Caracteristicile si functionalitatea stilului industrial in amenajarea casei tale

Cand ne gandim la stilul industrial, primul lucru care ne vine in minte este eleganta si rafinamentul. Acest stil a fost una dintre cele mai mari tendinte in designul interior in ultimul deceniu, istoria sa este foarte veche, chiar din secolul trecut.

Esti in proces de renovare a casei tale? Asadar, inainte de a alege decoratiuni pentru spatiile tale, te invitam sa citesti acest articol. Fara indoiala, stilul industrial va va atrage atentia.

Caracteristicile decorului in stil industrial

Stilul industrial are multe referinte pentru compozitia sa estetica. Una dintre ele este aceea de a permite mediului urban sa intre pe deplin in resedinte.

Evaluarea spatiului

Dupa cum am mentionat mai devreme, decorul industrial a aparut in jurul anilor 1950 si multi oameni au ales sa transforme vechile depozite in casele lor. La acea vreme, acestea erau spatii largi, care au devenit o caracteristica.

Toate spatiile sunt bine folosite si impartite, in principal pentru a garanta o mai mare spatiu si functionalitate in locuinta.

Fotografia prezinta un apartament complet adaptat intr-o constructie industriala, care ofera un spatiu deschis pentru montarea tuturor celor mai esentiale mobilier precum si cateva conforturi in plus.

Multa iluminare

Fie naturala sau artificiala, prezenta multor surse de iluminat face parte din stilul de decor industrial. Ferestre mari care profita de lumina soarelui. Alegerea lampilor moderne cu lumini galbene este o alta posibilitate.

Si nu exista nicio problema in combinarea luminii naturale si artificiale pentru a crea o atmosfera incredibila.

Ni se arata o incapere industriala mare, care are ferestre foarte mari care asigura iluminare naturala completa spatiului.

Conducte si structuri vizibile

Unul dintre punctele culminante ale stilului industrial este prezenta tevilor si a unor parti din structura cladirii expuse. Aceasta ofera o senzatie urbana puternica si face referire la stilul New York al anilor 1950, 60 si 70.

Prin aceste conducte trec de obicei cablurile electrice sau chiar conductele de gaz si apa. In ceea ce priveste prezentarea unor parti ale structurii, este obisnuit sa vedem caramizi care fac parte din cladire, in stare buna, desigur.

Imaginea prezinta o camera in stil industrial care, fiind instalata intr-o cladire industriala, are conductele distinctive ale designului industrial.

Prezenta mobilierului antic si modern

Amintiti-va ca am mentionat ca, in ciuda rafinamentului si elegantei sale, decorul industrial poate fi inspirat din alte surse pentru a-si compune estetica. Pentru a realiza acest lucru, nu este nimic mai bun decat combinarea mobilierului antic si chiar modern.

O imagine care prezinta o pereche de scaune de design vintage din lemn si tapitate cu piele neagra.

Canapelele din piele, mesele rustice din lemn si rafturile din lemn recuperat pot fi alegeri perfecte pentru sufragerie si dormitoare. In bucatarie, electrocasnicele moderne in culori mate si otel inoxidabil pot crea un contrast perfect si modern.

Pereti de ciment lustruit

O alta trasatura distinctiva a decoratiunii industriale este prezenta peretilor de ciment lustruit. Si marea diferenta este ca astazi este posibil sa se foloseasca ciment lustruit in culori dincolo de gri; Acum exista mai multe culori care sunt produse folosind aceasta tehnica, asa cum va vom prezenta mai tarziu.

Obiecte moderne de decor

Printre caracteristicile decorului industrial se numara utilizarea obiectelor moderne pentru stilizarea mediului. O optiune buna ar putea fi mobilierul antic cu tonuri moi pentru a se armoniza cu mediul intr-un mod rustic. Sau elemente metalice, cum ar fi banci, lampi si mese, pentru a oferi mai mult aer industrial.

O sufragerie moderna cu 8 scaune instalate intr-o camera cu pereti de ciment lustruit si lampi suspendate.

