Etape de baza pe care trebuie sa le respecti la renovarea unei bucatarii

Etape de baza pe care trebuie sa le respecti la renovarea unei bucatarii

Putine proiecte de remodelare a casei vin cu mai multe beneficii – si mai multe dureri de cap – decat o munca majora de remodelare a bucatariei. Daca angajati un antreprenor general pentru a gestiona o lucrare majora care extinde amprenta bucatariei, costurile pot merge cu usurinta in intervalul de sase cifre. Daca ai curajul sa te ocupi singur de munca, s-ar putea sa dureze mai multe luni pana la finalizare si s-ar putea sa fie nevoie sa traiesti fara bucatarie pentru o buna parte din acest timp.

Dar o bucatarie noua stralucitoare va face casa dvs. mai locuibila si va creste valoarea capitalului propriu a imobilului dvs., asa cum o pot face putine alte proiecte de remodelare. O bucatarie noua grozava va fi centrul vietii de familie si poate fi centrul adunarilor sociale. O bucatarie complet remodelata este cu siguranta un proiect care merita timpul, banii si efortul si poti evita sa fii coplesit daca intelegi pe deplin pasii care parcurg procesul inainte de a incepe. 

Daca este posibil, decideti la inceputul proiectului daca intentionati sa lucrati cu un antreprenor general sau un proiectant (sau ambele). Acesti profesionisti va pot ajuta sa obtineti tarife mai bune la materiale si alte achizitii pe parcursul procesului de remodelare si, atunci cand sunt introduse in bucla la inceput, va pot ajuta sa decideti care idei sunt realizabile si care sunt in afara domeniului posibilitatii.

Evaluati nevoile si dorintele

Multe proiecte de remodelare a bucatariei ajung sa dezamageasca un proprietar – sau sa-l socheze cu costul – pur si simplu pentru ca nu au petrecut timpul necesar pentru a determina ce isi doreau si ce isi puteau permite. 

Nevoi vs. Dorinte intr-o remodelare a bucatariei

Incepeti prin a va intreba ce probleme persistente va confruntati cu bucataria actuala. Este o chestiune de spatiu prea mic pentru a gati eficient? Prea putin spatiu pentru a depozita alimente si vase? Va lipsesc zonele de luat masa? Sunt aparatele ineficiente sau prea vechi? Sau bucataria doar te face sa tresariti pentru ca este atat de invechita si atat de urata?

Stabileste o lista prioritizata cu lucrurile pe care le-ai dori in noua ta bucatarie, clasate in functie de importanta lor. Este util sa faceti distinctia intre acele elemente de care aveti absolut nevoie si cele pe care pur si simplu le doriti.

Remodeleaza Reality Check

La inceputul planificarii, confruntati-va cu realitatea in doua parti a unui proiect de remodelare a bucatariei: logistica lucrarii in sine si cheltuielile implicate.

Daca lucrarea va fi efectuata de subcontractanti gestionati de un antreprenor general, veti avea straini care va urmaresc prin casa si fac zgomot si mizerie timp de cateva saptamani sau poate chiar cateva luni. Daca intentionati sa faceti singur munca, timpul de nefunctionare pentru bucatarie va fi probabil mult mai lung - si aveti intr-adevar timpul si abilitatile de bricolaj necesare pentru a realiza acest lucru?

Valoarea de revanzare a renovarii bucatariei

Luati in considerare recuperarea financiara a unei noi bucatarie. Daca planuiti sa ramaneti in casa dvs. multi ani, o bucatarie de vis ar putea merita costul ridicat, deoarece va servi drept spatiu de familie functional si atractiv timp de zeci de ani. Dar daca esti un nester gol care planuieste sa reduca dimensiunea la o casa mai mica in urmatorii cinci ani, poate ca o renovare a bucatariei la nivel de suprafata este cu adevarat optiunea mai practica.

O bucatarie este un spatiu extrem de personal, iar ideea ta de bucatarie de vis poate sa nu seamana cu ideea urmatorului proprietar. Remodelarile bucatariei returneaza adesea o buna parte din costul lor in valoare mai buna a locuintei, dar nu in totalitate.

