Decorarea baii este din ce in ce mai prezenta in proiectele rezidentiale de toate dimensiunile. Adevarul este ca aceste spatii sunt din ce in ce mai stilizate, adaugand multa valoare decorului intregii case si reflectand totodata personalitatea locuitorilor.
Gandindu-te la asta, va prezentam 8 idei despre cum sa faci mediul mai primitor, confortabil si cu stilul tau.
1. Natura in baie
Pentru inceput, decorarea baii cu plante este o modalitate simpla de a adauga prospetime si mai multa culoare mediului. Cele mai bune specii pentru acest tip de decor sunt suculentele, deoarece nu necesita multa ingrijire sau udare.
Cu toate acestea, daca cauti ceva mai delicat, orhideele sunt optiuni frumoase. Vor arata grozav daca baia ta are lumina naturala buna. Ai grija doar la variatiile mari de temperatura si nu uitati sa le udati cat de des merita planta.

Pot fi asezate in ghivece pe chiuveta sau chiar in gradini suspendate. Alte plante precum frunza de bani iubesc locurile umede. Anthuriums si zamioculcas sunt rezistente si se adapteaza foarte bine bailor cu iluminare slaba.
2. Culori relaxante
Daca esti cineva care crede in energia culorilor si doreste ca baia ta sa arate relaxanta si primitoare, nuantele deschise de albastru, verde, roz si nuantele de alb sunt cele mai bune optiuni.
Asa ca decorarea baii cu tablouri, vaze de flori si cosuri ofera un efect revitalizant mediului in acele nuante. De exemplu, ai putea opta pentru o chiuveta cu dulapuri si sertare in albastru sau verde deschis.

In plus, compartimentele si cabinele pot incorpora si acea culoare care va va face dusul si mai revitalizant. Exista si mai multe optiuni tehnologice, precum dusurile cu lumini LED care pot transforma apa de la dus in culoarea pe care o preferati.
Pe de alta parte, o lampa retro cu lumina galbena poate crea o atmosfera si mai relaxanta si intima, perfecta pentru un dus aproape de ora de culcare.
3. Oglinzi decorative
Cand instalam o oglinda de perete completa in baia noastra, care nu se limiteaza doar la chiuveta si se poate extinde pana la toaleta, dam spatiului o senzatie mai mare, mai ales ca oglinda are acest efect, dand camerei impresia ca are fost „duplicat”.
In plus, cu aceasta aplicatie, iluminatul baii este mai bine folosit.
De asemenea, puteti face decorul mai sofisticat prin incorporarea luminii incastrate atat in partea superioara, cat si in cea inferioara a oglinzii.

4. Iluminare ambientala
Iluminatul baii ar trebui sa fie special conceput pentru a oferi confort si practicitate in momentele de autoingrijire, pe langa faptul ca faciliteaza curatarea spatiului. In acest caz, este indicat sa alegeti produse rezistente la abur, deoarece acestea garanteaza o durabilitate mai mare si faciliteaza procesul de curatare.
In bai, este de preferat sa optati pentru iluminare alba sau neutra, deoarece acestea ajuta la focalizare si permit o vizualizare mai detaliata atunci cand va barbieriti, va pieptanati sau faceti un dus.

5. Stocare inteligenta
Mentinerea baii organizata si fara dezordine este esentiala pentru a crea un mediu placut si functional. O strategie excelenta este sa profitati de folosirea mobilierului de baie modern si functional pentru a obtine un depozit inteligent.
Rafturile plutitoare sunt ideale pentru depozitarea produselor de ingrijire personala si a prosoapelor, in timp ce cateva cosuri adauga o nota rustica si sunt perfecte pentru depozitarea articolelor mai mici.

In plus, este esential sa ne amintim importanta de a pastra doar ceea ce este necesar in baie, eliminand elementele inutile pentru a asigura un spatiu curat si ordonat.
6. Zona spa
Transformarea baii intr-o oaza de relaxare asemanatoare unui spa este o modalitate minunata de a te rasfata. Adaugarea de atingeri spa poate fi foarte simpla si eficienta.
Asezati lumanari parfumate pentru a crea o atmosfera confortabila si linistita. De asemenea, ai mereu la indemana saruri de baie si esente relaxante , sunt ideale pentru a te scufunda intr-o baie de intinerire, oferind o nota decorativa baii tale.

In plus, luati in considerare instalarea unui dus cu ploaie pentru o experienta de dus placuta si revitalizanta. Cu aceste elemente, vei crea o baie frumoasa, decorata si functionala.
7. Arta in baie
Amplasarea tablourilor sau fotografiilor inramate care completeaza decorul existent poate crea un mediu unic si atractiv. Opteaza pentru lucrari de arta care te inspira si care reflecta stilul tau personal.
Pentru a va asigura ca arta ramane in stare buna intr-un mediu umed, cum ar fi baia, luati in considerare optiunile de arta rezistente la umezeala, cum ar fi imprimeurile pe panza tratate pentru a respinge umezeala.

Acest lucru va va asigura ca arta dumneavoastra isi pastreaza frumusetea in ciuda conditiilor din baie. Cu aceste piese artistice, baia ta va deveni un spatiu care reflecta creativitatea si stilul tau individual.
8. Reinnoirea accesoriilor
Micile modificari pot face o mare diferenta in aspectul general al spatiului. Incepeti prin a schimba butoanele de mobilier, optand pentru stiluri care se potrivesc noii dvs. viziuni de decorare.
Actualizarea suporturilor pentru prosoape cu optiuni mai moderne si mai elegante poate, de asemenea, revitaliza baia. In plus, schimbarea perdelelor de dus cu modele proaspete si vibrante poate transforma instantaneu atmosfera.
Aceste modificari subtile, dar eficiente, va vor ajuta sa dati o noua viata baii dumneavoastra fara a fi nevoie de o renovare completa .
