10 tendinte decorative ale anilor 2000 care ar trebui interzise

Daca tendintele de la inceputul anilor 2000 ne-au invatat ceva, este ca intotdeauna este loc pentru ca lucrurile sa se inrautateasca. Cei dintre noi care am trait acei ani in care accentul pe estetica nu era ca in prezent, am inceput secolul cu un manual de stil scris de cel mai mare dusman al nostru, lucru care a fost extrapolat si in industria modei cu piese vestimentare de nedescris destinate celei mai adanci uitari. Multi au prezis sfarsitul lumii pentru 2000 si, din punct de vedere creativ, nu au gresit…

„American Beauty” a fost unul dintre cele mai vizionate filme ale anilor 2000.

Acum, acest fenomen are propriul nume si recent l-am numit YK2, un acronim care inseamna Anul 2000 . Cu toate acestea, inainte, nu erau altceva decat o realizare a absurditatilor vizuale care s-au strecurat in viata noastra si le-am adoptat fara ceremonie acasa ca pe ceva super nou si transgresiv. GRESEALA! Se spune ca omul este singurul animal care se impiedica de doua ori de aceeasi piatra si avand in vedere avalansa de tendinte nostalgice care revin in prim-plan ca un bumerang din trecut, vrem sa nu te mai poticnesti niciodata de aceste 10 lapsuri decorative care nu ar trebui sa aiba niciodata. sa intamplat . Ia-ti notite!

Arta pop falsa

Aceia dintre noi care am impartit un apartament de studenti in acei doua mii de ani ne amintim cu un amestec de tandrete si groaza de tablourile care atarnau pe peretii nostri. Nu a existat casa care sa nu fie impodobita cu piese cu chipul Marilynului in cel mai pur stil Andy Warhol, sau Audrey Hepburn fumand o tigara cu un suport lung pentru tigari, ca sa nu mai vorbim de tablourile cu Vespa verzi sau de cele false Roy Lichestein pe care le-au provocat asa. multa furie in cativa ani in care asa-zisii „poperos” sau fanii culturii pop au avut o zi de camp. Sa speram ca nu se mai intoarce si totul ramane o simpla amintire.

Rame foto si picturi murale goale

Amintindu-ne de tendintele anilor 2000, este clar ca peretii au fost unul dintre principalii protagonisti la inceputul mileniului. Nu stim daca a fost o resursa economica pentru acoperirea gotele-ului sau o lipsa absoluta de simt comun si estetic, dar adevarul este ca colaje uriase realizate cu rame foto disparate au preluat peretii inca din 2000. Multi au pus fotografii personale. (acei Au facut-o in alb-negru (aveau un anumit aspect artistic) si au fost cei care se hraneau direct cu fotocopii si secvente tiparite din filme clasice sau icoane atemporale precum Casablanca sau James Dean…

La fel, si influentati de umbra lunga a serialului Friends , ne-am gandit ca a pune rame foto goale este ceva nou si frumos. Mare greseala… Aceasta solutie arata doar bine incadrand vizorul acelui mitic apartament din New York in care Rachel, Joey, Monica, Ross, Phoebe si Chandler ne inseninau zilele de pe micul ecran.

Perne in forma de inima, curcubeu, in forma de nor…

In noaptea de duminica, 23 aprilie 2000, a fost lansat Big Brother, programul de televiziune care urma sa devina cel mai urmarit in Spania in acel an si un fenomen social. In amintirea tuturor va fi acel spovedanial cu un tablou colorat care ramane in retina multora si o perna rosie in forma de inima cu brate lungi pe care concurentii au imbratisat-o in timp ce vorbeau cu Super. Ei bine, acea perna a fost replicata de IKEA si de multe alte marci low-cost ., devenind un fenomen decorativ care nu a lipsit in locuinte. Desi pernele in forma de inima, nor sau curcubeu amenintau sa revina, era mai bine sa ramanem la clasicele dreptunghiulare, patrate sau rotunde, cu culori neutre si netede, care rezista atat de bine trecerii anilor si dictaturilor tendintelor.

