Cum sa amenajezi un birou functional acasa

Cum sa amenajezi un birou functional acasa

Vrei sa creati un birou functional si primitor pentru a va relaxa acasa? De la alegerea culorilor peretilor la elementele de mobilier esentiale, urmati sfaturile noastre!

Casa este refugiul nostru, dar de multe ori apare nevoia de a crea un spatiu pentru noi, linistit si confortabil, unde sa studiem, sa lucram sau pur si simplu sa ne rasfatam in lectura fara a fi deranjati.

Dar cum sa amenajati acasa un birou functional si primitor? Care sunt elementele de mobilier esentiale pentru a amenaja acest mediu?

Daca aveti norocul sa aveti o camera independenta de utilizat in acest scop, cu mobilierul potrivit, iluminarea adecvata si cateva trucuri mici, transformarea acestuia intr-un loc de studiu va fi foarte usoara!

Mai dificil, dar nu imposibil, este sa puteti crea o zona de studiu intr-un apartament mic, multumindu-va poate cu un spatiu mai mic, dar nu mai putin functional!

Indiferent de spatiul de care dispuneti, iata cateva sfaturi practice pentru a amenaja mai bine biroul, in raport cu nevoile si gusturile dvs. estetice.

Alegerea culorilor

Aveti o camera disponibila? Printre primele intrebari la care sa ne gandim este cu siguranta alegerea culorii peretilor. Cel mai bine este sa alegeti culoarea in raport cu functia pe care va trebui sa o aiba biroul.

Daca utilizarea biroului este strict personala, va puteti urmari gusturile personale mai liber. Cu toate acestea, va sfatuim sa va orientati catre culori si nuante neutre care pot insufla calm si liniste, favorizand concentrarea. Conform celor raportate de diferite studii de psihologie, utilizarea portocaliului este indicata si in acest mediu, care ajuta memoria. Culorile pastelate, cum ar fi albastru si verde, sunt, de asemenea, foarte potrivite, relaxante si stimulante in acelasi timp.

Utilizarea unor culori prea stralucitoare precum rosu aprins sau galben stralucitor este puternic descurajata, deoarece acestea sunt prea agresive si cu siguranta nu favorizeaza reflexia!

Daca sunteti antreprenot si primiti clienti in biroul dvs., este recomandabil sa luati in considerare cu atentie cum sa varuiti peretii.

biroul unui profesionist este si cartea sa de vizita, din acest motiv este mai bine sa nu fiti prea indraznet. Cea mai potrivita culoare este, fara indoiala, albul, primitor si profesional in acelasi timp, albul este capabil sa transmita un sentiment imediat de ordine si curatenie.

Alegerea mobilierului

Indiferent de spatiul pe care il aveti la dispozitie, biroul este locul prin excelenta, motiv pentru care in alegerea mobilierului de birou este foarte important sa concentrati totul pe functionalitate si sa creati o zona confortabila si ordonata, unde totul sa fie la locul sau!

Dar care sunt piesele de mobilier esentiale intr-un birou?

Birou

Protagonistul incontestabil este, fara indoiala, biroul! De obicei pozitionat aproape in centrul camerei, este o piesa de mobilier capabila sa capteze imediat atentia celor care intra.

In functie de cat spatiu aveti, biroul poate fi mai mult sau mai putin mare, important este ca este suficient sa adaposteasca nu doar PC-ul, ci si tot materialul necesar pentru a lucra confortabil. Daca spatiul disponibil este foarte mic, puteti opta pentru utilizarea unui raft si pentru a profita de zona de colt dintre cei doi pereti.

Cum să Izolezi Simplu cu Polistiren: Ghidul Tău Pas cu Pas Te-ar putea interesa si: Cum să Izolezi Simplu cu Polistiren: Ghidul Tău Pas cu Pas

Pe piata puteti alege dintr-un numar infinit de solutii diferite in functie de nevoile dvs.

• Statii de lucru reale, moderne si echipate, capabile sa combine designul si functionalitatea.
• Birouri din lemn, elegante si bogate in detalii, ideale pentru medii clasice si rafinate.
• Birouri care economisesc spatiu, cu rafturi extensibile si sertare convenabile, perfecte pentru medii mai mici si mai informale.
• Mese de design, realizate cu combinatia de materiale inovatoare, precum sticla si metalul, perfecte pentru medii tinere si moderne.

Scaun ergonomic de birou

Exista multe modele de scaune care combina compactitatea si confortul pentru a satisface nevoile celor care nu au mult spatiu disponibil, dar vor sa se bucure de confort.

Evident, spatarul ergonomic, rotile directionale si scaunul captusit sunt elemente fundamentale pentru un fotoliu de birou, dar daca sunteti in cautarea unui confort maxim, luati in considerare si alte caracteristici, precum posibilitatea de reglare a inaltimii.

Pe piata exista tot felul de scaune de birou pentru toate gusturile: scaune executive, scaune elegante tapitate in piele, ergonomice si cu un design atractiv. Orice stil preferati, asigurati-va ca alegeti un produs de calitate, alegand un scaun care va permite sa va asumati cea mai corecta pozitie in timpul orelor de lucru.

Biblioteca

Biblioteca este o alta piesa de mobilier care nu poate fi ratata! Daca nu aveti probleme de spatiu, puteti opta pentru o biblioteca mare deschisa si astfel sa acordati o importanta maxima cartilor dvs. Daca, pe de alta parte, trebuie sa impartiti doua camere, o biblioteca cu doua fete pe toata inaltimea este cu siguranta o alegere castigatoare.

Pentru mediile mai mici, in schimb, sunt de preferat bibliotecile modulare care, datorita elementelor modulare, se adapteaza cu usurinta oricarui spatiu, chiar si foarte mic.

Iluminarea corecta

Iluminarea corecta creeaza un mediu placut si, mai presus de toate, va permite sa lucrati confortabil, din acest motiv trebuie aleasa corect.

In plus fata de lumina centrala difuza care lumineaza intreaga camera, adaugati alte surse de lumina acolo unde este necesar, de exemplu o lampa pe birou, poate cu un brat reglabil, pentru a directiona lumina atunci cand este necesar.

Pe piata este posibil sa gasiti lampi de masa care, la fel ca scaunele si birourile, sa fie considerate adevarate obiecte de design, lasati-va inspirati si cumparati una cu caracter si personalitate.

Evitati sa folositi lumini neon (chiar daca consuma putin, obosesc ochii) si optati pentru spoturile incastrate.

In cele din urma, daca dimensiunea biroului o permite, puteti crea un colt de relaxare placut, amenajand o canapea mica si fotolii unde puteti citi confortabil, puteti purta o conversatie sau va puteti odihni in timpul unei pauze de lucru.


0,00 (0 voturi)
Alice

Nu sunt Comentarii la Cum sa amenajezi un birou functional acasa

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
Cozzy
Mobila
Decoratiuni
Textile
Iluminat
Reconstructie
Bucatarie
Baie
Living
Dormitor
Camera Copiilor
Hol
Birou
Acasa Categorii Promotii Articole