8 recomandari de care sa tii cont cand ai o gradina pe balcon

Sa ai o gradina pe balcon este posibil, oricat de mica ar fi aceasta.Daca te afli in acel moment in care te gandesti sa amenajezi o gradina de la zero, iti recomand sa revizuiesti ghidul nostru pentru a incepe o gradina urbana acasa, care va sa te ajute.sa stabilesti idei si sa stii de unde sa incepi.

In aceasta postare am vrut sa ma aprofundez in tehnicile care fac posibil sa ai o gradina pe balcon.Sunt tehnici foarte simple, dar toate impreuna iti permit sa te bucuri de un mic balcon comestibil, asa cum il numim noi, foarte foarte productiv. Sunt tehnici axate pe economisirea spatiului si cautarea esteticii, care te ajuta sa creezi un loc frumos, verde si relaxant in mijlocul orasului.

In gradina comestibila perfecta…

1. Spatiul este maximizat

Nu exista nici un centimetru de pierdut! Foloseste-ti imaginatia si profita de balustrade si spatiu vertical. Acest lucru va va permite sa cultivati legume mici, frunze de salata si ierburi fara a ocupa spatiu de la masa de mic dejun.

2. Este taiat si creste inapoi

Plantele aromatice si frunzele de salata sunt culturi care pot fi recoltate continuu.Nu trebuie decat sa taiem frunzele de care avem nevoie, in acest fel lasam restul sa creasca in continuare. Un jardinier este capabil sa ne ofere frunze de salata luni de zile in mod continuu! Daca vrei sa inveti cum sa faci unul, poti arunca o privire la postarea: Fa-ti propriul vas cu frunze de salata.

3. Culturile cresc in sus

Marirea (dirijarea lor cu suporturi) culturilor are nenumarate avantaje, unul dintre ele este ca ne permite sa cultivam lucruri care altfel nici nu ar fi imaginate pe un balcon, precum castravetii. Utilizati spaliere, plasa si stuf pentru a va sustine culturile.

4. Biodiversitatea isi gaseste un refugiu in oras

Am vorbit deja in multe postari anterioare despre importanta (si avantajele) atragerii biodiversitatii chiar si pe balcoane. Conservarea biodiversitatii nu ar trebui sa se limiteze la parcurile naturale si zonele virgine (daca au mai ramas), ar trebui sa fie incorporata in viata de zi cu zi a tuturor. Orasele nu sunt bule izolate de mediul nostru, ele fac parte din acesta (de unde si intentia noastra de a le face mai verzi si mai respectuoase cu mediul – si, de altfel, mai locuibile si mai placute). Multe specii de insecte, pasari si mamifere (liliecii, de exemplu) coexista cu noi chiar si in cele mai dens populate orase, iar unele dintre ele sunt in serios pericol de disparitie (cum ar fi albinele). A-i ajuta nu numai ca nu doare, dar este important.

5. O gradina de pe balcon are flori

Doar pentru ca ne place sa ne cultivam propriile legume nu inseamna ca ar trebui sa renuntam sa avem o gradina sau un balcon frumos. Florile lumineaza intotdeauna ochii, dar tind sa atraga si polenizatorii si alte faune benefice. Exista multe specii cunoscute de toata lumea cu proprietati medicinale excelente si beneficii de gradina. Stiati ca florile de nasturtium resping daunatorii din gradina si adauga o nota picant si colorat salatelor?
Vizitati postarea noastra despre flori comestibile daca doriti sa aflati mai multe.

6. Se planteaza pe pereti

La Plantea suntem indragostiti de gradinile verticale, ne place ideea de a putea transforma un perete in gradina sau livada. In plus, atunci cand sunt folosite corect pot ajuta la imbunatatirea izolatiei casei, reducand soarele direct pe pereti.  

7. Mesele de crestere combina mai multe culturi

Asocierea culturilor ne permite sa producem mai mult in mai putin spatiu si, de asemenea, ne ajuta sa combatem daunatorii si in multe cazuri imbunatateste productivitatea. Consultati postarea noastra despre asociatia culturilor de gradina.

8. Se reutiliza

Este uimitor ce poti face cu putina imaginatie. Mai jos va lasam cateva idei pe care la Plantea le-am adunat pe aceasta tabla Pinterest.

Ce crezi? Folositi vreuna dintre aceste tehnici in gradina dvs. de balcon? Lasa-ne comentariile si ideile tale pentru a profita la maximum de spatiul din gradina.