La revedere Buddhas, salut lumanari si mikados

Obsesia universului Zen a explodat in anul 2000, umpland casele adeptilor acestei filozofii cu Buddha de piatra, mici fantani cu apa, lampi de sare, pietre rotunjite sau fotografii cu gradini care supraincarcau mediul inconjurator si il faceau sa para mai mult un centru de meditatie. decat o casa. Acum, toata aceasta estetica a fost inlocuita cu medii luminoase si aerisite, cu culori neutre si mirosuri placute cu lumanari si mikados care nu strica niciodata pentru a mentine o atmosfera relaxata acasa.

Viniluri decorative

Vinilurile au fost cel mai mare fals din istoria decoratiunii. Ne-am promis cu bucurie ca aceste autocolante simple vor schimba aspectul casei noastre , in acelasi mod in care, daca ne saturam de ele, le vom putea indeparta fara a lasa urme pe perete . MINCIUNA. Ce era un tablou cu flori gigantice pe o parte a peretelui? Sau o serie de cercuri colorate care nu aveau niciun sens in sufrageria noastra? Chiar daca a fost o solutie ieftina, a fost cu adevarat urata. Daca intr-o zi iti trec din nou prin minte, aminteste-ti ca intotdeauna va fi mai bine sa pui la timp un tapet bun.

Ecrane de hartie

La vremea aceea a fost un boom al felinarelor de hartie. O solutie pe termen scurt care, ca si cazul precedent, ne aminteste ca ieftin este scump . Acele paravane de hartie foarte delicate pe care le-am atarnat de tavan si le-am deschis ca un acordeon au venit sa ne sature si au murit de succes. Astazi revin, dar sunt ecrane realizate dintr-un material mult mai rezistent si cu forme organice si usoare mai in acord cu tendintele actuale, asa cum am vazut la branduri precum Zara Home.

Mobilier mare pentru televizor

Chiar si astazi gasim jar din acele piese enorme de mobilier care au avut atat de mult succes in urma cu doua decenii. Coincidand cu ascensiunea DVD-urilor, multi producatori de mobila au vazut o descoperire in mobilierul pentru sufragerie, in special in mobilierul pentru televizor care a ocupat practic intregul perete si putea afisa si toate DVD-urile. Astazi, asa cum este normal, aceasta moda a intrat in istorie si mobilierul mult mai mic si mai usor, cu capacitate de depozitare, care permite ca gunoiul inutil sa fie ascuns de la vedere este popular.

Bucati groase

Conceptul de „ chunky ” pe care l-am vazut in moda, mai precis in tenisii aspri si grosi care erau un clasic in 2000, a fost extrapolat la decor cu piese mari, puternice si, daca se poate, cu forme sinuoase . Oglinzile cu siluete neregulate si chiar lumini LED colorate erau o necesitate in urma cu 20 de ani si nu credem ca vor deveni din nou un trend ca atare.

Totul in roz

Generatia Z a fost responsabila pentru a face decorarea in stil Y2K la moda, cu elemente care au triumfat la acea vreme. Cu toate acestea, nu credem ca este o tendinta pe termen lung, pentru ca acum, mai presus de toate, se cauta atemporalitate. In timp ce in moda apare asociata cu un stil mai grunge , in decor tinde spre o estetica mai dulce si mai visica, cu culori roz pastel si forme sinuoase ca protagoniste. Lasa totul sa iti aminteasca de Paris Hilton si de treningurile ei de catifea roz, noptierele din metacrilat si universul indulcit al lui Hello Kitty. Mai mult este mai mult, dar in zilele noastre nu mai functioneaza pentru noi.

Catifea

O iubim in doze mici, cu finisajul sau moale si elegant satinat, dar tapitarea totul in catifea asa cum facea acum 20 de ani nu mai are loc in casele noastre . Acum, ceea ce este popular sunt amestecurile de texturi si tesaturi in tapiterie, perne, paturi si perdele pentru a crea medii mult mai moderne si primitoare.