Idei pentru mici gradini moderne cu pietre

Idei pentru mici gradini moderne cu pietre

Piatra a devenit o resursa extrem de utila in gradinaritul modern. Aceasta indeplineste multe functii si utilizari, mai ales avand in vedere marea faima pe care gradinile de piatra au dobandit-o astazi.

Deci, exista multe idei creative si inovatoare pentru a crea astfel de gradini. Fie ca sunt gradini de piatra, fie ca sunt gradini care au decoratiuni simple din piatra.

Marele avantaj este ca gradinile de piatra sunt ideale pentru spatii mici. Deci, aici veti vedea utilizarea diferitelor tipuri de roci si diferite stiluri de gradinarit. Toate cu scopul de a va arata cum sa creati mici gradini moderne.

1. Cum sa construiesti o mica gradina cu ajutorul pietrelor?  

Gradinile de piatra se caracterizeaza prin baza lor de pietre. Iarba nu este necesara aici; Trebuie sa curatati intreaga zona de orice tip de iarba. Important este sa ai un sistem de drenaj bun.

Cum sa construiesti o mica gradina de stanci

Pentru a-l construi, mai intai delimiteaza spatiul in care iti vei face gradina cu un perimetru de pietre mai mare decat cele care vor intra in interior. Apoi asigurati-va ca umpleti interiorul cu un strat bun de pamant nisipos; ideal pentru a genera un bun drenaj.

Apoi atinge un alt strat de pietre deasupra stratului de sol nisipos. Pe acest strat care formeaza un amestec intre pietre si pamant, trebuie sa ingropati plantele si florile gradinii tale. In final, inchideti cu ultimul strat de pietre care va planta totul.

2. O mini rockery

pietre mici pentru o gradina mica

In aceeasi linie de traditie a gradinilor de piatra vin si stancile. Din nou, consta intr-un tip de gradinarit care se bucura de utilizarea pietrelor ca baza.

Creati o mini rockery in fata casei si combinati-o cu suculente mici, ca in acest exemplu. Un aspect modern si proaspat.

3. Indrazneste sa construiesti o mica gradina alpina cu pietre

Gradina alpina este o idee inovatoare si creativa pe care nu trebuie sa o ratezi. O solutie practica pentru a forma decoratiuni frumoase cu pietre. De fapt, pietrele sunt un element esential al gradinilor alpine, deoarece sunt formate din plante cu clima montana. Plante care cresc de obicei pe roci si pe soluri acide.

4. Uneori, o singura piesa grozava este tot ce ai nevoie

In mod similar, pietrele pot fi piese decorative frumoase in gradina cu ierburi si plante. Uneori includerea doar a uneia sau a doua pietre foarte mari este atingerea necesara pentru a forma un decor atractiv si in acelasi timp modern. In acest caz puteti vedea un calcar mare uzat de apa. Suficient pentru a pune impreuna un decor bun.

5. O gradina mica cu pietre decorative

 In acelasi timp, puteti crea un pat de pietre care sa serveasca drept baza decorativa pentru jardiniere. Un tip de decor in care nu va trebui sa construiesti gradina cu diferite straturi de pietre si un sistem de drenaj. Deci, evidentiaza doar scopul sau decorativ si imaginea proaspata datorita bazei de piatra.

6. Plantele de coasta fac o echipa buna cu gradinile de piatra

 Un sfat grozav este sa va asigurati ca includeti plante de coasta daca indraznesti sa construiesti o gradina de stanci. Si este ca acest tip de plante face o echipa buna cu pietrele, deoarece se caracterizeaza prin rezistenta mai mare la seceta si fiind plante puternice in general.

7. Paturi rustice din piatra

 De asemenea, este util sa profitati de utilizarea pietrei pentru a forma paturi in gradina dvs. Gradinaritul in inaltime sau in pat este o tehnica utilizata pe scara larga de multa vreme, deoarece are diferite beneficii si ofera, de asemenea, un aspect atractiv.

Pentru a-i da o nota moderna, ai grija sa faci un pat de flori rustic si dezordonat , tipic pentru mai multe decoratiuni moderne. Fiind o gradina mica, nu sunt multe pietre de care veti avea nevoie pentru a o construi.

8. Diverse tipuri de piatra, diferite dimensiuni si utilizari multiple

20+ Sfaturi pentru amenajarea unei gradini mici Te-ar putea interesa si: 20+ Sfaturi pentru amenajarea unei gradini mici
Sursa: House and Design

Iata un exemplu care profita de diverse tipuri de pietre pentru utilizari multiple. Ceea ce iti arata ca este o resursa extrem de utila pe care o poti folosi pentru a forma diferite tipuri de decoratiuni.

In cazul acestei gradini, exista o baza de piatra cu copaci mici plantati si alte plante de asemenea. Exista cariere de piatra. Apare o poteca cu pietre mai mari. Un mic rau de pietre decorative care curge de la patul de flori pana la perete. Si chiar si o banca de granit.

9. Pietre in tonuri calde si un decor cu cactusi

 Pietrele de culoare calda vor da un aspect interesant gradinii tale. Asigurati-va ca completati esenta de caldura a gradinii cu diferite tipuri de cactusi si plante cu rezistenta buna la caldura.

In plus, acest tip de gradina este foarte usor de ingrijit, deoarece inclina mai mult spre soluri uscate si include plante care nu necesita udare continua.

De mentionat ca si cactusii fac parte din mai multe decoratiuni de avangarda. Asa ca este sigur ca vei obtine o gradina la moda.

10. Un spatiu foarte mic cu multe flori si pietricele

 Chiar nu este nevoie de un spatiu mare pentru a forma o gradina captivanta care sa integreze totul. Nu exista un exemplu mai bun pentru a demonstra asta.

Este vorba despre un pat mic de flori care include o varietate frumoasa de flori si plante mici. In ea piatra joaca un rol important. Nu este doar decorativ, un punct pe care nu-l putem rata. De asemenea, functioneaza pentru a imparti sectiuni mici. Si toata baza este facuta din pietre mici.

11. Mica gradina moderna cu pietre si pat de flori

Mica gradina moderna cu pietre si un pat de flori

In cele din urma, un pat de flori si pietre mari este o optiune dulce si simpla pe care poti miza. Cu o varietate de texturi si culori, nu ai putea cere mai mult pentru a construi o imagine de gradina destul de completa. O distributie naturala a pietrelor, in loc de o ordine stricta, va contribui la o imagine moderna si proaspata.

Fara indoiala ca pietrele sunt un material extrem de versatil si util pentru a te ajuta sa creezi gradini frumoase si moderne, totul fara a merita mult spatiu pentru el.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Idei pentru mici gradini moderne cu pietre

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
Cozzy
Mobila
Decoratiuni
Textile
Iluminat
Reconstructie
Bucatarie
Baie
Living
Dormitor
Camera Copiilor
Hol
Birou
Acasa Categorii Promotii Articole