specie!

 

Draperii pentru living

Draperiile sunt binecunoscute pentru ca sunt ingredientul secret al unei camere perfect amenajate. Camerele de zi nu fac exceptie. Va recomandam sa utilizati draperii pentru living ca mod de a adauga caracter in camera dvs. de zi. Incercati o culoare sau un model indraznet care nu se ciocneste cu restul decorului, dar functioneaza pentru a inviora putin camera.

 

Iluminat pentru living

Iluminatul este un element oarecum complex al oricarei camere. In camere de zi, este mai putin decat in ​​camere mai utilitare, cum ar fi bucatariile, dar exista inca cateva consideratii importante care nu ar trebui ignorate. Cel mai important, ar trebui sa includeti fiecare dintre cele trei tipuri principale de iluminare pentru living: ambientala, sarcina si accent. Sursele de lumina trebuie amplasate la diferite niveluri in intreaga camera. Luati in considerare candelabrele sau corpurile de iluminat incastrate, lampile de masa si de podea, si aplicele de perete.

Cele mai populare stiluri pentru living

Am mentionat deja importanta cunoasterii temei dvs. si exista atat de multe dintre care puteti alege, incat este usor sa fiti confunzi. Daca va ganditi la voi insiva: „Ce mobilier de sufragerie ar trebui sa aleg?”, mai jos veti gasi unele dintre cele mai populare si utilizate teme in amenajari interioare:

Living contemporan

Mobilierul contemporan este renumit pentru liniile sale curate si elegante. Cel mai adesea, culorile utilizate sunt tonuri neutre, precum bejuri, alb si crem. Pe langa lemnul traditional, lacul negru, metalul si sticla sunt utilizate cel mai frecvent. Un scaun urban cu tesaturi la alegere sau un sezlong modern ar fi alegeri bune intr-o camera de zi moderna.

 

Living traditional

In general vorbind, mobilierul traditional este destul de formal si elegant si poate include detalii frumos ornamentate. Aceasta categorie de mobilier poate veni in multe culori bogate si naturale. O frumoasa masa rotunda traditionala aduce o nota de clasa si caracter in camera dvs.

 

Living clasic

Un design atemporal nu a fost creat pentru a fi temporar. Nu a fost niciodata ceva considerat a fi un moft sau o tendinta. Daca doriti ca locuinta dvs. sa aiba acel aspect atemporal, unul la fel de proaspat si relevant astazi ca ieri, si maine, veti dori sa cautati modele, stiluri si culori care sunt considerate „clasice”. care au fost create pentru a rezista, in stil, culoare si materiale care au fost menite sa dureze.

 

Living modern

Adesea, designul modern este confundat cu cel contemporan, care de fapt nu este. Designul modern a fost creat in secolul al XIX-lea si a fost facut cunoscut pentru designul sau simplu, dar profund. Se stie ca acesta este fix, in timp ce stilul contemporan se schimba mereu, imprumutand idei fie din modele moderne, fie din cele traditionale.

Cu toate acestea, in zilele noastre, stilul modern este in continuare unul preferat de multe persoane.

 

Living rustic

Designul rustic este un design care este un aspect confortabil si “acasa”. Tonurile prezente intr-un design rustic sunt cele gasite in natura. Tonurile bogate ale lemnului sunt coloana vertebrala a acestui design, accentuat de piatra si alte tonuri naturale de culoare. Pielea este o alegere excelenta pentru mobilier.

 

Living scandinav

In anii 1930 a fost creat stilul scandinav. El apartine modernismului, care este absorbit de simplitatea si functionalismul formelor. Natura este adesea reflectata prin forme abstracte si naturale. Spatiul luminat natural straluceste si mai puternic cu pereti si mobilier de culoare neutra. Interiorul este destul de ecologic, cu cateva plante in ghiveci in interior.

 

Living minimalist

Stilul minimalist este o alegere excelenta pentru casele moderne, necesitand o intretinere minima si oferind casei un aspect curat si organizat. Pentru a obtine acest stil, mentineti totul la minimum, de la mobilierul dvs. la lucrari de arta si alte decoratiuni. Alegeti nuante reduse pentru tapiterie, lucrari de arta, vopsea de perete, tavan si podea. Pentru a adauga o nota personala, utilizati indicii de decor, cum ar fi un scaun / masa cu forme unice, plante, obiecte din sticla simple, etc.

 

Living vintage

Ganditi-va la epocile fermecatoare ale anilor ’50 si ’60. Gasiti inspiratie in mostenirea regala locala sau bogata cultura europeana. Alegeti draperii grele, tesaturi fine precum matase, satin sau catifea, decor cu aspect scump precum candelabre, sculpturi din portelan, ciucuri in perdea, volane sau dantela in tapiterie, arta clasica pe pereti etc. Culorile cum ar fi bej, maro, alb murdar, auriu, argintiu, etc. sunt alegeri potrivite pentru a crea un living de epoca. Descoperiti bucati de decor transmise, bunuri de patrimoniu familial, imagini alb-negru cu stramosii dvs. pentru a adauga farmecul vintage al spatiului.