Sfoara este intotdeauna un element foarte util pentru aproape orice, mai ales pentru munca de camp sau navigatia maritima. Dar astazi este folosita pe scara larga in realizarea decoratiunilor si proiectelor DIY, in special in decor nautic sau maritim, sfoara a devenit un element esential.
In urma cu ceva timp v-am aratat idei de a decora obiecte reciclate cu franghii , daca ati ratat-o apasati aici. Astazi v-am adus o postare despre cum sa creati mobilier sau elemente decorative pentru casa realizate cu franghie , din scaune, separatoare de camera, rafturi, lampi, zgarietori de pisici, coastere, fete de masa, suport de haine… etc. Ca intotdeauna, cu multa creativitate si cu bani putini. Aceste idei sunt foarte simplu de realizat si suntem siguri ca fanii bricolajului le vor adora.
Iata cateva idei pentru a crea obiecte decorative cu sfoara.
Covor realizat cu funii.
Covor frumos realizat cu franghii rulate in cercuri, decorat ulterior cu pompoane si elemente decorative pentru crosetat.
Cos facut cu funii.
Pentru a face acest mestesug, au avut nevoie de o galeata sau cos rotund, iar deasupra, au folosit franghia si au lipit-o cu lipici alb, pana la formarea cosului. Ideal pentru a decora orice camera.
Fete de masa facute cu franghii.
Pentru aceste fete de masa au folosit franghie groasa, iar cu ajutorul lipiciului alb au infasurat franghia pe ea insasi pana au format dimensiunea dorita.
Raft suspendat realizat cu paleti si funii.
Daca ai un talent pentru bricolaj si iti place decorarea rustica, acest mestesug este foarte simplu. Au folosit lemn pentru rafturi, pe care le puteti cumpara de la orice magazin de bricolaj, sau le puteti refolosi de pe un palet vechi care nu are rost, le-au strapuns sa treaca sfoara prin capete si in final le-au invechit cu vopsea alba. . Franghia pe care au folosit-o trebuie sa fie de preferinta groasa. Pentru a-l agata ai nevoie de niste prinderi pe tavan, asigura-te ca legati strans capatul franghiei tinand fiecare raft. Lampa de tavan creata cu franghii.
Pentru aceasta ambarcatiune, ei au folosit scheletul unei lampi si au captusit si impletit firele bazei cu franghie. Pentru a termina, un strat de lipici ca sa se prinda bine si gata.
Litere decorative pentru pereti realizate cu franghie.
Acest tip de decor este, de asemenea, foarte frumos si usor de realizat. Pentru a forma literele, au folosit carton, iar cu ajutorul lipiciului alb sau a unui pistol cu lipici fierbinte le-au acoperit cu sfoara. Ghivece de flori create cu sfori.
Pentru realizarea acestor jardiniere de franghie au folosit jardiniere din plastic ca matrita, o puteti cumpara in functie de dimensiunea dorita. Dupa cum vedeti in fotografie, va trebui sa-l puneti cu capul in jos si cu benzi de sus in jos pentru ca ulterior sa il putem scoate. Pentru lipici, puteti folosi lipici alb. Odata terminat, este indicat sa-i dai un strat de lipici pentru a rigidiza franghia.
Pere decorative din becuri.
Daca ai becuri care nu mai sunt utile acasa, un mestesug dragut si foarte decorativ ar fi sa le acoperi, sa le infasori cu franghie fina si sa le lipesti cu lipici alb. Pentru tulpinile perelor au folosit ramuri subtiri de copac, care au fost prinse de bulb inainte de a incepe sa le acopere cu sfoara.
Pouf realizat cu sfoara si anvelopa reciclata
Daca va place decorul maritim, acest mestesug este foarte usor de realizat. Este vorba despre infasurarea franghiei pe sine, pana se formeaza dimensiunea dorita a coasterului. Apoi au pictat o ancora cu vopsea alba, pentru a-i da aspectul unui marinar.
Pentru acest mestesug, veti avea nevoie de o anvelopa veche, lemn fin de modelat (este valabil si placaj dintr-un dulap sau sertar inutil), franghie si lipici alb. Primul lucru va fi sa taiati lemnul cu ajutorul unui ferastrau, rotund, pentru a-l pune deasupra si dedesubtul anvelopei. O vom tine cu suruburi sau capse de tamplarie. Odata ce il avem gata, incepem sa captusem pouf-ul cu sfoara, intotdeauna de sus in jos si din interior spre exterior.
Sisal pentru pisici.
Acest zgarietor este foarte simplu de realizat si, din experienta, foarte practic pentru noi si pentru pisici. Cu cateva lemne, unul vertical care va fi cel gros (se poate folosi piciorul unei mese vechi) si celalalt orizontal pentru baza acesteia. Si dupa cum vezi, nu prea are un mister, este vorba de a-l acoperi cu franghie si de a-l lipi cu lipici alb.
Separator de camere.
Acest lucru este doar pentru cei curajosi si priceputi la bricolaj. Acest proiect este spectaculos. Este vorba despre formarea unui separator de camera sau de incapere cu franghii si sipci de lemn, care sa permita trecerea luminii si sa optimizeze spatiul. Comoda suspendata realizata cu franghii.
Un dressing economic unde sunt, nu? Acest mestesug necesita putin efort. Vom avea nevoie de un bar, indiferent de materialul acesta, atata timp cat este ferm. Apoi vom infasura franghia si o vom lipi cu lipici. Pentru a o decora, au vopsit franghia, puteti folosi vopsea spray in sine. Iar ultimul lucru care ramane este sa il atasezi de tavan cu ajutorul carligelor speciale de tavan, pe care le gasesti la orice magazin de bricolaj sau de bricolaj.
Jardiniere suspendate realizate cu sfoara.
Daca aveti plante si doriti sa dati o nota diferita casei dvs., aceasta este o modalitate buna. Pentru aceasta ambarcatiune, au folosit rezervoare de peste si franghie. Puteti regla inaltimea care va place cel mai mult si adaugati plantele in interior. Ceva foarte original si rar vazut. Ceas de perete realizat cu sfoara.
Ceas de perete elegant si original creat cu franghii
Vei avea nevoie doar de o franghie de o bucla frumoasa ca cea din fotografie si de mecanismul unui ceas.