7 sfaturi pentru a-ti amenaja casa in functie de personalitatea copilului tau

Intreaba orice parinte si el sau ea iti va spune acelasi lucru, viata lor este dictata in mare masura de micutii oameni pe care ii cresc. Si asta este adevarat in toate domeniile vietii, de la felul in care iti cureti casa pana la articolele pe care le pui in ea si tot ce se afla intre ele.

In functie de cati ani au copiii tai, de modul in care se comporta, de ce le intereseaza si de modul in care interactioneaza cu lumea din jurul lor spune multe despre modul in care iti creezi spatiul. Asadar, indiferent daca sunteti un parinte nou sau un veteran experimentat, iata sapte sfaturi pentru amenajarea casei bazate pe personalitatea copilului dumneavoastra.

  • Daca ai un copil salbatic

    Stii ca ai un „copil salbatic” daca, de cele mai multe ori, raspunzi la telefon ezitant, intrebandu-te daca este un apel de la asistenta de la scoala sau mai rau, camera de urgenta raportand ultimul accident al copilului tau.

    Da, esti parintele care deseori se sperie de siguranta copilului tau, deoarece stii ca el/ea va fi non-stop in fiecare joc, activitate sau chiar zi de scoala. Si in timp ce acest lucru poate fi destul de stresant uneori, aceasta personalitate salbatica, indrazneata si curajoasa este ceea ce il face pe copilul tau atat de special.

    Daca aveti un copil salbatic, doriti sa va proiectati casa tinand cont de miscare .

    Aceasta poate fi oriunde, de la mobilitate in jurul spatiilor (spatiu suplimentar pentru alergare, aruncare si gimnastica) sau poate fi, de asemenea, spatii create intentionat care ofera o iesire pentru o activitate nesfarsita (de exemplu, un mini perete pentru catarare sau un pat supraetajat). care functioneaza ca set de joaca de interior). De asemenea, este o idee buna sa luati in considerare unde sunt obiectele dvs. valoroase sau speciale (alias: speram ca nu sunt la indemana!).

    Si pe masura ce proiectati interiorul casei dvs., luati in considerare si exteriorul. Cum poti folosi spatiile exterioare si gazonul/curtile pentru tot ceea ce nu poate fi controlat usor in casa?

  • Daca ai un suflet sensibil

    Daca aveti un copil care este empatic, pasional si adesea emotional in situatii dificile, atunci sunt sanse, probabil ca aveti un „Suflet sensibil”.

    Sufletele sensibile simt totul mult mai profund decat majoritatea si aceasta este atat o binecuvantare, cat si un blestem. Pe de o parte, acesti copii sunt primii care observa sentimentele celorlalti si se conecteaza la ei. Dar, pe de alta parte, acesti copii sunt adesea profitati sau raniti de cele mai mici lucruri.

    Daca ai un suflet sensibil, este grozav sa creezi spatii senzoriale si relaxante .

    Aceasta poate arata ca o camera speciala in care confortul este prioritar (a se citi: paturi, perne, scaune comode, saci de fasole si iluminare slaba) sau poate fi pur si simplu o parte a casei care este dedicata nevoilor lor senzoriale. Canapelele mari care favorizeaza sa te ghemuiesti sau scaunele langa ferestre sunt grozave pentru asta, deoarece incurajeaza conectarea sau deconectarea pentru a ajuta copilul tau emotional sa apese butonul „resetare”.  

  • Daca ai un ganditor profund

    Stiti ca aveti un „Ganditor profund” daca copilul dumneavoastra este extrem de analitic, calculat in abordarea sa sau fascinat de „ce ar fi daca?” sau ‘de ce?’ tip de intrebari. Acest lucru se poate traduce prin a fi interesat si de mediul academic si, daca este cazul, veti dori sa luati in considerare sfaturi de design bazate pe geometrie, bazate pe personalitatea copilului dvs. si preferintele creierului stang.

    Deoarece cadrele universitare sunt atat de importante pentru Deep Thinker-ul tau, vrei sa te asiguri ca acest spatiu este distinct si diferit de alte zone ale casei. Poate ca este un birou care locuieste in afara camerei copilului tau, sau poate este un colt al bucatariei in care copilul tau poate fi conectat, dar separat de zgomot.

