Jardiniere din bambus pentru casa ta

Bambusul a devenit o tendinta de urmat atunci cand va decorati locuinta, dar si alte materiale naturale precum rachita. Bambusul are avantajele si dezavantajele sale, desi astazi vom vedea utilizarea lui la realizarea jardinierelor, deoarece materialele naturale sunt cei mai buni aliati in zonele de gradina.

Jardinierele din bambus sunt un element decorativ traditional, natural si elegant, care poate fi adaugat in aproape orice spatiu din casa. Pot fi amplasate atat in gradina cat si in interiorul casei pentru a avea florile intr-un material natural care se imbina cu ele.

Avantajele si dezavantajele bambusului

Bambusul este folosit astazi in multe scopuri , deoarece este un material destul de maleabil care poate fi folosit chiar si la confectionarea mobilei, la acoperirea gardurilor de gradina sau la realizarea jardinierelor despre care vorbim. Acest material este natural si provine din Asia, cu peste o mie de soiuri, desi toate ni se par la fel. Bambusul este rezistent la intemperii, dar este si izolator de zgomot si temperatura, astfel incat peretii pot fi chiar acoperiti cu el.

Acest tip de material poate avea probleme in timp. Daca avem mobila poate face zgomot pentru ca devine la un moment dat rigid, lucru care se poate repara cu vaselina, lubrifiand aceste zone. De asemenea, are si dezavantajul ca un material precum bambusul nu se imbina intotdeauna cu toate stilurile si mediile, asa ca va trebui sa ne gandim bine cum sa-l integram daca urmeaza sa-l punem in interiorul casei.

Cum sa integrezi bambusul in decorul casei tale?

In casa noastra trebuie sa ne gandim la un decor placut si primitor, adica care sa se integreze si sa se imbina bine sub toate aspectele. De aceea, uneori este dificil sa adaugi exact micile detalii care fac diferenta, precum jardinierele. Integrarea unui material precum bambusul este usoara din mai multe motive. In general, il putem adauga la mediile minimaliste si moderne si, de asemenea, la cele mai rustice, clasice sau chiar trendy precum mediul nordic. De obicei merge bine cu aproape toate tipurile de stiluri, desi nu este intotdeauna cazul, asa ca trebuie sa incercam mai intai. Bambusul are forme si tonuri de baza, ceea ce il face complementul ideal pentru casa noastra.

Jardiniere realizate din bambus

Sunt mai multe idei pe care le putem avea cu bambusul. Pe de o parte, este vorba despre realizarea jardinierelor in care sa pui plantele de bambus. Acest material este izolant si, prin urmare, poate favoriza plantele noastre. In plus, da o nota foarte naturala tuturor. Nu trebuie sa uitam ca in Asia bambusul este folosit ca parte a feng shui-ului, lucru pe care il putem face in gradina noastra. Exista jardiniere gata facute si altele pot fi create folosind bambus. Putem acoperi un ghiveci normal cu acest material natural si astfel sa-i dam o nota deosebita. Este o idee grozava ca ghivecele noastre sa se imbine cu celelalte elemente naturale din zona gradinii.

Jardiniere cu bambus

O alta idee care poate fi luata in considerare este ca jardinierele normale includ bambus. Dupa cum am spus, este o idee care a devenit foarte populara deoarece ca element decorativ bambusul ne ofera avantajul ca il putem adauga in toate spatiile cu tonurile sale neutre si cu formele sale stilizate si simple. Aceste jardiniere au bambus care este de obicei adaugat in zonele de langa pereti sau langa garduri pentru a decora, deoarece bambusul este foarte inalt. Cu siguranta poate fi si o idee buna pentru un spatiu minimalist care doreste sa adauge putina nota naturala. Bambusul este foarte rezistent si necesita putina ingrijire, motiv pentru care este o optiune buna pentru a decora orice colt, mai ales daca nu suntem experti in ingrijirea plantelor.

Cum sa plantezi bambus?

Bambusul are multe soiuri si are particularitatea ca semintele sale pot trece ani de zile fara sa germineze, asa ca unii spun ca trebuie sa avem multa rabdare, desi idealul este sa transplantam bambus deja crescut pentru a-i putea vedea efectul imediat . Plantele de bambus trebuie sa aiba o anumita ingrijire odata plantate. Unul dintre cele mai importante lucruri este ca ar trebui sa fie udate de aproximativ trei ori pe saptamana, putin mai mult vara sau in climat uscat. In timpul primaverii, trebuie folosit un strat de ingrasamant sau gunoi de grajd pentru a-i imbunatati cresterea. In plus, este indicat sa acoperiti radacinile cu frunze, astfel incat acestea sa mentina bine umiditatea. Si desi sunt uneori atacati de daunatori precum acarienii, adevarul este ca bambusul adult este foarte rezistent in acest sens.