Pregatiti-va pentru compromis

Chiar de la inceputul etapei de planificare, stabileste o mentalitate care este dispusa sa caute modalitati de a reduce costurile pentru proiectul tau de remodelare a bucatariei.

De departe, cel mai simplu si mai costisitor mod de a remodela o bucatarie este de a descarca cea mai mare parte din planificarea, proiectarea si gestionarea lucratorilor catre un antreprenor general. Dar antreprenorul are un cost semnificativ si puteti economisi multi bani daca sunteti dispus sa serviti ca propriul antreprenor si sa angajati si sa supravegheati subcontractanti individuali pentru a face munca practica. Economiile dvs. de costuri vor fi mult amplificate daca exista unele dintre sarcinile pe care sunteti dispus si capabil sa le rezolvati singur.

Fii gata sa faci compromisuri cu materialele din noua ta bucatarie. Este usor sa fii visator in privinta dulapurilor personalizate si a placilor de marmura, dar vei descoperi ca exista dulapuri stoc cu furnir din lemn de esenta tare si placi de portelan produse in serie, care vor arata, de asemenea, grozav. Este intr-adevar necesar acea gama de gaz de calitate restaurant sau o gama de consum de buna calitate va face treaba?

Cum sa creezi o paleta de culori de care nu te vei plictisi Te-ar putea interesa si: Cum sa creezi o paleta de culori de care nu te vei plictisi

Daca esti cu adevarat creativ, s-ar putea chiar sa te gandesti sa folosesti dulapuri recuperate si alte materiale pentru a crea un aspect de bucatarie vintage care este atat unic, cat si ieftin.

Proiectare si planificare bucatarie

Avand o idee realista despre ceea ce aveti nevoie intr-o bucatarie noua si o gandire de flexibilitate determinata, puteti incepe sa faceti brainstorming si sa incepeti sa perfectionati un plan concret si viabil pentru noua dvs. bucatarie. 

Planuri de baza de bucatarie

Desi aveti o gama larga de posibilitati, utilizati unul dintre cele cinci planuri clasice de design de bucatarie. Pentru usurinta de miscare, toate planurile reprezinta o forma a acelui model clasic de flux de lucru, triunghiul bucatariei.

 • Design cu un singur perete
 • Proiectarea coridorului
 • Design in forma de L
 • Design dublu-L
 • Design in forma de U

Dupa toate probabilitatile, unul dintre aceste planuri clasice de design de bucatarie va fi alegerea logica pentru noua ta bucatarie. De acolo, puteti sa va uitati la o serie de resurse care sa va ajute la dezvoltarea planurilor reale si a planurilor pentru bucataria dvs.:

 • Software de proiectare a bucatariei:  software-ul online ieftin sau gratuit de proiectare a bucatariei va ajuta cu sarcina dificila de planificare a spatiului.
 • Pachete de design fizic:  Aceste truse au perforatii din carton reprezentand dulapuri si aparate. Plasarea punch-out-urilor pe o grila de bucatarie va ajuta sa vedeti in mod realist spatiul disponibil.
 • Designeri de bucatarie:  designerii de bucatarie care lucreaza la companii de imbunatatire a locuintei sau la magazinele de design de bucatarie de obicei va proiecteaza bucataria gratuit. Cu toate acestea, va vor indruma catre propriii vanzatori si catre propriile lor echipe de munca. Designerii independenti vor avea cea mai mare libertate si va pot oferi cel mai bun produs, deoarece au mai putine restrictii. Cu toate acestea, va vor taxa pentru serviciile lor, fie la ora, fie ca procent din costul proiectului.
 • Antreprenori generali: aceiasi GC care gestioneaza proiectele de remodelare a bucatariei va pot ajuta in primele etape de planificare a bucatariei, desi asistenta lor pentru proiectare nu va fi detaliata pana cand nu le angajati. Dar majoritatea GC-urilor care liciteaza pentru un loc de munca vor oferi sugestii si, eventual, chiar vor planifica schite ca parte a propunerilor lor. Doar discutia cu contractantii va poate ajuta sa va clarificati propriile planuri.

