Cum sa amenajezi o camera pentru copii: idei si sfaturi utile

Cum sa amenajezi o camera pentru copii: idei si sfaturi utile

Fiind parinte, esti familiarizat cu sentimentul de ingrijorare care te insoteste constant pentru fiecare aspect al vietii copiilor tai, inclusiv la crearea dormitorului lor. De fapt, atunci cand proiectati un dormitor, principala problema este de a crea un mediu care este in primul rand sigur, precum si frumos si confortabil.

Fara indoiala, sa-ti vezi copiii fericiti, implinindu-si dorintele si creand un mediu care le place este esential, dar asta nu este tot. In amenajarea dormitorului copiilor, este necesar sa ne gandim la un spatiu care sa fie functional nevoilor celor mici, dar care sa ii faca si pe mama si pe tata sa doarma linistiti.

Dormitorul este un adevarat refugiu pentru cei mici, unde se pot juca, se pot distra si fi ei insisi. Acesta trebuie sa reflecte gusturile si personalitatea copilului sau copiilor, si de asemenea trebuie sa fie mobilat in asa fel incat sa exprime vitalitate si energie prin mobilier creativ, cu forme imaginative si culori foarte luminoase.

Fie ca este mica, medie sau mare, camera copiilor cu siguranta nu va fi o provocare prea dificila. De altfel, este posibil sa-l amenajezi in orice fel, tinand mereu cont de combinatiile de culori cu peretii si dintre mobilierul in sine. In articol vom vedea diverse idei de amenajare, cele mai noi tendinte in decorarea camerei copiilor, stil si multe altele.

Sfaturi pentru decorarea unei camere pentru copii

Prima regula de urmat in amenajarea unei camere pentru cei mici este implicarea celor direct implicati in alegerea elementelor de mobilier si in amenajarea acestora. Ei vor trebui sa petreaca cea mai mare parte a timpului acolo si de aceea va ramane la latitudinea lor sa decida cum sa-l decoreze, pentru a le satisface preferintele si gusturile, impingandu-i astfel si sa-l mentina mereu in ordine.

Primul lucru pe care trebuie sa-l stii este ca nu ar trebui sa incarci camera cu prea mult mobilier, altfel va deveni o adevarata inchisoare. In functie de dimensiunea camerei, trebuie sa decide cat de mult mobilier sa cumperi si cum sa il plasezi strategic. Daca camera este mica, de exemplu, idealul este sa alegi mobilierul detasabil sau transformabil, sau pur si simplu mobilierul mai mic, care poate fi amplasat in locuri restranse.

In primul rand, sa luam in considerare culoarea peretilor: bineinteles ca cele mai populare culori sunt intotdeauna roz, albastru, galben, portocaliu si, in general, culorile pastelate care spun lumea colorata si imaginativa a copiilor mai bine decat altele. Acestea vor actiona ca un ghid pentru a crea combinatia potrivita de culori, evitand efectul de soc intre nuante cromatice.

Mici idei pentru a va decora baia Te-ar putea interesa si: Mici idei pentru a va decora baia

Amenajarea unui dormitor: impartirea in zone colorate si functionale

Dupa ce ai vazut cum se potriveste culorile din mobilier, este bine sa stabilesti care sunt elementele care nu pot lipsi in dormitorul unui copil: pat, dulapuri, zona de joaca si zona de studiu.

Daca nu ai chef sa alegi singur mobila, sa stii ca nu este nimic ciudat. De fapt, in spatele personalizarii camerelor pentru copii, exista o lume, cu designeri de interior si designeri de interior specializati in dormitoare pentru copii, care studiaza mereu noi solutii si sunt capabili sa satisfaca nevoile si gusturile fiecarui copil.

Fie ca te hotarasti sa apelezi la experti, fie ca vrei sa alegi singur culori, lumini si mobilier pentru camera copilului tau, este important sa stii ca exista patru lucruri grozave care nu pot lipsi in dormitorul unui copil: patul, dulapurile, zona de joaca si zona de studiu. Deci haideti sa vedem cateva sfaturi pentru fiecare dintre aceste componente!

