20+ Sfaturi pentru amenajarea unei gradini mici

20+ Sfaturi pentru amenajarea unei gradini mici

Cautati inspiratie pentru amenajarea unei gradini? Cu o planificare atenta si cateva idei inteligente, puteti transforma o curte mica intr-o gradina frumoasa pentru a profita la maximum de spatiul pe care il aveti. Creati o gradina de vis cu ideile noastre inspirationale si sfaturi de proiectare.

Gradinile, terasele si balcoanele mici pot fi o provocare pentru multe persoane care isi doresc o gradina de vis, dar cu aceste idei de decor, orice gradina mica poate fi transformata intr-un refugiu elegant in aer liber.

Actualizati o gradina compacta cu ideile noastre inspirationale, cu sfaturi de proiectare, sfaturi de plantare si mobilier pentru gradini moderne, terase frumoase, si balcoane.

Cautati mai multa inspiratie? Consultati toate ideile noastre de decor pentru gradina

Gradinile mici au o multime de avantaje - principalul fiind ca sunt foarte usor de intretinut. Sunt, de asemenea, spatii excelente pentru a fi creativi, deoarece chiar si cele mai mici detalii, de la perne colorate la corpuri de iluminat, vor avea un efect dramatic.

Fie ca doriti sa creati o gradina impresionanta pe balcon, sa alegeti cel mai frumos mobilier de gradina sau va place sa fiti inconjurati de verdeata, veti gasi o multime de imagini mai jos pentru a va inspira. Si daca lucrati cu un buget restrans, avem o multime de idei de gradina ieftine pe care le puteti incerca - fara a cheltui o avere.

1. Adaugati niveluri noi

Adaugati interes unei gradini mici adaugand diferite niveluri. Poate fi o zona de terasa scufundata si o peluza ridicata ca in aceasta gradina din imagine. Pervazurile si treptele va vor ajuta sa deschideti modul in care puteti utiliza spatiul, adaugand suporturi suplimentare pentru a fi amenajate ghivece de plante sau locuri pentru oaspeti.

 

2. Fiti creativi cu rafturi si carlige

Rafturile si carligele nu sunt doar pentru interior. Eliberati spatiul de pe podea cumparand rafturi de constructie pentru felinare si ghivece pentru perete sau gard existent. O sina cu suruburi reciclate poate deveni locul perfect pentru a atarna corpurile de iluminat exterior.

 

3. Amenajati un perete de plante

Inspirati-va din elementele unui perete viu, utilizati spatiul vertical al peretelui pentru a profita la maximum de spatiu. Adaugarea simpla a panourilor de gard orizontal poate transforma latura sopronului intr-un perete viu decorativ.

Acest lucru ar putea functiona, de asemenea, pe o portiune de gard sau perete gol sau pe partea laterala a unui balcon. Oricare dintre aceste spatii mici in aer liber poate fi transformat intr-o gradina verticala, pentru ghivece si cosuri de plante mai mici.

 

4. Optati pentru o masa mica

Nu lasati spatiul limitat sa va impiedice sa va bucurati de mese in aer liber. Investiti intr-o solutie compacta de luat masa, cum ar fi aceasta masa pe jumatate.

 

5. Amenajati gradina pe zone

Creati iluzia de spatiu prin zonarea unui aspect de gradina. Asezati un covor decorativ in aer liber pentru a defini o zona de relaxare si de luat masa. Acesta va actiona ca un punct de ancorare, astfel incat sa puteti aranja mobilierul in jurul acestuia.

 

6. Vopsiti fundalul

Realizati un fundal pictat inteligent, creand iluzia de inaltime si spatiu suplimentar. Un tratament simplu cu doua tonuri poate crea un aspect modern si sofisticat. Folosirea unei culori intunecate ajuta la obtinerea unui efect mai elegant, si de asemenea, complimenteaza frumos frunzele verzi.

 

7. Optati pentru scaune suplimentare

Luati locuri suplimentare pentru cand este necesar. Investiti in cateva perne de pardoseala supradimensionate pentru cand aveti oaspeti. Pernele de podea sunt mai putin impunatoare decat scaunele de gradina alternative. In plus, sunt usor de ingramadit unul peste celalalt atunci cand nu sunt utilizate, ideale pentru depozitare usoara.

