In calitate de scriitor de design interior, de inteles, decorul propriei mele case este un lucru in care ma bucur foarte mult. Locuiesc intr-un apartament destul de mic, in jur de 700 de metri patrati, asa ca ia in considerare ceva care a fost intotdeauna esential pentru modul in care abordez decorul sau. cum sa echilibrezi functionalitatea si stilul.
As spune ca, in cea mai mare parte, sunt mai mult un minimalist decat un maximalist, ceea ce, fara indoiala, ajuta atunci cand lucrez cu un spatiu mai mic. Asta nu inseamna ca nu-mi place sa decorez cu culoare, doar imi place ca casa mea sa se simta subestimata, cu accent pe piese remarcabile.
Locuiesc in apartamentul meu de peste doi ani, asa ca m-am gandit sa reunesc ceea ce am invatat pe parcurs cu decorarea spatiilor mici. Am urmat aceste cinci idei simple de decor de apartament care mi-au permis sa creez o casa care sa se simta personala si familiara, maximizand in acelasi timp spatiul.
1. Alegeti mobilier care sa stea de pe podea

Tipul de mobilier pe care il alegeti este, fara indoiala, cea mai importanta decizie pe care o veti lua atunci cand decorati un apartament mic. Peretii pot fi modificati in timp pe masura ce tendintele de culoare se schimba, dar mobilierul este costisitor, asa ca nu este ceva pe care ar trebui sa-l schimbati des. Sunt un mare fan al mobilierului de la mijlocul secolului, iar acest lucru se reflecta in aproape fiecare camera a apartamentului meu. Nu numai ca imi place aspectul discret al mobilierului de la mijlocul secolului, dar constat ca profilul sau scazut functioneaza incredibil de bine in spatii mici.
Orice mobilier voluminos si incarcat poate domina cu adevarat un spatiu, aratand coplesitor intr-o camera mica si facand spatiul sa para si mai mic. Prin comparatie, optarea pentru mobilier care este ridicat de la sol ajuta la ca camera sa para mai spatioasa. „Selectati mobilier cu picioare inguste si asezate pe podea”, spune designerul de interior Samantha Ashley. „Acest lucru ajuta la mentinerea unui sentiment de deschidere”.
2. Adaugati culoare cu lucrarile de arta

Ca si in cazul multor inchirieri, decorarea cu vopsea pe pereti este interzisa pentru mine. Desi sunt norocos ca culorile de fundal ale apartamentului meu sunt neutre blande, modurile de incorporare a culorii se pot simti limitante. Am descoperit ca decorarea cu arta este o modalitate eficienta de a inalta un spatiu cu culori indraznete si am agatat lucrari de arta in majoritatea camerelor din casa mea, chiar si in bucatarie.
Am optat pentru lucrari de arta grafica cu culori stralucitoare pentru a adauga un punct de interes fiecarei incaperi, dar puteti alege atat de multe stiluri diferite in functie de aspectul pe care doriti sa il creati.
3. Evitati dezordinea

Fiind cineva care iubeste in mod natural un mediu fara dezordine, cu siguranta am vazut beneficiile acestei abordari atunci cand locuiesc intr-un spatiu mic. Ideile de depozitare pot fi adesea limitate in apartamentele mici, asa ca consider ca a fi cat se poate de organizat si a nu pastra obiectele in exces ajuta cu adevarat sa mentina intregul apartament in ordine.
Aceasta abordare functioneaza bine si pentru orice rafturi deschise. Am rafturi deschise in bucatarie si sufragerie si, desi sunt, desigur, o solutie practica de depozitare, pastrarea articolelor limitate inseamna ca nu ajung sa arate aglomerate si pot fi aranjate elegant.
4. Decoreaza cu oglinzi

Decorarea cu oglinzi nu este doar un aspect practic, dar este si o modalitate excelenta de a maximiza lumina naturala si de a face un spatiu sa se simta mai mare, perfect pentru spatii mai mici. In apartamentul meu, am o oglinda mare deasupra semineului si constat ca aceasta actioneaza ca un punct focal in camera, contribuind in acelasi timp la crearea iluziei de mai mult spatiu. „Includeti oglinzi pentru a face locul sa para mai mare si chiar mai luminos”, spune designerul de interior Artem Kropovinsky, fondatorul Arsight din NYC.
5. Adaugati model prin textile

In cele din urma, adaugarea de textile diferite cu model in apartamentul tau mic poate ridica fiecare camera, contribuind, desigur, la crearea unei senzatii confortabile. Am optat pentru un covor supradimensionat in sufrageria mea, cu un model subtil si consider ca este o modalitate grozava de a adauga interes spatiului fara a decora peretii. Alternativ, alegerea lenjeriei de pat cu modele si colorate sau a altor elemente de mobilier mai mici, cum ar fi pernele, va permite sa despartiti elementele neutre si pot fi schimbate cu usurinta in timp, daca doriti o schimbare.