Iti doresti un decor vintage? Iata 5 sfaturi pentru a-ti decora casa cu stil

O anumita tendinta spre nostalgie, moda care este un ciclu perpetuu, asta explica poate revenirea anilor 50 si a stilului vintage. O vedem atat in ​​hainele noastre, cat si in decorarea interioarelor noastre. De ce este stilul vintage atat de popular? Fara indoiala pentru latura sa de moda veche, combinatiile sale de culori luminoase si pastelate, materiale, mobilierul si posterele sale retro.

Ai grija insa la asocierile excesive: de fapt, trebuie sa stii sa amesteci epocile si sa gasesti un bun echilibru intre obiectele retro si decorul modern pentru a obtine un stil trendy si un decor vintage care sa ramana modern. Iata 5 sfaturi pentru o decorare vintage de succes. 

SFAT 1: ALEGE O PIESA EMBLEMATICA

Optarea pentru un decor vintage in camera dvs. de zi ii confera o atmosfera confortabila si calda. Pentru a adopta acest stil retro foarte trendy, iti vei puncta decorul cu mobilier postbelic, iluminat retro, oglinda art-deco, vesela imprastiata etc. Dar piesa centrala a anilor 1950 este, fara indoiala, comoda din lemn sau „enfilada”. Isi gaseste locul intr-o baie ca unitate de lavabo dar si in living ca unitate TV.

Pentru aceasta ultima utilizare alege un bufet de inaltime maxima de 65 cm pentru a beneficia de un anumit confort in timpul vizionarii filmelor tale. Dimpotriva, folosit ca blat de lavabo intr-o baie vintage, acesta trebuie sa masoare minim 75 cm inaltime pentru a facilita accesul la produse, fara a neglija protectia lemnului pentru a-l face rezistent la apa.

Adopta un stil retro in livingul tau cu mobilier antic si piese recuperate care ii vor da caracter si alege linii sobre, subtil vintage pentru ca rezultatul final sa nu fie prea greu.

Daca bufetul tau este plictisitor si vrei sa-i dai un impuls, aplica vopseaua noastra Wood Effect Wood Relook. Isi va reda stralucirea in timp ce isi va dezvalui venele pentru a reda toata frumusetea sa lemnului fara a-l denatura. Daca vrei sa adaugi culoare fara a opta pentru un efect „pop”, aplica-i makeoverul nostru de mobilier, galben vintage.

SFAT 2: CADRE PENTRU A PERFECTIONA PERETII

Ramele si tablourile sunt elemente esentiale ale decoratiunii interioare. Acestea va permit sa imbracati si sa structurati spatiul. In functie de tipul de tablouri, postere sau fotografii, acestea evidentiaza stilul pe care doriti sa il adoptati: contemporan, retro, rustic, scandinav etc. Ele va permit sa adaugati note suplimentare de culoare. 

Sfatul nostru: pastrati tonuri neutre pentru vopseaua de pe peretii sau tapetul dvs. si jucati-va cu postere sau fotografii mai contrastante pentru a adauga subtil un pic de inspiratie decorului dvs. 

Pentru un efect vintage „modern”, nu ezitati sa variati dimensiunile ramelor si sa va jucati cu aranjamente dezordonate. De asemenea, afise retro precum „Normandy” de Cassandre sau Moulin Rouge de Jules Cheret se vor potrivi in mod ideal cu imagini mai grafice. Amesteca epocile pentru un decor vintage sic asertiv.

Pentru a crea unitate, alegeti nuante sau jucati-va pe armonie prin revopsirea ramelor in aceeasi nuanta: gama noastra Relook Everything va va multumi cu siguranta cu aceste 100 de nuante.

SFAT 3: PUNCTUATI CU MOBILA DE DESIGNER

Adoptarea unui stil vintage in anii 2020 nu inseamna reproducerea identica a sufrageriei bunicii tale. Un decor vintage actual revineaza acest stil retro combinand piese de altadata cu piese contemporane cu o identitate puternica. De exemplu, scaunul Diamond de la Bertoia va aduce usurinta datorita aspectului sau struns, in timp ce un sezlong Eames sau atemporalul DAW va intruchipa confortul si voluptatea.

Nu este obligatoriu sa apelezi la nume mari din design pentru a realiza un design interior de succes. Este posibil sa va inspirati din formele minimaliste ale pieselor de design iconice si sa alegeti mobilier modern mai accesibil. Ai grija sa nu inmulti numarul acestora pentru a respecta firul comun al decorului tau vintage. Ele doar adauga o nota de contemporana punctand atmosfera generala a camerei. 

SFAT 4: VELET, SKAI, RATTAN SI LEMN INCHIS: O ALCHIMIE FRUMOSA PENTRU UN DECOR RETRO

Skai sau imitatie de piele este o imitatie de piele care a aparut in anii 1950. Prin urmare, este emblematica pentru stilul vintage. Spre deosebire de pielea traditionala, care tinde sa se patineze in timp, skai este un derivat al plasticului, mai stralucitor si cu o durata de viata mai scurta… Nu va avea niciodata aspectul frumos imbatranit al pielii naturale, pe de alta parte, compozitia sa ii permite sa sa fie disponibil intr-un numar infinit de culori si texturi.

In plus, este mai usor de intretinut, ceea ce reprezinta un plus semnificativ, in special pentru mobilierul expus, cum ar fi scaunele de sufragerie sau scaunele de bar, de exemplu. Un puf din piele va poate permite, de asemenea, sa aduceti o nota de culoare camerei dvs. In sfarsit, pretul sau, mult mai mic decat cel al pielii, o face un material utilizat pe scara larga. Pentru un decor vintage sobru, alege imitatie de piele neagra sau in nuante de maro. In schimb, pentru un spirit mai boem, nu ezitati sa alegeti mai multe culori chihlimbar. 

Catifea este in voga de cativa ani in decoratiuni. Aplicat pe piesele grafice, va da o latura chic decorului tau. Combinat cu materiale precum alama sau cuprul, va aduce o latura vintage art-deco, ultra trendy dar si mai sofisticata.

Daca vrei sa readuci naturaletea sau simplitatea, opteaza in schimb pentru atingeri de lemn. Lemn de trandafir sau tec, aceste specii mai inchise la culoare vor marca si mai mult spiritul vintage.

Nu neglija obiectele decorative. Oglinzile de soare in special sunt foarte la moda: realizate initial din cupru si conceptualizate de artistul fierar Gilbert Pollerat in anii 1940, vor da o latura poetica. Dincolo de aspectul decorativ, oglinzile recreeaza perspective si aduc mai multa claritate si profunzime interiorului tau. Oglinzile si lampile art-deco se potrivesc ideal in decorul de epoca. 

SFAT 5: UTILIZATI CULORI IN TONURI MOI, PASTELURI 

In ceea ce priveste culorile, diferite atmosfere si asocieri sunt posibile pentru a crea un stil vintage. Poti opta pentru un look vechi si romantic cu culori pastelate sau mai modern cu nuante mai acide.

Daca camera dvs. este deja destul de mobilata, preferati tonurile moi cu alb-murdar, bej si pasteluri care va vor incalzi mobilierul din lemn sau culorile posterelor si ramelor care constituie decorarea peretilor dumneavoastra. Tencuielile noastre de var ar putea contribui la acest lucru.

Daca, dimpotriva, camera ta este destul de simpla, nu ezita sa o accesorizezi cu obiecte decorative in culori portocalii, galbene sau rosii. Intr-o bucatarie vintage, poti opta pentru un frigider total galben. Alege baze de lampi in tonuri calde, perne colorate, exista multiple posibilitati de a crea o atmosfera calda.