Angajati un antreprenor sau bricolaj

Indiferent daca ti-ai creat singur planul de bucatarie sau ai lucrat cu un profesionist in design, odata ce te-ai hotarat asupra amenajarii bucatariei si ai dezvoltat desene, este timpul sa iei decizia foarte importanta cu privire la cine vei angaja pentru a transforma acele idei in realitate. Exista trei optiuni:

 • Angajati un Antreprenor General.Acestea sunt in general firme de constructii/constructii specializate in gestionarea proiectelor majore de la inceput pana la sfarsit. Acestea pot varia de la companii mici cu doi sau trei oameni, pana la o firma mare cu zeci de angajati. In firmele mari, comisionul perceput de GC variaza intre 15 si 20% din costul total al locului de munca. GC-urile mai mici sunt adesea afaceri de proprietar/operator in care proprietarul poate efectua el insusi o mare parte a lucrarii, eventual unul sau doi angajati dulgheri, apoi subcontracteaza lucrari specializate, cum ar fi cablajul, instalatiile sanitare si instalarea placilor. Acest lucru poate ajuta la eficientizarea costurilor, deoarece majoritatea GC-urilor au un grup de subcontractanti cu care lucreaza des, astfel incat acestia pot fi capabili sa negocieze o rata mai buna. Un antreprenor proprietar/operator cu un istoric bun este o alegere excelenta pentru un proiect de remodelare a bucatariei, deoarece costurile lor generale sunt de obicei mult mai mici decat firmele mai mari. Acesti antreprenori mai mici, de obicei, nu percep comision, deoarece costurile lor sunt incluse in estimarile generale ale lucrarilor.

Fa-o singur. La celalalt capat al scalei este sa faci singur toate lucrarile practice. Aceasta este o alternativa practica daca sunteti un bricolaj foarte experimentat, cunoaste pe deplin toate abilitatile necesare si daca aveti suficient timp liber pentru a face treaba. Dar aceasta nu este o optiune pentru cei slabi de inima, deoarece remodelarea bucatariei este un proiect mare. Nu este neobisnuit ca un bricolacer care se ocupa de o remodelare majora a bucatariei sa se treaca un an intreg intr-un proiect, cu sfarsitul inca cateva luni. Un bun bricolaj, totusi, poate reduce costurile proiectului la jumatate facand toata munca.

15 culori pe care le poti combina cu succes cu orice nuanta de gri Te-ar putea interesa si: 15 culori pe care le poti combina cu succes cu orice nuanta de gri

Angajati-va proprii subcontractanti.O strategie de compromis este de a servi drept GC – gasirea, angajarea si supravegherea subcontractantilor individuali (dulgheri, instalatori, electricieni, profesionisti in pardoseli etc.). Acest lucru va poate economisi destul de multi bani pentru un proiect gestionat de GC, dar necesita mult efort pentru a gestiona fluxul de lucru si a supraveghea diferitii subcontractanti. Un avantaj al acestei abordari, totusi, este ca puteti alege sa abordati singur anumite aspecte ale jobului pentru a economisi bani. De exemplu, puteti alege sa faceti singur demolarea, apoi sa angajati dulgheri care sa faca incadrarea, cablajul si instalatiile sanitare, apoi sa faceti singur instalarea podelei si a dulapurilor.

Autorizatii de construire

In momentul in care sunteti gata sa angajati un antreprenor general sau sa incepeti singuri lucrarile, este timpul sa solicitati permise. Autorizatiile trebuie obtinute de la diferite agentii. Orasul sau judetul dvs. poate administra autorizatiile de electricitate, de instalatii sanitare si de constructie. De asemenea, compania dumneavoastra de apa poate avea nevoie sa permita orice lucrare legata de alimentarea cu apa si drenaj. Daca un antreprenor general se ocupa de renovare, acesta va obtine toate autorizatiile necesare. Daca o faceti singur, incepeti prin a suna agentia locala de autorizare a orasului sau a judetului.

