Tendinte in design interior: cum va arata 2022 in materie de amenajare

Tendinte in design interior: cum va arata 2022 in materie de amenajare

In ultimii ani, utilizarea in crestere a tehnologiei si a retelelor sociale ne-a permis sa invatam rapid si usor despre tendintele si stilurile internationale in decoratiuni si design interior. De aceea, mai jos, va vom arata principalele tendinte de design si decor in acest 2024.

Stilul si Designul spatiilor

Natural

Pana in 2024, exista un interes sporit pentru toate lucrurile vii, subliniind legatura dintre oameni si natura. Materialele naturale si organice, cum ar fi podelele din lemn, piatra, lumina naturala si viata vegetala, ne amintesc de exteriorul si ne aduc exteriorul si natura.

Suntem o societate condusa de masini si tehnologie, asa ca o casa care ne conecteaza cu elemente naturale este esentiala.

Exista tendinta de a crea mici colturi de deconectat de la televizoare, computere, telefoane mobile si toata tehnologia care ne invadeaza. O mica gradina interioara poate fi perfecta pentru asta. O canapea moale orientata spre gradina interioara poate oferi un confort deosebit pentru un moment de relaxare in contact cu plantele.

Japandi

Designul interior Japandi este un amestec de stil nordic si japonez. Pur si simplu, Japandi este o tendinta hibrida. Ia flerul modern al designului scandinav si il combina cu eleganta atemporala a esteticii japoneze pentru a crea un stil care reuneste tot ce este mai bun din ambele lumi.

Nu este greu de inteles de ce au fost combinate aceste doua stiluri. Desi provin din diferite parti ale lumii, impartasesc principii similare. Ambele sunt minimaliste. Ambele subliniaza importanta crearii de spatii bazate pe functii definite, cu cateva piese, mai degraba decat o abundenta de decor.

Diferentele lor fac acest mash-up deosebit de interesant. In timp ce spatiile japoneze pot fi prea sic, detaliile rustice din design nordic adauga caldura. Acolo unde interioarele scandinave tind sa fie atat de neutre incat pot parea antiseptice, paleta bogata de culori a designului japonez adauga caldura incaperii.

Industrial

Unele dintre semnele distinctive ale designului casei industriale includ pereti expusi din caramida, rafturi metalice, lemn si materiale industriale, cum ar fi tevile sanitare.

Mobilierul este in general simplu. Decorul este minimalist, intrucat ceea ce iese in evidenta sunt caracteristicile arhitecturale.

Nordic

Camerele proiectate in stil scandinav, asa cum il recunoastem astazi, tind sa aiba pereti albi pentru a sublinia lumina, o paleta grea de culori neutre, cu note de culoare, texturi naturale precum lemnul si piatra.

Draperii si covoare rustice si modele simple, fara sens, care subliniaza o estetica minimalista eleganta.

Rustic modern

Este creat un aspect eclectic care pune accent pe natura: obiecte reciclate, obiecte lucrate manual, artizanat, construite cu materiale naturale sau finisate in tonuri naturale.

Tendinte de design interior la moda in 2024 pe care sa le incerci si tu Te-ar putea interesa si: Tendinte de design interior la moda in 2024 pe care sa le incerci si tu

In ceea ce priveste constructia, aspectul rustic are grinzi, coloane sau pardoseli din lemn sau piatra. Daca nu aveti aceste elemente in casa dvs., este posibil sa adaugati grinzi sau stalpi falsi pentru a obtine acest aspect. Podeaua poate fi acoperita si cu o podea din lemn plutitoare.

In ceea ce priveste mobilierul, acesta este alcatuit in mod normal din lemn, fier si piatra. Cu toate acestea, alte materiale precum bambus, ratan, sisal, bumbac, lana, hartie, sticla, argila si diferite tipuri de metal pot fi, de asemenea, incorporate pentru a infrumuseta decorarea interioara.

Stilul vintage

Desi este un stil care este folosit de multi ani, va continua si anul acesta.

Mobilierul in stil art deco sau clasic, actualizat cu materiale si texturi contemporane, va fi foarte prezent in designul interior. Pot avea si o nota boho.

Ornamente si accesorii

Ornamente etnice

Calatoriile influenteaza mereu tendintele de interior, iar anul acesta nu face exceptie. Se inspira din culorile si modelele frumoase vazute in orasele si palatele din Rajasthan.

Tonurile pamantii de lut, teracota si ocru apar in imprimeurile de inspiratie etnica, care vor juca un rol cheie in acest sezon. Imprimeurile, materialele si textilele confera o senzatie bruta, naturala, facandu-le extrem de bogate la atingere.

