In acest loft, fiecare detaliu decorativ are un motiv, generand un joc magnific de trezire a sensibilitatii pentru cea mai recenta cultura de design interior.
Remarcandu-se prin peretii albi si pardoseala din lemn de pin natural, acest proiect decorativ poarta amprenta inconfundabila a designului european din secolul XX.
Lucrarea mesterilor ceramici locali are un mare rol in toata casa, ceea ce se reflecta in incorporarea a tot felul de piese si sculpturi.
In plus, designul acestei case exalta cultura designului si piesele de mobilier si arta concepute in anii 50-60 si 70, care se imbina perfect cu piesele de design actuale.
1/6
Living in plan deschis
Un alt element care caracterizeaza acest proiect este lumina naturala care patrunde cu generozitate prin ferestre uriase care merg de la podea pana la tavan in living. In spatiul diafan, mobilierul din lemn masiv natural este cel care delimiteaza zona de luat masa, living si birou. Bucataria, intr-o alta camera alaturata, are o deschidere in perete care o leaga de zona livingului.

Unele piese care compun mobilierul sunt recuperate din anii 60-70, precum doua fotolii nordice si un puf proiectat de arhitectul si designerul Gio Ponti in anii 50, sau masuta de cafea G-Plan (tot din anii 60). , toate formand o zona de lectura.
Astfel, acest mobilier de acum cateva decenii se joaca cu alte piese actuale, precum raftul VIA din lemn masiv si otel de la Objects proiectat de Carme Pinos.
Piese alese de ceramica spaniola din anii 50 si 60, mici sculpturi ale olarului barcelonez Mari Masot, veioza de masa Somongo de Eduardo Albors si cateva carti si plante naturale au fost folosite pentru a decora acest raft.
Tot in sufragerie si amplasata langa fereastra se afla o sculptura brutalista neagra de marime XL din anii 1950, cumparata de la Targul de vechituri din Paris, de unde a fost achizitionata si o comoda robusta din lemn de culoare inchisa care delimiteaza camera de zi si sufrageria.
2/6
Sala de mese

Aceasta zona este un tribut cu drepturi depline adus designului interior nordic din a doua jumatate a secolului al XX-lea. Scaunele de luat masa sunt clasicele Fanett, proiectate de Ilmari Tapiovaa, si Tallasenstolen de Jan Halberg, ambele fabricate in Suedia. Masa este scandinava, de la Noak Room din anii 1960-70, iar de tavan atarna o lampa scandinava din anii 1960-70, cumparata la El Concedor.
3/6
Biroul de acasa
Zona de birouri are insa un stil complet diferit fata de restul casei. Cu o tendinta minimalista clara si linii pure alb-negru, aceasta zona invita la concentrare si abstractizare la locul de munca.
Protagonistul spatiului este masa alba din tub de otel si marmura. Fotoliul negru care il completeaza este un design al Dr. Sonderbar si realizat de Phillip Starck pentru XO in 1983. Lampa care atarna de tavan este de danezul Claus Bonderup pentru Fogh & Morup, datata in 1967 si completeaza setul lucrarea pe o oglinda rotunda a artistului Inaki Moreno.
4/6
Camera de adapost
Camera casei devine un refugiu foarte confortabil datorita caldurii lemnului din pardoseala si din mobilier, care se imbina cu textilele albe. Deasupra patului iese in evidenta un tablou ceramic rotund de tip trencadis, proiectat de Alex Mach si Mari Masot. Pe peretii camerei sunt doua aplice din mahon si opalin. Camera este completata cu perne cu motive geometrice.
Tot in acest spatiu, mobilierul contemporan este combinat cu piese de acum cateva decenii.
5/6
Bucatarie sofisticata, dar discreta
Cu o simplitate impecabila in alb si gri, bucataria are diferite piese care trezesc curiozitatea si ofera un stil unic si sofisticat. Cele doua scaune inalte din lemn sau cele doua lampi de suspendare din ceramica achizitionate in anii 1950 si 1970, care apar in zona de luat masa, sunt cateva dintre elementele care ofera o nota caracteristica incaperii.
6/6
Coltul iubitorilor de muzica
Acest loft are si un colt dedicat iubitorilor de muzica. In cel mai pur stil vintage, un scaun tapitat rosu sta in fata unui sistem muzical autentic conceput de Dieter Rams pentru Braun in anii 60, cu un sunet incredibil.
Un dulap din alama aurita in stil Willy Rizzo serveste drept depozitare pentru discuri de vinil si echipamente stereo, toate completate de o lampa de podea din alama cu trei brate din anii 1970. Pentru a crea un efect mai intim, peretele este vopsit intr-un verde inchis profund, dar confortabil. .