Pregateste-ti casa

Faceti planuri de urgenta pentru mese in timpul perioadei in care bucataria dumneavoastra nu functioneaza. Cu unele remodelari ale bucatariei, instalatiile sanitare si electrocasnicele dvs. pot fi operationale pentru unele parti ale proiectului. Mai des, totusi, aragazul, chiuveta si alte aparate vor fi deconectate si vor lipsi pentru cel putin o perioada scurta de timp, sau poate chiar pentru multe saptamani, pe masura ce bucataria ta este in curs de remodelare.

Faceti aranjamente pentru a trai fara bucatarie pentru cate saptamani va fi scoasa din functiune. S-ar putea sa va descurcati daca mutati cateva aparate intr-o alta camera si amenajati o bucatarie informala pentru toata durata. O camera de recreere sau un bar de acasa cu chiuveta poate servi ca spatiu de gatit si de luat masa pentru aceasta perioada. Daca gatiti o serie de mese in avans si le depozitati intr-un congelator, nu veti avea nevoie de nimic mai mult decat un cuptor cu microunde pentru a le reincalzi pentru mese.

Acesta ar putea fi un moment in care mancati mai multe mese la restaurante sau un moment in care va veti intalni cu prietenii si rudele simpatice pentru a lua masa la casele lor - probabil ca sunt invitatii daca va oferiti sa gatiti pentru ei. 

Demolarea bucatariei

Cu toata pregatirea din drum, primul pas adevarat este unul zgomotos si dezordonat - si unul care poate fi si distractiv.

Fie ca este facut de dvs. sau de echipa antreprenorului general, indepartarea vechilor aparate si smulgerea materialelor vechi este primul pas pe drumul catre noua bucatarie. Aceasta poate fi o munca fizica grea, dar nu este deosebit de complicata decat daca demolarea implica indepartarea peretilor portanti.

Aceasta poate fi o parte a proiectului pe care alegi sa-l faci singur. Daca da, nu uitati sa purtati echipament de siguranta si sa luati masuri de precautie daca exista vreo sansa ca vopsea pe baza de plumb sau azbest sa fie prezente. Aceste materiale necesita o manipulare speciala. Si daca demolati singur, va trebui sa aranjati un tomberon rulant sau alte mijloace de a indeparta resturile si orice aparate aruncate. 

Constructie structurala a bucatariei

Odata cu demolarea completa, o remodelare tipica a bucatariei incepe in mod serios cu echipa de tamplarie a antreprenorului care efectueaza orice lucrare de incadrare este necesara pentru proiect. In functie de configuratia noii bucatarii, aceasta poate implica niste sarcini de constructie foarte importante. Adaugi sau schimbi ferestre? Sau indepartarea ferestrelor pentru a mari spatiul dulapului? Daramati peretii pentru a deschide bucataria catre restul casei? Chiar si proiectele minore de remodelare a bucatariei pot avea nevoie de grinzi intarite pentru a sustine aparate mai grele sau incorporate, cum ar fi o insula de bucatarie.

Lucrarea incadrarii este ceva ce multi bricolagi experimentati il pot face singuri, lucrand conform planurilor de constructie care au fost dezvoltate in fazele de planificare.  

Instalatii sanitare, cablaje si HVAC

Dupa lucrarile de incadrare, urmatorul pas este ca tevile sanitare noi sau redirectionate, cablajele si conductele HVAC sa fie executate. Acest proces este cunoscut sub denumirea de faza de depunere mecanica si este realizat in mod normal de instalatori, electricieni si profesionisti HVAC autorizati, angajati fie de antreprenorul general, fie de un proprietar care detine acest rol.

Cat de des trebuie udate plantele, pe timp de iarna. Iata ce spun specialistii Te-ar putea interesa si: Cat de des trebuie udate plantele, pe timp de iarna. Iata ce spun specialistii

Daca faci singur treaba si inveti pe masura ce mergi, acest lucru va fi lent. Instalatiile sanitare si cablurile nu sunt meserii pe care le inveti peste noapte, iar bucatariile necesita, de obicei, o multime de instalatii sanitare si cablaje noi. Cerintele actuale de cablare a codului pentru bucatarii pot insemna ca trebuie instalate mai multe circuite complet noi. Complexitatea lucrarii si pericolele inerente in cazul in care cablajul si instalatiile sanitare nu sunt efectuate corect inseamna ca toti, cu exceptia celor mai priceputi bricolagi, vor dori sa subcontracteze acest lucru unor profesionisti, care pot face munca cu o rapiditate remarcabila.  

