Mobilier scandinav: cateva sfaturi pentru camera de zi

Mobilier scandinav: cateva sfaturi pentru camera de zi

De la alegerea culorilor peretilor la mobilierul in stil nordic: toate sfaturile pentru a aduce mobilierul scandinav in camera dvs. de zi.

Prezentul si viitorul designului mondial sunt reprezentate de mobilierul scandinav. Un stil minimalist, elegant, care incearca sa valorifice protectia mediului. Predomina o geometrie formata din linii clare si simple si ceea ce reiese este atentia obsesiva pentru ecologie. Toate acestea datorita materialelor sale care se refera la padurile si peisajele incantatoare care caracterizeaza Peninsula Scandinava.

Stilul nordic modern, este caracterizat prin minimalism, simplitate si functionalitate. Desi mobilierul nordic a existat inca din anii 1950, ramane si astazi o tendinta populara in designul interior.

Apartinand scolii modernismului, stilul scandinav este o miscare de design caracterizata printr-un accent pe functionalism si simplitate. De asemenea, include utilizarea materialelor naturale, precum piele, lemn si canepa.

Mai mult, designul nordic este adesea influentat de o legatura cu natura si combina forme, abstractii si utilizarea elementelor naturale.

Sa aflam acum cum sa mobilati camera de zi in stil scandinav.

Mobilarea a unei camere de zi in stil scandinav tipic

Camera de zi este adesea partea din casa in care petrecem mult timp. O atentie atenta la aceasta zona a casei, cu un stil nordic, va poate face sederea si mai placuta. Dar cum sa mobilati o camera de zi intr-un stil modern ?

Un living caracterizat de culori deschise, mai ales alb, este tipic unui living in stil scandinav. Un exemplu foarte concret ar putea fi bibliotecile: o biblioteca in zig-zag ofera modernitate si in acelasi timp are un design foarte captivant. Cu toate acestea, pentru un mediu mai dinamic, utilizarea otelului poate fi alegerea castigatoare. Acesta este motivul pentru care varianta este un raft multifunctional pe 5 niveluri, poate chiar din lemn care poate oferi un efect de imbatranire care evidentiaza intreaga camera.

Alegerea culorii peretilor poate fi, de asemenea, un factor determinant. Intr-un living in stil nordic, preferarea culorilor elegante, care nu sunt mai putin vii, se poate dovedi a fi o optiune corecta. Acest lucru face ca totul sa fie putin minimalist, mai ales daca optati pentru alb. Cu aceasta culoare, contrastul cromatic potrivit tipic unui mobilier scandinav este dat de obiectele de culoare neagra. Un suport TV care, daca este necesar, poate fi folosit si fara ecran, poate ca o simpla piesa de mobilier in centrul camerei de zi.

Mobila 2024 |  2167+ produse practice si moderne pentru dormitor, living, bucatarie si baie Te-ar putea interesa si: Mobila 2024 | 2167+ produse practice si moderne pentru dormitor, living, bucatarie si baie

Pe un perete cu fundal gri, o comoda TV montata pe perete ar putea fi potrivita pentru dvs., cu un finisaj melaminic de calitate si cu culori albe lucioase si stejar canadian care reflecta stilul nordic modern. Aici, mobilierul devine ceva rafinat si deosebit.

Lemn: protagonistul adevarat al unei case in stil scandinav

Celalalt element cheie al unui living, dar si al aceluiasi stil nordic este lemnul. Acest material face parte din discursul ecologiei deoarece ca materie prima se alege stejarul, nucul, mesteacanul sau zada. Lemnul ofera caldura sufrageriei scandinave, dar si un anumit sentiment de intimitate, precum si amanarea unui atasament si experimentarea directa a naturii.

La aceasta puteti adauga o nota de modernitate, deoarece exista mese de orice dimensiune care pot fi folosite in sufragerie, dar si in bucatarie. Mobilier usor de utilizat, care are doua functii: pe de o parte, acestea pot fi utilizate reflectand sarcinile clasice ale unei mese, pe de alta parte, pot servi si ca suport pentru obiecte sau reviste.

In plus fata de mobilierul de acest tip, exista o imensitate de comode din lemn tipice stilului scandinav. Mobilier de orice tip: cu doua, trei, patru sau sase sertare sau dimensiuni utile pentru fiecare nevoie.

Puteti trece de la un stil clasic la unul modern dar cu elemente comune precum simplitatea, ordinea, armonia si acel efect relaxant care va permite sa faceti din stilul scandinav drept unul dintre cele mai avangardiste ale prezentului si viitorului.

Folositi tesaturi calduroase

Majoritatea tarilor din regiunea scandinava au climat cu temperaturi extrem de reci. Prin urmare, utilizarea tesaturilor scandinave calduroase este un element foarte comun in mobilierul in stil nordic.

Aceste tesaturi pot veni sub forma de carouri si covoare de lana lucrate manual, piele de oaie si mohair.

Amenajarea unei case cu tesaturi calde este o modalitate excelenta de a face un living in stil scandinav confortabil si calduros, mai ales in timpul iernii.

157+ Paturi pentru copii | Idei moderne pentru camera celor mici Te-ar putea interesa si: 157+ Paturi pentru copii | Idei moderne pentru camera celor mici

Alegeti accente decorative simple

Dupa cum s-a mentionat deja, simplitatea predomina in stilul de mobilier al Europei de Nord. Prin urmare, daca doriti sa amenajati o camera de zi in stil scandinav, alegeti intotdeauna accente decorative cu un design simplu.

De exemplu, puteti decora masa din living cu vaze elegante din ceramica. Pentru a adauga textura si culori deschise la interiorul scandinav, decorati canapelele cu cuverturi si perne cu imprimeuri geometrice simple.

Combinati finisajele din lemn si metal

Designul scandinav foloseste elemente din lemn nu numai pe pardoseli, ci si pe mobilier si usi si ferestre. Prin urmare, o casa scandinava are de obicei mese si scaune din lemn.

Cu toate acestea, tendinta recenta in stilul mobilierului scandinav combina utilizarea finisajelor metalice si a elementelor din lemn. De exemplu, aplice de cupru si candelabre din alama sunt adesea instalate intr-un tavan din lemn pentru a adauga stralucire si lumina intregului spatiu.

Adaugati flori si plante proaspete

Daca doriti sa aveti un element viu si care da culoare si frumusete, in interiorul livingului scandinav, luati in considerare adaugarea de flori si plante proaspete.

In regiunea scandinava, strazile sunt adesea pline cu floristi, ale caror magazine sunt situate de-a lungul trotuarelor, vanzand flori proaspete si lalele de orice culoare.

Concentrati-va pe culorile neutre

Exista o anumita paleta de culori asociata cu decorul scandinav si include nuante precum gri, alb, maro si negru.

Asadar, atunci cand decorati o camera de zi scandinava, concentrati-va pe utilizarea acestor culori neutre pentru a crea un efect curat si linistitor pentru designul casei in stil nordic.

De asemenea, puteti adauga mai multe culori vibrante, cum ar fi fuchsia si verde menta. Intr-un decor tipic scandinav, peretii sunt adesea vopsiti in alb pentru a scoate in evidenta mobilierul si piesele decorative in stil nordic.


0,00 (0 voturi)
Alice

Nu sunt Comentarii la Mobilier scandinav: cateva sfaturi pentru camera de zi

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
Cozzy
Mobila
Decoratiuni
Textile
Iluminat
Reconstructie
Bucatarie
Baie
Living
Dormitor
Camera Copiilor
Hol
Birou
Acasa Categorii Promotii Articole