Gradina verticala: sfaturi pentru a o crea si a o pastra frumoasa Te-ar putea interesa si: Gradina verticala: sfaturi pentru a o crea si a o pastra frumoasa

 

8. Profitati la maximum de spatiu cu o magazie multifunctionala

Optimizati spatiul mic din magazie, facandu-l multifunctional. Utilizati sopronul pentru a gazdui mobilierul de gradina iarna, apoi deschideti zona intr-un bar pentru petreceri in gradina in lunile de vara.

 

9. Utilizati rafturi verticale pentru plante

Profitati la maximum de spatiul dvs. mic ducand lucrurile la diferite niveluri, cu rafturi verticale. Aceasta scara inteligenta este o solutie de plantare care creeaza spatiu suplimentar pentru a depozita plante in ghivece si accesorii de gradina. Inaltimea va permite sa utilizati mai mult spatiu, mai eficient.

 

10. Folositi fiecare colt al spatiului curtii

Daca spatiul dvs. mic de gradina este o curte, ganditi-va la modul in care puteti utiliza fiecare centimetru de spatiu la potential maxim. Adesea, o zona de curte are potentialul de a se simti foarte inchisa, pur si simplu prin natura zidurilor de caramida care se apropie. Folosirea scaunelor inteligente pe colt nu numai ca va optimiza spatiul in mod eficient, designul canapelei cu spate inalt poate ajuta la ascunderea unei portiuni mari a zidurilor impunatoare. La randul sau, acest lucru va distrage atentia de la pereti, si va crea iluzia de spatiu.

 

11. Reduceti zona de luat masa

Daca va place sa luati masa si sa va distrati in aer liber, dar spatiul este mic in gradina dvs., cautati seturi de mese care includ banci in loc de scaune. Bancile se vor aseza bine sub masa atunci cand nu sunt utilizate si vor permite mai mult spatiu pentru a va plimba in jurul zonei. Faceti suprafetele dure confortabile cu un set de perne de scaune care completeaza stilul mesei in aer liber.

 

12. Fixati jardiniere sub fereastra bucatariei

Folositi traverse pentru a construi un jgheab simplu care poate fi montat direct sub fereastra bucatariei. Este un loc minunat pentru a cultiva ierburi. Deschideti geamul si intindeti mana pentru a lua ceea ce aveti nevoie.

 

13. Relaxati-va intr-un hamac

Un hamac va va transforma instantaneu gradina sau curtea intr-o scena relaxata pentru a rivaliza cu orice bar de pe plaja din Ibiza. Adaugarea unui hamac sau scaun suspendat la designul gradinii dvs. creeaza o piesa centrala interesanta si atractiva pentru ideile de curte de vara.

Hamacele sunt locuri relaxante pentru a va bucura de imprejurimi naturale, a unor modele frumoase de gradina si pentru a adauga fler unei gradini. O amplasare buna creeaza locuri primitoare si confortabile pentru a citi, a dormi sau a va relaxa in gradina dvs. si va incurajeaza sa ramaneti mai mult in aer liber, respirand aer curat.

 

14. Introduceti pereti josi care tin loc de scaune

S-ar putea sa aveti loc doar pentru un scaun sau doua, deci ce se intampla cand vin prietenii? Prin adaugarea de paturi ridicate inconjurate de pereti, plantele vor fi mai usor de ingrijit, si vei crea si locuri in care oamenii sa stea. Adaugati cateva perne pentru confort, in culori care sa se potriveasca plantelor dvs.

 

15. Puneti cateva rafturi

Creati o suprafata extra pretioasa pentru ghivece si accesorii frumoase, punand cateva rafturi. In mod ideal, ar trebui sa fie montate in caramida, deoarece gardul dvs. de gradina ar putea sa nu suporte toata greutatea.

Traversele sunt o solutie ieftina, sustinuta de consolele de fier forjat pe care le puteti achizitiona de la cel mai apropiat magazin de bricolaj.