Alegerea patului pentru camera copiilor

Sa incepem cu patul, care nu are o simpla functie decorativa, ci trebuie ales pe baza anumitor caracteristici functionale. De obicei optezi pentru un pat de o persoana cand copiii sunt mici si pentru un pat mai mare, precum cel de unu si jumatate, in cazul copiilor mai mari. Intr-o camera mica, alternativele sunt numeroase: poti alege paturi bridge, paturi supraetajate sau paturi convertibile. In acest caz paturile sunt doua in unul si ne permit sa economisim spatiu util de jucat si sa organizam camera intr-un mod mai functional. In cazul patului pod se poate opta pentru un al doilea pat extensibil, care sa fie tinut pregatit daca este necesar pentru oaspetii mai mici cu cearsafuri de o persoana pentru copii, si dulapuri spatioase in care sa aranjezi haine, carti si obiecte. Cea mai buna alegere? Un pat cu forme imaginative si culori foarte luminoase, dar care se imbina bine cu restul mobilierului. Pe piata exista o varietate de unde poti alege, vezi cateva modele de paturi pentru copii de unde te poti inspira.

Amenajare colt de studiu copii

Coltul de studiu este zona de tratat in detaliu si, mai ales, de gandit intr-un mod evolutiv: acest spatiu va trebui sa se adapteze diferitelor varste ale copiilor, trecand de la a fi un spatiu de joaca pentru colorat si pentru practicarea activitatilor manuale, la un loc special dedicat concentrarii si pregatirii. Poti alege intre birouri de diferite dimensiuni: rotunde, patrate sau curbate cu forme care amintesc de lumea animalelor. Prezenta sertarelor care vor deveni aliati pentru comanda si un scaun cu rotile care le permite copiilor sa se deplaseze fara a face prea mult zgomot sunt fundamentale.

Alegerea chiuvetei pentru bucătărie - 4 pași esențiali Te-ar putea interesa si: Alegerea chiuvetei pentru bucătărie - 4 pași esențiali

Zone depozitare copii

Vorbim apoi despre dulap si sertare, care vor fi folosite pentru a depozita toate hainele copiilor intr-un mod practic si lenjeria care nu se foloseste in acea perioada a anului, precum cearsafurile simple de flanel vara, sau cearsafurile de pat individuale iarna. Putem alege dintre cele doua variante diferite de amenajare sau le putem introduce pe ambele, acolo unde spatiul permite, folosind comoda pentru lenjerie intima si haine de zi cu zi si spatiile de garderoba pentru cele mai importante haine si, de asemenea, pentru depozitarea jocurilor si a diverselor obiecte.

Amenajarea locului de joaca pentru copii

Toate dormitoarele fetitelor si baietilor care se respecta trebuie sa aiba un colt dedicat petrecerii timpului liber: punem un covor pentru a-l identifica, care este moale si confortabil, pe care copiii sa se aseze sa se joace sau sa citeasca. Perdelele fac si ele diferenta: sa le alegem in culorile si modelele cele mai apropiate de lumea copiilor pentru a decora in continuare mediul.

Lenjerie de pat pentru dormitor

Mobilierul nu poate fi separat de alegerea lenjeriei de pat de o persoana pentru copii: cuvertura de pilota single este una dintre cele mai populare optiuni deoarece ne permite sa schimbam fata camerei cu fiecare nou sezon modificand doar exteriorul setului si pastrarea plapumei din interior de greutate diferita, grea in lunile reci, usoara in cele calde. In magazinele specializate gasesti o selectie larga de pilote individuale pentru camera copilului tau, dar si multe combinatii posibile de culori pentru a se potrivi in mod corect cu fiecare cearsaf pentru copii.

Creeaza spatiul ideal pentru odihna, joaca, studiu si viata de zi cu zi a copiilor: mobileaza un dormitor cu gust si elibereaza imaginatia celor mici!


0,00 (0 voturi)
Alice

Nu sunt Comentarii la Cum sa amenajezi o camera pentru copii: idei si sfaturi utile

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
Cozzy
Mobila
Decoratiuni
Textile
Iluminat
Reconstructie
Bucatarie
Baie
Living
Dormitor
Camera Copiilor
Hol
Birou
Acasa Categorii Promotii Articole