Cum poti sa decorezi dormitorul ca la hotel

Cum poti sa decorezi dormitorul ca la hotel

Cand esti in vacanta, cu siguranta iti doresti sa te cazezi intr-o camera curata, frumos amenajata, cu un pat mare si confortabil in care sa dormi cat mai bine. Felul in care arata camera hotelului in care te-ai cazat iti creaza prima impresie despre cat de relaxant va fi concediul tau.

Amenajarea camerei de hotel corespunde adesea cu locul in care te afli. Cand te cazezi in hotelurile de la malul marii, camerele sunt decorate in tonuri de albastru sau alb, iar hotelurile cu pretentii apeleaza adesea pentru un mobilier la comanda in Constanta, amenajand camerele cu minutiozitate din dorinta de a le oferi turistilor o sedere cat mai placuta.

Cum poti sa decorezi dormitorul ca la hotel

Din pacate, viata cotidiana nu iti permite sa fii intr-o permanenta vacanta. Insa, poti sa iti amenajezi dormitorul in asa fel incat sa recreezi confortul dintr-o camera de hotel chiar la tine acasa. De ce sa nu te rasfeti si sa simti bucuria din vacanta in orice moment al anului?

Cu cateva trucuri practice vei putea sa iti transformi dormitorul in cea mai luxoasa camera de hotel.  In cele ce urmeaza iti voi spune cum poti sa decorezi dormitorul ca la hotel.

1. Foloseste culori pastelate

Cu siguranta ai observat ca majoritatea camerelor de hotel sunt decorate cu obiecte in culori pastelate. Aceste tonuri sunt linistitoare, potrivite pentru un spatiu destinat relaxarii si odihnei. Prin urmare, scoate din dormitor decoratiunile in culori tipatoare si inlocuieste-le cu altele in tonuri calde si luminoase.

De altfel, asigura-te ca folosesti aceeasi gama cromatica. Ar fi bine ca obiectele care iti decoreaza dormitorul sa aiba culori de nunate cat mai apropiate pentru a-ti da senzatia de calm si liniste.

2. Opteaza pentru o saltea de pat confortabila

Dupa parerea mea, patul este cel mai important mobilier dintr-o camera de hotel. Pentru a dormi bine si la tine acasa, atat patul, cat si slateau trebuie sa fie de calitate.

Chiar daca ti se pare o investitie mai mare, achizitioneaza o saltea confortabila pentru dormitorul tau.  O solutie mai putin costisitoare si care te poate ajuta sa pastrezi salteaua pe care o ai deja, ar fi sa folosesti un topper.

Pe langa saltea, lenjeria de pat este un alt element important atunci cand vine vorba de odihna. Lenjeriile de hotel sunt albe si simple, semn al curateniei si luxului. Te relaxezi mult mai bine atunci cand dormi pe o lenjerie de bumbac, moale si placuta la atingere.

Cum alegi cel mai bun covor pentru camera copilului Te-ar putea interesa si: Cum alegi cel mai bun covor pentru camera copilului

3. Aranajeaza-ti patul

Prima data cand intri intr-o camera de hotel primul mobilier pe care il observi este patul frumos aranjat. Daca vrei ca patul tau de acasa sa arate precum cel de la hotel, atunci acorda o atentie deosebita modului in care il aranjezi pe parcursul zilei.

Aseaza pe pat un pled sau o covertura  din bumbac, placuta la atingere, intr-o culoare pastelata in ton cu nuntele decoratiunilor de la tine din camera. Pune pe pat si cateva perne decorative care sa se asorteze cu covertura.

Dincolo de aspectul placut, acestea iti sunt foarte utile atunci cand dormi sau te uiti la televizor. In plus, patul tau va fi aranjat.

4. Alege draperii lungi

Nu intampaltor camerele de hotel sunt decorate cu perdele si draperii lungi, din materiale de calitate si mate. Acestea creaza intimitate, creaza un spatiu obscur si vei avea un somn odihnitor.

Daca vrei sa dormi mai mult in weekend, alege pentru ferestrele dormitorul tau draperii lungi, prin care sa nu treaca lumina soarelui dimineata. Chiar daca ai deja jaluzele pentru asta, crede-ma ca dormitorul tau va arata mult mai bine decorat cu draperii.

Daca vrei sa te simti precum o regina in propriul pat, poti sa iti creezi un baldachin inconjurand patul cu o perdea lunga, alba si vaporoasa.

5. Creaza un spatiu destinat relaxarii

Daca spatiul iti permite, aseaza in dormitor cateva obiecte de mobilier, precum un fotoliu confortabil, o masuta sau chiar un sezlong pentru a crea o zona in care sa te relaxezi in zilele libere de weekend.

Ideal ar fi sa aceste piese de mobilier cat mai aproape de fereastra pentru a avea lumina naturala suficienta daca vrei sa citesti sau, pur si simplu, sa te asezi confortabil si sa te relaxezi.

6. Creaza o lumina difuza

Daca vrei sa te simti in propriul dormitor ca la hotel, inclusiv corpurile de iluminat folosite conteaza. Cu siguranta ai observat ca o camera de hotel are sisteme variate de iluminare, precum lustre, veioze si spoturi.

In dormitor  ar fi bine sa optezi si tu pentru corpuri de iluminat care sa iti genereze o lumina difuza si calda, pentru a crea o atmosfera ambientala si intima. Daca nu ai intrerupatoarele cat mai aprope de pat, atunci aseaza o veioza pe notipera, la care sa ajungi usor pentru a aprinde sau stinge lumina.

Aseaza un lampadar in zona de relaxare, pe o masuta sau cat mai aproape de fotoliul pe care stai cand citesti.


0,00 (0 voturi)
Alice

Nu sunt Comentarii la Cum poti sa decorezi dormitorul ca la hotel

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
Cozzy
Mobila
Decoratiuni
Textile
Iluminat
Reconstructie
Bucatarie
Baie
Living
Dormitor
Camera Copiilor
Hol
Birou
Acasa Categorii Promotii Articole