Idei pentru decorarea si mobilarea balcoanelor si teraselor Te-ar putea interesa si: Idei pentru decorarea si mobilarea balcoanelor si teraselor

 

16. Creati un gard viu

Zidurile vii, sau verzi, odata cu domeniul instalatiilor de designer si al site-urilor comerciale pionieriste, isi fac tot mai mult loc in gradini rezidentiale si, mai important, in gradini mici. Aceste plantatii cu textura glorioasa folosesc foarte bine spatiul limitat. Pentru a crea aceste gradini verticale, plantele sunt inradacinate intr-o structura care este atasata de un perete.

Se poate folosi o gama de plante perene erbacee, ierburi, arbusti mici, ierburi si chiar fructe si legume. Incercati sa includeti plante parfumate, flori si bulbi de sezon.

 

17. Vopsiti peretii in alb

Ganditi-va la exterior ca la interior. Vopseaua alba este adesea utilizata pentru a profita la maximum de un spatiu mic datorita proprietatilor sale de iluminare, iar gradinile pot beneficia de acest truc. Cu zidaria vopsita in alb si mobilierul de gradina alb, aceasta este o schema estivala frumoasa, care are un stil serios.

 

18. Plantati o gradina in ghivece

Nu aveti nevoie de un gazon pentru a crea o gradina luxurianta - si nici paturile de flori nu sunt necesare. O optiune de „pardoseala” cu intretinere redusa, cum ar fi pietrisul, este excelenta pentru gradinile mici. Adaugati o multime de ghivece, pline cu orice, de la cele mai mici plante cu flori pana la copaci inalti si stufosi. Finalizati cu mobilier de gradina si veti avea locul perfect pentru a va bucura de o zi de vara.

 

19. Trageti plantele pe un gard

Folositi un gard pentru a adauga culoare si verdeata. Plantele cataratoare si spalierele sunt o solutie excelenta pentru gradinile mici. Un gard frumos va atrage atentia de la o parcela mica - la urma urmei, daca dvs. sau vizitatorii dvs. va concentrati pe trandafirii frumosi sau pe un spalier roz, cine va observa dimensiunile unei gradini?

 

20. Inveseliti-va cu mobilier colorat

Chiar si cea mai mica terasa poate fi transformata in ceva exceptional. Daca gradina dvs. are o suprafata mica, o terasa colorata poate fi o solutie buna, combinand eleganta cu intretinerea redusa. Pavajul simplu, cum ar fi travertinul sau piatra traditionala, creeaza un aspect elegant sau rustic, in timp ce plantarea inteligenta va oferi intimitate.

Adaugati scaune confortabile pentru a crea o camera ideala in exterior. Aici, vopseaua pentru mobilier de gradina face spatiul special. Retineti, culorile scaunelor nu trebuie sa se potriveasca - nuantele vibrante, precum portocaliul si rozul, merg foarte bine impreuna, iar o banca de lemn ar functiona foarte bine, dupa cum puteti vedea din accesorii.

 

21. Planificati o gradina multitasking

Daca spatiul este redus, asigurati-va ca ceea ce aveti functioneaza din greu pentru dvs. Aceasta gradina bine planificata are un pat de flori ridicat, un perete de gradina si un scaun de gradina, toate intr-unul. Verdeata ofera umbra, intimitate si interes ridicat, in timp ce peretele este ideal pentru felinare, plus scaune practice incorporate. Pernele aduc confortul vietii interioare in exterior, si adauga o pat de culoare minunata.

 

22. Concentrati-va pe mobilier

Plasati obiecte de interes la capatul gradinii dvs. si creati iluzia ca spatiul dvs. este mai mare. Alegeti mobilierul de gradina alb si pozitionati-l spre partea din spate a unei zone pavate.

Jucati-va de-a v-ati ascunde prin plantarea strategica a arbustilor mari pentru a impiedica partial vederea; mintea va crede ca mai sunt multe de vazut dincolo de ei. Adaugati interes cu plante de inaltimi diverse si in toate zonele.


5,00 (1 vot)
Alice

Nu sunt Comentarii la 20+ Sfaturi pentru amenajarea unei gradini mici

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
Cozzy
Mobila
Decoratiuni
Textile
Iluminat
Reconstructie
Bucatarie
Baie
Living
Dormitor
Camera Copiilor
Hol
Birou
Acasa Categorii Promotii Articole