De fapt, obiectele realizate din piese metalice si care ocupa mai putin spatiu se pot potrivi mai bine cu aceasta estetica industriala moderna, urbana. Nu ai nevoie de mult, doar cat sa puna in valoare imprejurimile si sa se potriveasca cu decorul.

tonuri neutre

Cele mai folosite tonuri in decorarea industriala sunt cele sobre precum negru, alb si gri. Pana la urma, nu sunt acestea principalele nuante care ne vin in minte atunci cand ne imaginam un mediu industrial? ADEVARAT?

Acum, pentru a obtine un contrast interesant si pentru a adauga eleganta spatiului, o optiune buna ar putea fi incorporarea tonurilor de maro, precum lemnul.

O fotografie a unei incaperi industriale in spatiu deschis al carei mobilier si decor sunt in mare parte negre, dand o nota de eleganta spatiului.

Asta pentru ca functioneaza bine in contrast cu tonurile mai sobre ale stilului industrial si, fiind o culoare mai stralucitoare, pot servi la evidentierea anumitor zone.

Pe scurt, culorile obiectelor moderne realizate cu piese metalice se vor potrivi elegant cu aceste combinatii de tonuri.

Cum sa decorezi in stil industrial

Intelegerea ce este si care sunt principalele caracteristici ale stilului industrial poate fi deja un pas grozav catre aplicarea acestei tehnici.

Acum va vom prezenta cateva sfaturi pentru a va transforma mediul, verificati-le!

Decoratiuni industriale in baie

Pentru a folosi acest stil decorativ in baie, poti alege o oglinda rotunda care se fixeaza pe perete si mobilier din lemn recuperat; Pot fi chiar vopsite si lacuite pentru a le face sa reziste mai mult.

Zona de dus poate fi din sticla, iar peretii mai inchisi, de exemplu in culori precum gri sau chiar negru. Iluminatul galben face aluzie tocmai la deceniile trecute.

Imagine a unei bai instalata inteligent intr-un spatiu industrial, cu o cada clasica si chiuveta dubla, precum si un dulap mare.

Decoratiuni industriale in dormitor

In dormitor, alegerea unei tablii din lemn, mobilierul de epoca care contrasteaza cu culorile peretilor – care pot fi in tonuri neutre dar se vor remarca in ciment lustruit – va da o nota distinctiva mediului.

Dormitor instalat intr-un spatiu industrial al carui stil iese in evidenta prin folosirea mobilierului vintage din metal si/sau lemn.

Pentru a optimiza si a profita de spatiu puteti folosi ceva mai modern precum dulapuri si dulapuri din MDF.

Decoratiuni industriale in camera de zi

Camera de zi este de obicei camera in care vizitatorii petrec cel mai mult timp, nu? Deci, o strategie buna este sa-i impresionezi in orice moment.

Opteaza pentru carouri si culori indraznete pe betonul lustruit, desigur. Si foloseste si tevi expuse. Un alt sfat important este sa optezi pentru mobilier din lemn care sa contrasteze cu culorile vopselei . Si nu uitati sa folositi canapele si fotolii cu acest stil.

O camera cu design industrial, in care iese in evidenta o camera moderna tapitata in piele insotita de alte cateva mobilier si accesorii metalice.

Decoratiuni industriale in bucatarie

Mobilierul din lemn, culorile puternice din ciment lustruit si electrocasnicele din otel inoxidabil creeaza o combinatie perfecta pentru o bucatarie frumoasa in stil industrial.

Daca decideti sa combinati bucataria si sufrageria, o masa din marmura sau din lemn recuperat va fi perfecta.

Ni se arata un spatiu industrial in care a fost instalata o bucatarie completa cu frigider, insotita de o sufragerie cu 6 scaune si o vitrina de design vintage.

Decoratiuni industriale in birou

Decorul industrial modern se potriveste perfect cu biroul in ceea ce priveste munca si, in acelasi timp, poate fi un spatiu confortabil.

Pentru a realiza un birou cu acest stil, deciziile pot fi luate pe baza gustului personal. Se recomanda ca mobilierul sa fie neutru si din materiale precum fierul. O alternativa buna este mobilierul rustic si modern.

Un birou instalat intr-un spatiu vizibil industrial in care ies in evidenta peretii din caramida cu tevi la vedere.  Biroul are un birou vintage insotit de plante decorative.

