Tendinte in arhitectura si design interior in 2024

Tendinte in arhitectura si design interior in 2024

Incepem un nou an si circula deja tendintele care vor fi liniile directoare pe care trebuie sa le urmam pentru a ne infrumuseta casele folosind detalii moderne. Daca dorim ca locuintele noastre sa urmeze cele mai noi tendinte din 2024, acestea sunt!

Dupa cum putem vedea, exista tendinte care raman si care urmeaza sa se dezvolte mai puternic in acest sezon, cum ar fi tendintele wabi sabi si japandi, minimalismul cu o nota de culoare, cu forme simple si materiale moderne etc.

Tendinte in arhitectura si design interior in 2024

Va prezentam toate noutatile din lumea decoratiunilor, astfel incat sa puteti incorpora cele mai noi tendinte in casa dvs.

Daca vreti sa stiti ce culori sunt cele mai populare in acest an, care sunt materialele la moda, piesele de designer care nu pot lipsi in casa dvs. pentru a-i oferi o nota unica sau cum sa alegeti decoratiunile perfecte pentru a va renova camera de zi, bucataria, baia sau dormitorul si care sunt cele mai noi tendinte in arhitectura si design interior in 2024.

Stil Japandi

Japonia si Scandinavia merg mana in mana. Este posibil sa unim doua stiluri fascinante de decor, valorificand la maximum spatiul si folosind elemente functionale din stilul scandinav. Daca reusim sa inmuiem formele oferind o nota spirituala cu elemente decorative japoneze, mixul va fi surprinzator si foarte primitor.

Este interesant de vazut proeminenta pe care o vor avea podelele si peretii in acest an, sunt propuse o serie de texturi si culori imitand diferite materiale, tendinta futurista ne face sa ne jucam cu elemente precum simetria, pe langa cautarea tehnologiei si confortului. Conceptul Contract creeaza spatii multifunctionale fara pereti sau cu pereti de sticla.

Anii '60 sunt la moda, cu aceasta tendinta se realizeaza spatii unice cu multa personalitate. Este important de mentionat multifunctionalitatea, unde se propune crearea unui mobilier multifunctional care, cuplat cu spatii mici, sa ofere utilizatorului o viata durabila si confortabila.

Exterioare din ce in ce mai prezente

Terasele si terasele nu mai sunt teritoriul exclusiv al lunilor calde. Cresteti angajamentul de a climatiza spatiile exterioare cu incinte partiale pentru a va bucura de lumina naturala in fiecare zi a anului. Perdelele de sticla si sobele mobile sunt aliati excelenti atunci cand vine vorba de viata in aer liber in lunile reci.

De asemenea, au aparut noi sisteme de constructie in structuri prefabricate cu materiale reciclate precum plasticul. Aceste propuneri devin mai puternice si se sugereaza utilizarea placilor create pentru a evita deteriorarea mediului, adica sunt sustenabile si cu design inovator.

Stilul industrial a revenit

Astazi industrialismul a evoluat pentru a crea o atmosfera mai calda si mai putin impersonala. Acum domina formele asimetrice. Lemnul, aluminiul, fierul sau plasticul reciclat se combina pentru a trasa linii simple si spatii deschise care scapa de elemente superficiale.

Inteligenta la putere

Casele inteligente stabilesc ritmul pentru noul secol. Arhitectura nu a putut pastra distanta de noile tehnologii. Din acest motiv, casele sunt acum concepute pentru a gazdui sisteme de control al luminii, climatice sau de securitate.

Acest control asigura un confort total cu un consum mai mic de energie. Avantajele care vor determina ca arhitectura de automatizare a casei sa creasca in continuare ca masura sustenabila pentru ingrijirea mediului.

Culoarea roz: 9 idei pentru a folosi aceasta culoare in design-ul interior al casei tale Te-ar putea interesa si: Culoarea roz: 9 idei pentru a folosi aceasta culoare in design-ul interior al casei tale

Bucataria - un rol principal

A avut intotdeauna un rol principal, dar acum dobandeste o categorie superioara cu materiale nobile si concepte noi. Cele mai recente tendinte in designul interiorului din 2024 se angajeaza sa ofere mai mult spatiu, conectandu-l cu camera de zi si sala de mese. Insula centrala ajuta la separarea vizuala a camerelor si actioneaza ca un bar pentru micul dejun.

Baia, un nou spatiu de odihna

La fel ca bucataria, nu mai este un spatiu de trecere. Se reafirma tendinta de a-l transforma intr-un loc de odihna si relaxare, conferindu-i spatiu si introducand materiale precum cuart sau marmura pentru a-i oferi acreditari de calitate. Culorile calde si relaxante continua sa predomine, dar admitem, de asemenea, o nota revolutionara de culoare pentru a da viata.

Spatii deschise

Crearea spatiilor deschise prin integrarea diferitelor camere este imperativa. O solutie care ne permite sa castigam metri eliminand peretii si marind adancimea spatiului, realizand continuitatea intre camere.

Este o provocare sa combinati materiale si stiluri fara a rupe estetica si a crea armonii naturale. Bucatariile conectate si camerele de zi sau dormitoarele si baile sunt doar cateva exemple. Nu exista nicio limita atunci cand vine vorba de crearea de noi orizonturi.

Lumina cu personalitate

Lumina este inca importanta, dar designul lampilor pentru decorarea spatiilor isi revendica locul. Cu modele de geometrie marcata in linii naturale si armonice putem crea combinatii foarte personale cu diferite piese de forme diferite si astfel putem realiza creatii originale.

Asimetrie in pereti

Zidurile noastre au trecut prin tot felul de stiluri de-a lungul timpului. Tapet, neted si alb, cu tonuri neutre sau incendiare. Dar continua sa se reinnoiasca si sa urce inca un pas in design. Acum, culorile sunt combinate adoptand forme geometrice originale pentru a da viata oricarui colt.

Anii '80 s-au intors

Neonul straluceste din nou cu finisaje stralucitoare si linii geometrice. Mobilierul modular, lampile si alte elemente decorative din plastic - reciclabile, desigur - se imbina cu cel mai minimalist stil actual. Rezultatul este o fuziune foarte ciudata care nu ne va lasa indiferenti in 2024.

Aceasta a fost scurta noastra recenzie a unora dintre tendintele viitoare in arhitectura si design interior din 2024. Un inceput perfect pentru a lansa creativitatea atunci cand vine vorba de a da o nota originala si confortabila caselor noastre si de a crea spatii diferite si unice.


0,00 (0 voturi)
Alice

Nu sunt Comentarii la Tendinte in arhitectura si design interior in 2024

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
Cozzy
Mobila
Decoratiuni
Textile
Iluminat
Reconstructie
Bucatarie
Baie
Living
Dormitor
Camera Copiilor
Hol
Birou
Acasa Categorii Promotii Articole