Zile insorite inca ne asteapta. Suntem inca in timp sa ne pregatim mica terasa sau gradina. Iar pentru a profita la maximum, folosim unul dintre cele mai practice accesorii: jardinierele. La fel ca ghivecele, dar mai mari ca dimensiuni, jardinierele au devenit una dintre cele mai functionale si frumoase modalitati, estetic vorbind, de a decora spatiile exterioare.
Primul lucru de care trebuie sa tinem cont este ca exista doua tipuri: cele prefabricate si cele incorporate. Acestea din urma sunt cele mai practice, deoarece le putem transporta in orice colt al casei. Pentru exterioare, este mai bine sa pariezi pe cele de constructie, acestea fiind mult mai rezistente, sustin orice tip de planta si arbori. Jardinierele sunt un angajament fata de stilul si personalitatea spatiilor noastre deschise. Si zice bine zicala, nu exista nimic mai nefericit decat o gradina fara flori.
In continuare, in articolul de astazi, va propunem 10 modele de jardiniere pentru a va face curtea sau gradina mai mare.
Optiunea 1: Jardiniera pe o parte

O gradina redusa poate fi ingusta sau lunga. In aceste cazuri, aceasta forma limiteaza destul de mult utilizarea sa. Singura cale de iesire este sa profitati de peretele ingust si de lungimea acestuia pentru a aranja o baterie de jardiniere de-a lungul distributiei sale. Vor fi putin mai inguste, dar si mai lungi. Problema de adaptare.
Optiunea 2: Jardiniere de perete

Cand vine vorba de valorificarea la maximum a spatiilor mici, chiar si peretii sunt aliatii nostri, este suficient sa asezam cu propriile maini o structura infipta fidel in pereti si capabila sa adaposteasca un numar bun de plante. Odata facut acest lucru, va fi necesar sa fim atenti doar la tipul de vegetatie pe care il plantam si la intretinerea peretilor, amintiti-va ca plantele acumuleaza multa umiditate care poate deteriora peretii daca nu au atentia cuvenita.
Optiunea 3: Designuri inteligente

Suna putin riscant sa asezi jardiniere pe pamantul gradinii, mai ales cand ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa reduci spatiul si sa creezi obstacole in zona de tranzit. Dar nu exista nimic pe care o idee ingenioasa sa nu poata salva, asa ca, daca ati decis deja ca pamantul va fi acolo unde sunt jardinierele dvs. si, de asemenea, in partea centrala a acestuia, apelati la o modalitate care sa va permita sa il utilizati in continuare; De exemplu, creati designul unei poteci cu jardinierele dvs., astfel incat sa o puteti parcurge cu confort total in timp ce va bucurati de plantele dvs.
Optiunea 4: Amestec intre jardiniere si ghivece

Cand spatiul care alcatuieste o gradina este foarte mic, colturile nu pot fi uitate. Sunt un loc ideal pentru jardiniere. Forma sa unghiulara iti permite sa creezi modele simple care nu absorb atat de mult spatiu, dreptunghiuri, patrate si chiar triunghiuri faciliteaza unirea intre un perete si altul. In ceea ce priveste fuziunea jardinierelor cu ghivece, verdeata pe care o adapostesc jardinierele pune in evidenta prezenta vegetatiei fara a anihila spatiul pentru jardiniere.
Optiunea 5: In vibratii bune

Cand colturile unui element decorativ, in acest caz jardinierele, sunt ascutite, se intensifica faptul ca elementul respectiv se termina chiar in acel punct. Dimpotriva, daca colturile devin curbate, impartirea se inmoaie si vizual se obtine un mediu mult mai omogen.
Optiunea 6: Daca nu exista podea de beton, transformati-o intr-o jardiniera
Pentru ca alte volume sa nu absoarba putinele dimensiuni pe care le ai in gradina ta, alege sa creezi sau, mai bine zis, sa-ti definesti jardinierele ca acele spatii exterioare pe care nu le-ai acoperit cu un pamant anume. Dupa aceasta va trebui sa plantezi in el doar acele plante pe care vrei sa te insoteasca in pauzele in aer liber.
Optiunea 7: Jardiniere la nivel inalt

Ce parere ai despre ideea de a te juca cu diferitele niveluri ale terenului? Cand nu ai mult spatiu, actul de a crea un fel de rafturi iti permite sa gazduiesti mult mai multe elemente decat credeai ca ar putea converge. Din acest motiv, din moment ce avem in vizor includerea plantelor prin jardiniere, nimic nu ne impiedica sa cream niveluri cu ele pe una dintre laturi pentru a ocupa o singura zona pentru vegetatie.
Optiunea 8: Jardiniere in jurul perimetrului

Daca stiti deja dinainte ca faptul de a include jardiniere in gradina dvs. va reduce semnificativ spatiul care o alcatuieste, este mai bine sa o faceti intr-un mod uniform, adica sa nu anihilati dimensiunile niciunuia dintre capete, mai bine reduceti in mod egal din toate partile. In acest fel te vei asigura ca scaderea nu este apreciata si vei pune in evidenta spatiul disponibil in gradina ta.
Optiunea 9: Jardiniere in forma de U

Aceasta idee, asemanatoare celei anterioare, se bazeaza pe instalarea jardinierelor pe aproape toate laturile terasei, cu exceptia intrarii intr-o zona de odihna, care va fi adapostita si protejata de restul laturilor, creand o deschidere de acces frontala sau de paza Imbratisarea naturii este intotdeauna foarte primitoare.
Optiunea 10: Jardiniere cu stil

Si incheiem cu o idee de inaltime in care jardinierele sunt amplasate in varful peretilor care delimiteaza gradina dvs., pentru aceasta, luati in considerare ca cu cat aceste diviziuni sunt mai largi, cu atat este mai usor sa includeti acolo un anumit tip de vegetatie.