    In timp ce planificati acest spatiu, ganditi-va cum il puteti face practic fara distragerea atentiei si umplut cu toate rechizitele si decorul necesare pentru a promova investigatia de nivel superior de care este atras. De exemplu, acoperiti peretii cu postere cu continut inspirational si asigurati-va ca totul, de la ustensilele de baza pana la materialele suplimentare de lectura, sunt la indemana.

    Daca aveti un Deep Thinker, asigurati-va ca aveti un spatiu dedicat pentru invatare si teme.

  • Daca ai un fluture social

    Daca aveti un „fluture social”, pasiunea de a va conecta cu ceilalti este evidenta in fiecare situatie si conversatie. Copilului tau ii place sa se implice cu alti oameni si va gasi toate scuzele pentru a participa la dialog (chiar si in momentele cele mai nepotrivite).

    De la sufrageria comuna (cu canapele care includ mai multi oaspeti) pana la dormitorul cu scaune si saci de fasole pentru mai multi oaspeti de pijama, a avea spatii care sunt in mod natural sociale va umple aceasta cana de fluture mic.

    Daca aveti un fluture social, asigurati-va ca aveti spatii propice socializarii si conexiunii .

  • Daca ai un om timid

    Stii ca ai un „Uman timid” daca simti ca deseori ii strangi din dinti pentru a-l determina sa se implice, sa vorbeasca sau sa fie un participant activ la conversatie. Desi acest lucru nu este rau in niciun caz – introspectia nu este o trasatura negativa! -, face dificil sa stii cum sa satisfaci nevoile acestui copil.

    Cernerea celor mai bune sfaturi de design bazate pe personalitatea copilului poate fi o provocare atunci cand copilul este timid. S-ar putea sa va intrebati, dar ce ii place fiului/fiicei mele?

    Raspunsul sunt spatii care onoreaza timiditatea: mici colturi si colturi care permit un refugiu sigur sau evadarea din lumea exterioara. Un om timid iubeste sa fie introvertit, sa se retraga si sa se simta ca acasa in izolarea sa. Crearea de spatii care ajuta la crearea acestui lucru (camere secrete, dulapuri reimaginate sau „colturi calmante”) este o necesitate.

    Daca aveti un om timid, asigurati-va ca creati zone prietenoase introvertite in casa dvs.

  • Daca ai un fanatic al sportului

    Daca copilul tau este atletic, este foarte interesat de cele mai noi si mai bune sporturi si este adesea gasit in fata televizorului urmarind jocurile sau momentele importante recente, probabil ca ai un fanatic al sportului. Si dincolo, desigur, de adaugarea de design sportiv si decor in spatiu, veti dori sa va proiectati casa in jurul acestei pasiuni.

    De exemplu, daca copilul tau este mare la hochei, poti crea o mini platforma pentru exersarea stickhandling-ului (pentru ca sa recunoastem, nu poti construi un patinoar in casa!). Sau, daca fiica ta este mare la softball, poti atasa un bat de bataie de un copac pentru antrenament independent. Indiferent de ceea ce face copilul tau, asigura-te ca este o mare parte din casa ta… si, prin urmare, din viata lui/ei!

    Daca aveti un fanatic al sportului, asigurati-va ca orice sport(e) de interes sunt o parte esentiala a spatiilor in aer liber (sau interioare, daca este posibil!).

  • Daca ai un copil creativ

    Daca copilul tau se pricepe la muzica, arte sau teatru, probabil ca ai un copil creativ. Ceea ce il deosebeste pe acest copil este entuziasmul din jurul oricarui lucru cu creierul drept si, desigur, ar trebui sa incercati sa va proiectati casa in jurul acestui lucru.

    Daca aveti un copil creativ, proiectati spatii pentru performanta si prezentare a pasiunilor si abilitatilor sale.

    De exemplu, creati un mini-studio pentru ca copilul sa cante, sa cante la tobe sau sa deseneze. Construieste un birou pentru schite si acuarela. Faceti un perete cu tabla de acasa pentru doodle-uri sau lasati deoparte o suprafata pentru a afisa imagini sau postere.

    Indiferent de ceea ce face copilul tau creativ, asigura-te ca il evidentiezi, il sarbatoresti si il proiectezi cu accent pe el in toate spatiile casei tale.