Floarea soarelui: ingrijire, cum sa le plantam si cand sa le udam

Floarea soarelui este una dintre plantele care sunt imaginea vie a verii. Cine nu a trecut pe langa un camp de floarea-soarelui in timp ce conducea spre destinatia lor de vacanta de vara sau spre casa de la tara? Si este ca forma florii este insasi reprezentarea soarelui.

Minunat este ca se poate sa ai floarea soarelui acasa si nu e nevoie sa ai gradina, le poti creste si in ghivece, vei vedea cat de frumos arata o floarea soarelui pe terasa ta.

Stii sa te bucuri si sa cresti floarea soarelui acasa? Este mai usor decat crezi. Sunt flori foarte rezistente, cu capacitatea de a rezista bine la caldura si de a ramane frumoase mult timp, odata taiate.

Stiai ca… exista un moment in care floarea-soarelui nu se mai misca si nu mai urmareste soarele? Pe masura ce cresc si floarea s-a dezvoltat suficient, se uita la lumina soarelui.

Ce este floarea soarelui?

Este o planta vesela care da o nota deosebita decorului terasei sau gradinii tale, de fapt se imprieteneste foarte bine cu aceste 12 plante rezistente la soare. Pentru a va crea propria cultura de floarea-soarelui, puteti incepe intr-un pat de seminte mic, dar mai tarziu va fi necesar sa o transplantati intr-un recipient mai mare.

Floarea soarelui are aspectul soarelui, de aceea transmite caldura si lumina si este binevenita in decorul balconului tau, dar si in interiorul casei tale. Un buchet frumos de floarea soarelui este un cadou bun pentru cineva pe care il admiri sau il apreciezi, deoarece ii spune ca esti mandru de realizarea lor.

Aceasta planta de vara simbolizeaza flexibilitatea si adaptabilitatea, sta mereu in pozitie verticala si cauta razele soarelui. 

Floarea soarelui este unul dintre cele mai bune simboluri ale perseverentei.

Cum sa ingrijesti floarea soarelui?

Aceasta planta mare are nevoie de lumina directa a soarelui timp de aproximativ 6 ore pe zi. Este necesar sa alegi marimea potrivita pentru cultura ta, idealul este sa alegi un ghiveci cu adancime suficienta si cu diametrul de aproximativ 30 de centimetri. Drenajul pentru dezvoltarea floarea-soarelui este esential, desi sunt flori pluviale necesita udare abundenta, fara a o depasi, dar tinand cont ca solul trebuie sa ramana umed.

 Momentul ideal pentru a planta floarea-soarelui este primavara devreme, cand temperaturile tind sa se stabilizeze si are loc o afisare regulata a soarelui. Intrucat ne vom face cultivarea acasa, alegerea locului potrivit poate fi cea mai complicata parte, cel mai bun lucru pentru sanatatea floarea-soarelui este sa le plantam direct sub soare, cu o expunere la lumina de sase pana la opt ore pe zi. In orice caz, este convenabil sa treci in revista aceste idei pentru a avea grija de plantele tale primavara.

 Un buchet de flori, in care floarea-soarelui sunt protagonisti, va umple fiecare colt cu o esenta mediteraneana si de vara pe care nu vei dori sa o ratezi.

Exista diferite soiuri de floarea soarelui, cele mai potrivite pentru cultivarea in casa sunt cele care au in jur de 30 sau 60 cm inaltime, numite soiuri pitice, deoarece sunt legume care pot creste foarte inalte. La semanat, nu este recomandat sa puneti mai mult de trei seminte in acelasi ghiveci sau la o adancime care depaseste 2,5 cm, deoarece este o planta care are nevoie de spatiu pentru a supravietui.

Odata ce semintele au germinat si intentia ta este o cultura de succes, este necesar sa adaugi apa si ingrasamant pentru a le asigura nutrienti in timpul intretinerii lor. Alegerea terenului destinat drenajului este importanta, putand folosi pietris si o combinatie de pietricele pentru rezultatul optim in dezvoltarea plantei.

Cand sa uda floarea-soarelui

Plantele de floarea soarelui au nevoie de o irigare buna pentru germinare, aceasta activitate se desfasoara cu pulverizator sau cu udato. Odata cu caldura florile sufera putin mai mult, asa ca fa-le sa se simta confortabil. Daca aveti un buchet de floarea soarelui intr-o vaza, schimbati apa la fiecare 2 zile, taiati tulpina cam 3 cm si adaugati nutrienti.

 Floarea de floarea-soarelui este atat de mare incat tulpina ei nu isi poate suporta greutatea, asa ca tulpina se curbeaza si uneori priveste in jos.

Floarea-soarelui, pe langa faptul ca ne ofera semintele de floarea soarelui, o gustare delicioasa si sanatoasa , sunt minunate in scop decorativ, pentru ca adauga culoare unui mediu, trebuie doar sa copiati cateva dintre aceste 30 de idei pentru a va etala florile in vaze frumoase.

Combinatia de posibile culori si texturi ne duce in orice paradis in care ne bucuram de zilele lungi de vara si de apusurile sale frumoase, datorita diferitelor compozitii care pot fi realizate cu floarea soarelui si flori precum lavanda, aster, alstromelia sau thalpsi, printre altele. .

Inchide ochii, inspira adanc si observa aroma care vine cu floarea-soarelui, creeaza dependenta!