Hol cochet, cum sa alegi mobilierul pentru a nu sacrifica spatiul

Hol cochet, cum sa alegi mobilierul pentru a nu sacrifica spatiul

Este o zona a casei pe care multi o neglijeaza dar poate deveni un spatiu extrem de util: iata cum sa profiti la maximum de hol si sa il transformi intr-un mediu cochet.

Cand mobilam, exista zone ale casei care ar putea fi exploatate cat mai bine si pe care in schimb avem tendinta sa le neglijam sau sa le ignoram. Astazi, va dezvaluim cum sa amenajati holul intr-un mod sic concentrandu-va pe mobila de hol care economiseste spatiu, dar este in acelasi timp functional.

Holurile au ca principala caracteristica faptul ca nu sunt prea mari, motiv pentru care atunci cand te gandesti la amenajarea acestui spatiu este important sa evaluezi cat mai mult proportiile si dimensiunile, evitand suprasolicitarea spatiilor.

In casele noi, holurile au fost aproape complet desfiintate, dar casele mai spatioase construite pana acum un deceniu nu aveau conceptul de spatiu deschis si foloseau frecvent holul pentru a imparti camerele; majoritatea coridoarelor comune au forma lunga si ingusta care este de obicei si cea mai grea de amenajat.

Evident ca exista o distinctie intre holul de la intrare, unde va fi necesar sa instalati un suport pentru haine si un suport pentru pantofi, si un hol normal care imparte de exemplu zona de zi de zona de dormit, unde te poti rasfata mult mai mult cu elemente de mobilier.

Holul de la intrare este cartea de vizita cu care te prezinti oaspetilor tai, este prima parte a casei pe care o vad si nu trebuie doar sa fie eleganta sau sa aiba personalitate, important este sa fie si functionala. Coridoarele, in special cele mai mici, pot fi complicat de mobilat, dar astazi, datorita sfaturilor noastre, iti dezvaluim cum sa creezi un hol sic.

Valorifica puterea culorilor

Dupa cum am scris de mai multe ori, culoarea mobilierului chiar face diferenta. Pe langa crearea unei palete care sa se potriveasca casei tale, este important sa alegi nuante potrivite marimii incaperii tinand mereu cont de stilul restului mobilierului.

Printre culorile recomandate pentru holurile mai intunecate se numara clar cele deschise, dar nu neaparat albe. Odata vopsiti peretii, culoarea poate fi folosita pentru a crea un perete de galerie cu imprimeuri tematice, sau cu elemente decorative de agatat pentru a nu ingreuna prea mult camera cu mobilier suplimentar asezat pe pamant.

Creaza un loc de depozitare

Un element pe care te sfatuiesc sa nu-l neglijezi este un colt de depozitare: nu un simplu suport pentru haine, ci un raft pentru a depozita paltoanele si gentile prin agatarea acestora, precum si un raft pentru depozitarea pantofilor si umbrelelor. Nu ai nevoie de spatiu mare pentru a-l realiza, gasesti de vanzare mobilier deja personalizat la preturi extrem de competitive si dimensiuni compacte.

Adauga un fler colonial

Printre stilurile populare de mobilier hol perfecte pentru intrare se numara si cel colonial: este o tendinta de design in care lemnul si materialele precum pielea triumfa inainte de toate; unul dintre elementele distinctive trendy este cu siguranta modelul oriental, perfect de exemplu pentru un covor de mare efect.

Ce husa sa alegi pentru canapeaua ta si ce modele sunt la moda? Te-ar putea interesa si: Ce husa sa alegi pentru canapeaua ta si ce modele sunt la moda?

Transforma holul intr-un birou

Intre convietuirea cu partenerul acasa, familie si copii, obtinerea unui colt de lucru linistit si functional nu este intotdeauna atat de simpla. O solutie valabila poate fi crearea unui birou personal pe hol folosind mobilier transformabil sau de dimensiuni reduse. Un birou mic va fi suficient pentru a fi combinat cu un scaun confortabil pentru a crea un adevarat birou de lucru inteligent.

Creaza adancime

In cazul unui hol mic poti da o iluzie de profunzime cu unele stratageme; un truc este cu siguranta sa plasezi o oglinda, asta va da optic un efect de profunzime. Chiar si lumina este capabila sa creasca dimensiunea camerei; fiind adesea oarbe, holurile nu au fereastra si trebuie sa profiti la maximum de lumina artificiala.

Cum sa micsorezi optic coridorul

Se intampla rar dar sunt si cei care vor sa isi faca holul mai mic; daca camera nu este folosita mult si este prea dispersiva din punct de vedere optic, se pot folosi aceste trucuri. Mai intai puteti imparti spatiul prin perdele; prin aceste textile poti crea un bufet sau un colt de depozitare. Alternativ, poti avea un dulap la comanda realizat in aceeasi nuanta cu peretii, poate cu usi glisante. Il poti folosi atat ca o camara, cat si ca suport pentru haine.

Nu uita de iluminat

Unul dintre elementele adesea trecute cu vederea in decor este iluminatul. Nu este suficient sa cumperi lampi; este important sa studiezi mediul inconjurator oferind proportia potrivita de lumina si umbra, ajutand optic ca spatiul sa fie mai echilibrat.

Utilizeaza peretii pentru a crea o biblioteca

Holurile lungi si inguste se preteaza pentru a deveni nu numai o galerie cu agatat tablouri si fotografii, dar, de asemenea, o biblioteca. Cei carora le place sa citeasca si inca nu au trecut complet la cititoarele de carti electronice, au un munte de volume de arhivat si doresc sa faca acest lucru oferindu-le un loc dedicat. Peretii unui coridor lung si ingust sunt perfecti pentru amplasarea mai multor biblioteci, creand astfel un adevarat colt de lectura.


0,00 (0 voturi)
Alice

Nu sunt Comentarii la Hol cochet, cum sa alegi mobilierul pentru a nu sacrifica spatiul

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
Cozzy
Mobila
Decoratiuni
Textile
Iluminat
Reconstructie
Bucatarie
Baie
Living
Dormitor
Camera Copiilor
Hol
Birou
Acasa Categorii Promotii Articole