O alta sugestie este sa folositi iluminatul pe structuri metalice, cum ar fi sine sau tevi. In plus, a avea conductele vizibile ajuta si la acest aspect.

In cele din urma, alegeti o culoare de vopsea pentru pereti care are un stil industrial, cum ar fi o culoare de beton lustruit, de exemplu. Cu toata aceasta combinatie, este posibil sa ai in birou un decor industrial elegant, perfect pentru lucru.

Decoratiuni industriale in spalatorie

Desi este o camera pe care multi oameni o trec cu vedere, spalatoria se poate remarca si in casa cu un decor industrial bun.

Si daca toata casa urmeaza acest stil, si spalatoria ar trebui, nu?

Camera chiuveta intr-un spatiu industrial, care dispune doar de echipamentul necesar pentru sarcina de a spala rufe si vase, deci nu este ostentativ ci foarte functional.

Prin urmare, alege elemente realizate cu piese metalice care evidentiaza aceasta caracteristica. In plus, unele mobilier din lemn sau maro s-ar putea potrivi bine. Doar asigurati-va ca aveti grija de ei.

Peretii si mobilierul pot avea tonuri reci, neutre, cum ar fi culoarea cimentului lustruit. Toate acestea vor ajuta spalatoria sa iasa in evidenta si in stilul industrial.

Ce se potriveste cu stilul de decor industrial?

Combinatii bune pentru stilul industrial sunt obiectele mai rustice si vintage, care sunt combinate cu tonuri neutre si o senzatie atemporala. In plus, ofera confort spatiilor, in functie de finisajele si acoperirile specifice fiecaruia.

Pentru a completa stilul de decor industrial, unele obiecte pot fi folosite in livinguri, dormitoare, bucatarii si chiar bai. Am enumerat mai jos cateva pentru a va ajuta in acest proces de decorare.

Mobilier metalic

Prima combinatie sigura pentru decorarea industriala este mobilierul din metal, precum mese, banci, scaune, dulapuri, printre altele.

Motivul principal pentru aceasta combinatie este ca metalul este legat de stilul industrial cu tonuri metalice. In plus, aceste mobilier au avantajele de a fi realizate din materiale metalice, intrucat ofera eleganta, durabilitate mai mare si rezistenta la trecerea timpului.

Canapea moderna din piele neagra cu finisaj matlasat si baza metalica, insotita de o masuta de cafea minimalista tot din metal.

Lampi cu jumatate de luna

O alta combinatie pentru stilul industrial sunt lampile cu semiluna, care pot fi realizate din diferite materiale metalice.

Sunt decoratiuni utile care au fost folosite de mult timp. Prin urmare, au caracteristica de a fi atemporale. In plus, sunt versatile si usor de combinat cu mediile.

In aceasta imagine putem vedea o canapea insotita de o lampa cu semiluna cu un design minimalist, care asigura o iluminare delicata incaperii.

Rafturi din lemn si otel

O alta optiune de combinatie pentru stilul industrial este rafturile din lemn si otel. Acestea erau foarte frecvente in depozitele industriale si fabricile, de exemplu. Exista multe modele moderne care contribuie elegant la decorarea industriala.

In plus, sunt utile ca suport pentru obiecte precum carti, tablouri, portrete etc.

Fotografia unui raft din lemn instalat pe un perete;  Pe raft se afla diverse articole de birou, cum ar fi carti si pixuri.

Paleti, lazi si bobine

Dupa cum stiti deja, lemnul este un material care se poate combina bine cu stilul industrial. Prin urmare, paletii, sertarele si coloanele sunt elemente comune in acest tip de decor.

Cu aceste obiecte, creativitatea este intotdeauna binevenita. Multi oameni folosesc paleti, de exemplu, ca baza pentru paturi sau chiar gradini interioare. Alti oameni transforma bobinele in masute de cafea pentru spatii mai relaxate, adaugand o nota moderna decorului.

Fotolii ingenioase a caror structura este realizata cu paleti si ceva lemn pentru cotiere si spatar.

Cu siguranta, acum ca ai ajuns la finalul articolului, esti incantat si interesat sa aplici stilul de decor industrial in casa ta, nu?