Proiectarea unei bucatarii este un proiect costisitor care presupune luarea unor decizii importante cu privire la aceasta incapere centrala a locuintei. Un motiv in plus pentru a alege un design atemporal care va rezista mofturilor si va continua sa lucreze pentru tine anii urmatori. Indiferent daca remodelati sau construiti o bucatarie de la zero, iata tot ce trebuie sa aveti in vedere pentru a proiecta o bucatarie care va rezista testului timpului.
Uitati de tendinte
Este usor sa fii prins in urgenta tendintelor, dar a proiecta o bucatarie atemporala inseamna a stinge obsesiile de stil trecatoare ale momentului pentru a te concentra pe ceea ce va rezista.
„Tendinte, urasc acest cuvant pentru ca le ofera oamenilor scuza pentru a continua sa faca schimbari neplacute, uneori costisitoare, la casele lor, doar ca sa regret sau sa obosesc de el in cativa ani”, spune Helen Parker. producatorul britanic de bucatarii atemporale, demne de lesin. „Cred ca acest mod de a va decora si aranja casa devine treptat mai putin un lucru pe masura ce oamenii devin mai sustenabili si mai constienti de risipa si providenta. Si, cel mai important, sa realizezi ca stilul este despre longevitate.”
Amesteca vechi si nou
Una dintre cele mai usoare moduri de a proiecta o bucatarie care va rezista testului timpului este sa va bazati designul pe bucatarii care au trecut deja testului timpului. Priviti in urma peste ultimul secol si puteti identifica ce stiluri de bucatarie, amenajari, materiale, aparate si elemente decorative par sa transcende timpul.
Parker considera ca actualizarea constanta a decorului „este o modalitate atat de veche si neconsiderata de a face o camera care sa se simta ca acasa”, adaugand: „Ne-a placut intotdeauna amestecul vechi si nou si arta esentiala de a cumpara o calitate buna. , articole pe viata pentru casa ta.”
Amestecarea si echilibrarea elementelor vechi si noi va va asigura ca designul bucatariei dvs. nu va arata nici ca o capsula a timpului vintage, nici ca un spatiu la moda care va fi datat pana anul viitor. Bucatariile atemporale arata ca si cum ar fi fost mereu acolo, dar sunt suficient de functionale si bine intretinute pentru a se simti peren proaspete si actuale.
Elemente principale si aspect
Indiferent daca bucataria dvs. este in stil bucatarie, in forma de U, in forma de L, construita de-a lungul unui singur perete sau in plan deschis, asigurati-va ca luati in considerare triunghiul clasic al bucatariei atunci cand planificati spatiul pentru a determina cea mai functionala relatie intre cuptor. , chiuveta si frigider.
Alegeti dulapuri de bucatarie care nu vor data, cum ar fi dulapurile Shaker, o tendinta moderna inradacinata in secole de istorie a designului. In timp ce lemnul pare sa fie impermeabil la tendinte, in realitate, folosirea prea mult din orice lemn, cum ar fi artarul sau mahonul inchis din bucatariile din trecut, va poate data bucataria. Luati in considerare utilizarea lemnului precum stejarul sau nucul sau chiar placajul ca accente, cum ar fi acoperirea fetei unei insule de bucatarie sau prin instalarea de rafturi plutitoare din lemn. Sau alegeti dulapuri fara varsta cu fata plata, in culori neutre. Optati pentru o chiuveta de bucatarie simpla si functionala si reconsiderati potrivirea tuturor accesoriilor si fitingurilor dvs. sanitare, amestecand metale care vor arata grozav, indiferent de finisajul metalic care este in prezent in stil.
Materiale si finisaje atemporale
Bucatariile atemporale cerseaza materiale naturale, cum ar fi piatra si lemnul – ganditi-va la blaturile de marmura sau de macelar. Placile albe de tigla de metrou sunt intotdeauna atemporale, dar poti fi, de asemenea, putin mai creativ cu placi de ciment cu model sau forme geometrice care au fost la fel de populare la inceputul secolului al XX-lea ca si in secolul al XXI-lea si care vor continua sa arate grozav ani de zile. a veni. Intr-un spatiu deschis, luati in considerare aceeasi pardoseala din lemn de esenta tare folosita in restul camerei in bucatarie.
Culori, decor si accesorii
Cu un aspect atemporal, clasic, functional si piese de baza, iti poti actualiza bucataria pe masura ce trece timpul schimband accesoriile, textilele, lucrarile de arta, vopseaua, tapetul si alte modificari decorative care necesita stil mai degraba decat renovare.
Ramaneti cu neutre precum alb, taupe, gri, negru sau alb-negru. Folositi culori luminoase sau neneutre ca accente prin vopsea de perete, textile sau accesorii.
Una dintre cele mai usoare moduri de a crea o estetica atemporala in bucataria ta este prin incorporarea decorului care este emblematic pentru bucatariile de-a lungul deceniilor. Aceasta include accesorii de zi cu zi, cum ar fi placi de taiat din lemn, oale si tigai din cupru si vase clasice, sticlarie si argintarie. Alegeti materiale naturale testate in timp, cum ar fi lenjeria si bumbacul, pentru tratamente pentru ferestre, tapiterie, servetele si aranjamentele pentru masa. Instalati iluminare de lucru integrata pentru spatiile de gatit si pregatire si puneti un strat de iluminare ambientala sub forma de pandantive industriale sau candelabre vintage.
In timp ce toata lumea isi doreste electrocasnice actualizate, cuptoarele, frigiderele, plitele de gatit si cuptoarele cu microunde nou-noute pot data rapid, precum acele aparate de culoare verde avocado din anii 1970. Luati in considerare ascunderea frigiderelor in spatele dulapurilor care vor crea un aspect perfect. In rest alege aparate simple in culori neutre. Sau, daca va puteti permite, profitati de niste aparate elegante, cu un aspect retro, cum ar fi un frigider Smeg, sau mici electrocasnice neo retro de blat, cum ar fi prajitoarele de paine si ceainice electrice.
Nu va grabiti
Decorul casei, ca si moda, a depasit epoca in care orice stil domneste ziua. Bucatariile de care nu te vei satura niciodata arata asamblate in timp, ca un dulap clasic. Parker spune ca isi propune sa creeze spatii „care inspira eclectism si straturi de interes. Spatii care nu sunt ingrijite cu atata grija incat sa se simta ca un hotel sau un muzeu, dar o atitudine usor gata de a amesteca si potrivi si de a face o camera cu interes si caracter. Este nevoie de timp si rabdare si nu este instantaneu, dar cu siguranta merita sa il aloci.”