Aspecte cheie pentru a avea grija de gradina ta toamna

In timpul sezonului de toamna va puteti bucura si de o gradina plina de culori si arome. Dar, odata cu venirea toamnei, gradina sufera modificari, mai ales in aspect si culoare, ceea ce impune ingrijirea ei diferit. Vei observa ca unele plante vor fi tot in floare si cu culori stralucitoare chiar daca, incetul cu incetul, frunzele se vor ofili si vor cadea.

Din acest motiv si, pentru a continua sa va bucurati de gradina dumneavoastra inainte de sosirea iernii, este esential ca gradina dumneavoastra sa fie verificata si ingrijita . Toamna este perioada perfecta a anului pentru a colecta ramasitele unor specii de foioase.

A sosit momentul sa aplicam o serie de griji gradinii pentru a continua sa ne bucuram de ea . Toamna te poti bucura si de vremea buna; asa ca, nu ezita si incepe sa-l pregatesti pentru iarna rece.

De asemenea, toamna ne va ajuta sa adaptam frecventa udarii, sa fertilizam si sa ingrijim pamantul , printre alte sarcini de gradina. Ulterior, vei descoperi cateva aspecte cheie pentru a avea gradina in perfecta stare chiar si toamna.

Ingrijirea gradinii toamna: indepartati frunzele

Una dintre sarcinile principale este sa curatati gradina inainte de sosirea iernii. Indepartarea frunzelor cazute din copaci este extrem de importanta.

Odata cu aceasta este posibil sa se efectueze o curatare temeinica a gazonului, eliminand buruienile. Eliminati plantele care sunt in stare proasta , fara a uita sa le taiati pe cele neglijate; acest lucru va ajuta la dezinfectarea acestuia.

Pentru o iarna plina de culoare, puteti planta violete, care pot rezista inghetului si infloresc continuu pana in primavara.

Pregateste-te pentru urmatoarea inflorire

In timpul toamnei puteti profita de ocazie pentru a planta pomi fructiferi, conifere sau tufe de trandafiri , tinand intotdeauna cont de conditiile solului. De multe ori, atunci cand plantezi aceste tipuri de plante, radacinile se pot arde.

Toamna va va permite sa va pregatiti pentru primavara, astfel incat sa puteti planta bulbi care vor umple sezonul de primavara cu lalele sau zambile.

Daca ideea ta este sa plantezi pomi fructiferi, te sfatuim sa o faci in perechi sau prin combinarea diferitelor soiuri, dar respectand faptul ca sunt din aceeasi specie. Acest lucru va asigura polenizarea, deoarece aceste specii nu se pot poleniza singure.

Cand plantati un copac, amintiti-va intotdeauna sa curatati tufisul din jurul lui. Va recomandam acest lucru deoarece, la udare, poate lua apa din copac si substantele nutritive din sol.

Pentru a-ti ingriji gradina toamna, foloseste cantitatea potrivita de apa

In general, toamna este caracterizata de frig si ploaie, motiv pentru care ar trebui sa udati la intervale mai lungi. Daca gradina dumneavoastra se afla intr-o zona ploioasa, va recomandam sa opriti udarea,

Dar retineti: asta depinde de nevoile fiecarei plante si de zona in care va aflati . De obicei, udarea unei gradini ar trebui sa fie moderata, de cate doua ori pe saptamana.

Daca totusi te afli intr-o zona cu un climat destul de uscat, poti uda gradina la fiecare trei zile. Daca gradina ta are un sistem de irigare prin picurare, programeaza-l pentru a reduce si uda mai putin.

Ca sfat, pe cat posibil, va sugeram sa renuntati la acest sistem in lunile de toamna si iarna.

Ai grija de gazonul tau

Ca orice planta din gradina, gazonul are nevoie de un anumit tip de ingrijire care trebuie sa fie specifica fiecarui anotimp al anului. Toamna, dupa caldura intensa de vara, gazonul are nevoie de un tratament care sa-i permita sa faca fata frigului iernii.

Indepartarea frunzelor cazute este o sarcina importanta; in cazul ierbii, ii vei permite sa aiba mai mult oxigen . Puteti indeplini aceasta sarcina cu ajutorul diferitelor instrumente, cum ar fi o grebla; apoi adaugati ingrasamant.

Amintiti-va ca toamna iarba creste mai incet , asa ca este indicat sa cresteti inaltimea de taiere a masinii de tuns iarba. De asemenea, este important sa prelungesti perioadele de taiere, oferindu-i astfel o perioada de odihna.

Nu uitati ca pentru o odihna adecvata este indicat sa tundeti gazonul de 2 pana la 4 ori pe luna.

Dupa cum am trecut in revista, toamna este cheia ingrijirii gradinii si pregatirii acesteia pentru cea mai dificila perioada, iarna. Aplicand aceste mici sfaturi pentru a avea grija de gradina toamna, o poti avea perfecta pentru restul anotimpurilor.