Pot fi amestecate diferite modele si imprimeuri, de exemplu, imprimeuri Ikat la scara mica cu modele mai mari inspirate de paisley.

Mestesuguri

Textura este foarte importanta in acest sezon. Mobilierul ofera o senzatie naturala realizata manual cu materiale precum ratanul si rachita, doua materiale utilizate pe scara larga. Textilele joaca un rol jucaus in multe ornamente, cum ar fi aplicatiile si alte detalii, toate irezistibile la atingere.

Detalii metalice

Adaugarea de nuante metalice luxoase nu este noua, dar marea diferenta in acest an este tonul finisajului metalic. Se va folosi mai putin cupru si aur roz si mai mult bronz. Tonurile de bronz sunt cea mai sofisticata si organica paleta de culori metalice.

Accentele din mobilier, oglinzi si accesorii din bronz contribuie la adaugarea unui finisaj de lux oricarei incaperi. Rozul delicat si verdele smarald accentueaza perfect tonurile aurii.

Lampile si corpurile de iluminat mai mici sunt modalitatea perfecta de a injecta o noua tendinta intr-o camera fara a fi nevoie sa investesti in piese de mobilier mai mari si mai scumpe. Bronzul poate fi amestecat cu marmura pentru a obtine un sentiment de iluminare.

Tendinte si idei de decorare moderne a terasei Te-ar putea interesa si: Tendinte si idei de decorare moderne a terasei

Ananas

Ananasul a revenit ca motiv la moda pentru a decora casa. Anul trecut, imprimeul cactus a depasit ananasul ca popularitate, dar se pare ca anul acesta lucrurile s-au schimbat. Desi cactusul este cu siguranta inca in uz, se afla in spatele ananasului.

Tablii tapitate

In prezent, piata este dominata de tabliile din lemn, dar in 2024 vor predomina tabliile tapitate. Au fost un element clasic pentru decorarea camerelor de lux, dar utilizarea lor a devenit populara in ultimii ani si va avea un boom in anii urmatori.

Fie ca optezi pentru un model clasic in tonuri neutre cu nasturi, sau in catifea, acest tip de element adauga mult glamour unei camere.

Materiale

O modalitate buna de a afla despre tendintele in design interior este prin propunerile Targului de Mobila de la Milano si principalele case de decoratiuni din lume. Va vom arata mai jos, cele mai notorie care au fost vazute pentru 2024.

Materiale naturale calde

Materialele naturale precum lemnul, argila sau rachita vor inlocui marmura rece, care a fost foarte populara in ultimii ani. Textura naturala de trestie sau ratan va fi, de asemenea, utilizata pe scara larga pentru a adauga interes camerelor.

Piele maro

Aceasta este mai mult o tendinta perena, deoarece pielea de culoare bronz sau coniac nu se demodeaza niciodata. Cu toate acestea, anul acesta se va vedea mai mult decat de obicei, deoarece multe marci de mobila folosesc acest material.

Metale in stil industrial

Desi tonurile metalice vor fi intotdeauna folosite foarte mult si, dupa cum am spus, mai exact bronzul, incetul cu incetul, vedem din ce in ce mai multe metale cu aspect industrial, precum otelul negru sau metalele lustruite. Alama, nichelul lustruit si argintul revin.

Amestecul de metale calde si reci, precum fierul si bronzul, va continua sa fie folosit.

Placi de teracota

Materialele calde de pe podele si pereti, cum ar fi placile de teracota, vor inlocui materialele reci in tonuri albe sau neutre. Spre deosebire de anii 1980, acestea vor avea un finisaj mat natural si vor fi folosite pentru pardoseli si placarea peretilor, precum si pentru semineuri.

Pluta

Pluta este un material care aduce caldura si textura spatiilor si este, de asemenea, ideala pentru izolarea zgomotului in casele noastre. Poate fi folosita la fabricarea mobilei, dar si la placarea peretilor.

Tapet artistic sau botanic

Tapetul care arata ca opere de arta, cum ar fi pensulele de acuarela sau florile mari pictate, precum si care creeaza un aspect izbitor in camere, va fi, de asemenea, una dintre tendinte. Este vorba despre reproducerea unei opere de arta la scara larga.


0,00 (0 voturi)
Alice

Nu sunt Comentarii la Tendinte in design interior: cum va arata 2022 in materie de amenajare

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
Cozzy
Mobila
Decoratiuni
Textile
Iluminat
Reconstructie
Bucatarie
Baie
Living
Dormitor
Camera Copiilor
Hol
Birou
Acasa Categorii Promotii Articole