Vopsele care te vor ajuta sa creezi diferite tipuri de efecte pe peretii tai

Vopsele care te vor ajuta sa creezi diferite tipuri de efecte pe peretii tai

Zidurile netede au castigat teren destul de mult cu ceva timp in urma. Dintr-o data, nimeni nu a inteles de ce picaturile au devenit la moda pe peretii casei, parea o tehnica depasita si de un gust indoielnic.

Peretii netezi sunt mult mai placuti si mai usor de decorat: ii poti tapea cu hartie draguta, poti pune vinil , picta in doua sau mai multe culori, fara sa te temi ca linia de despartire va fi stramba... Dar, pe de alta parte, ei se si murdaresc mult mai mult decat peretii cu efecte de relief sau surprinzatoare si arata, intr-un mod mai evident, deteriorarea care se produce in pereti de-a lungul anilor.

Fie pentru ca sunt functionale, fie pentru ca vrei sa schimbi estetica locuintei tale, iti prezentam cateva vopsele care vor crea diferite tipuri de efecte pe peretii tai.

Efect metalic

 Vopselele metalice evidentiaza o parte a incaperii oferindu-i o imagine stralucitoare si stralucitoare. Idealul este sa nu vopsiti intreaga camera cu acest tip de vopsea, care este de obicei auriu, metalic sau cupru , ci doar o parte pe care vrem sa o evidentiem, cum ar fi un semineu sau un perete mic.

Efect de marmura

 Pentru a efectua aceasta tehnica, aplicati mai intai un strat de vopsea alba . Apoi, dati un strat de fixativ, astfel incat culoarea alba sa aiba mai multa profunzime in rezultatul final. Acum amestecati intr-o oala, jumatate din culoarea dorita (intunecata la ton) cu cealalta jumatate de vopsea alba.

Dupa ce va acoperiti mainile cu manusi de cauciuc, indepartati vopseaua fara sa alunece, sustinand manusa pentru a obtine diferite nuante de culori si lasand baza alba la vedere.

Odata ce peretele este uscat, vom repeta tehnica dar cu tonul inchis, cel care ne-a ramas inainte de a-l amesteca cu vopseaua alba. Sprijiniti manusa, curatati cu hartie de bucatarie si asa mai departe pana cand se obtine efectul dorit. Dupa ce lasam acest nou strat sa se usuce o dupa-amiaza intreaga, putem aplica unul sau mai multe straturi de lac sau lac pentru a obtine efectul de marmura.

3 alimente bio pe care sa le incluzi in alimentatie Te-ar putea interesa si: 3 alimente bio pe care sa le incluzi in alimentatie

Efect de burete

Poate ca este cea mai putin complicata tehnica dintre toate. Alegeti un burete vegetal pentru a intinde vopseaua pe care ati ales-o. Trebuie sa pictezi peretii din exterior si din cand in cand sa lovesti un singur loc aleatoriu. Cand te uiti la munca ta, vei vedea formele curioase care au fost create cu aceasta tehnica.

Efect de gradient

 De regula, degradeurile se fac de obicei pe orizontala si este o tranzitie a culorii alese, de la cea mai inchisa la cea mai deschisa nuanta. Se obtine un efect foarte natural, de parca ar fi un rasarit. Aceasta tehnica necesita instrumente de pictura de precizie si profesionale, cum ar fi pistolul de pulverizare si compresorul.

Efect de hartie rupta

 Aspectul tapetului rupt este o tehnica care implica literalmente smulgerea unor bucati aleatorii de tapet. Incepeti cu pereti curati si uscati. Apoi, taiati fasii de hartie la un metru sau metru si jumatate si vopsiti-le cu o rola, de culoarea dorita. Apoi repetati actiunea cu o alta nuanta din aceeasi gama si apoi din nou cu o nuanta mai puternica sau mai inchisa decat ati folosit.

Apoi, rupeti hartia si folositi adeziv pentru tapet. Cand este uscat, aplicati deasupra un strat de fixativ transparent.

Efect de nisip

 Acest tip de vopsea este ideal pentru exterior deoarece ofera o textura nisipoasa, care se aplica direct dupa un grund. Miscarile de perie ar trebui sa fie rapide si in directii diferite. Aplicati vopsea in alte culori cand este uscata si veti obtine un efect de profunzime.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Vopsele care te vor ajuta sa creezi diferite tipuri de efecte pe peretii tai

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
Cozzy
Mobila
Decoratiuni
Textile
Iluminat
Reconstructie
Bucatarie
Baie
Living
Dormitor
Camera Copiilor
Hol
Birou
Acasa Categorii Promotii Articole