Instalatii sanitare

Cu exceptia cazului in care proiectul bucatariei implica doar inlocuirea unei chiuvete, a unei masini de spalat vase si a unui frigider in aceleasi locatii, in mod normal, va exista o redirectionare a conductelor de alimentare cu apa si de scurgere catre noi locatii. Chiar daca elementele de fixare raman in acelasi loc, acesta este un moment bun pentru a actualiza orice tevi de instalatii sanitare vechi - tevile din otel galvanizat pot fi inlocuite cu PEX, de exemplu. Schimbarile la instalatii pot fi destul de complexe, cum ar fi daca mutati o chiuveta pe o insula centrala a bucatariei.

Cand lucrarile de instalare a instalatiilor sanitare sunt finalizate, va primi prima dintre cele doua inspectii impuse de cerintele de autorizare. Inspectorul va revizui instalarea in timp ce suprafetele peretilor sunt inca indepartate pentru a se asigura ca a fost facuta conform codului. Daca ati facut singur aceasta lucrare, este responsabilitatea dumneavoastra sa aranjati inspectia.

Cablajul brut de intrare

Oricat de complexa ar fi instalatiile sanitare, upgrade-urile serviciilor electrice pentru o remodelare mare a bucatariei pot fi si mai mari. Bucatariile moderne au sarcini electrice foarte mari si codul poate necesita pana la sapte circuite sau mai multe. Pentru a alimenta eficient o bucatarie mare si moderna, casa dvs. ar trebui sa aiba un serviciu de cel putin 200 de amperi. Aceasta inseamna ca multe proiecte de remodelare a bucatariei necesita ca un electrician sa actualizeze intregul serviciu electric al casei.

Pe masura ce electricianul conduce noile circuite in bucatarie, probabil va abandona orice cablare a circuitelor existente in bucatarie in favoarea executarii unor noi cablaje pentru toate circuitele din bucatarie. Si aici, instalatia de cablare bruta va trebui sa fie revizuita si trecuta de inspector inainte ca proiectul sa poata trece la urmatoarea faza.

HVAC Rough-In

Desi nu este intotdeauna necesar, orice conducta HVAC noua ceruta de proiect este realizata in acelasi timp in care lucrarile de cablare si instalatii sanitare sunt finalizate. Instalarea conductelor din tabla este de obicei realizata de un antreprenor HVAC care intelege fizica fluxului de aer si poate pozitiona noile registre de aerisire si registre de retur de aer rece in cele mai eficiente locatii.

Finisare pereti si tavane

Cu urmatorul pas, bucataria va incepe tranzitia de la o zona de lupta la ceva care arata ca o bucatarie.

Odata ce instalatiile sanitare, cablajele si instalatiile HVAC au fost finalizate si trecute de inspector, peretii si tavanele pot fi inchise. Peretii exteriori vor fi izolati cu vata din fibra de sticla pentru a oferi un tampon intre bucatarie si vremea nefavorabila. Cu cavitatile peretilor accesibile, acesta este un moment bun pentru a instala izolatie de inalta calitate.

Apoi, gips-carton este atarnat si cusaturile sunt lipite si finisate. Peretii si tavanele sunt acum grunduite si vopsite. Daca plafoanele sunt texturate, textura este acum aplicata.

Izolarea, instalarea gips-cartonului si grunduirea si finisarea peretilor si tavanelor sunt toate sarcinile pe care proprietarii de case le pot face singuri pentru a economisi bani. Fiti constienti, totusi, de faptul ca profesionistii pot face acest lucru foarte repede si sunt relativ ieftini.  

Instalati podea

Instalarea pardoselilor este una dintre ultimele etape inainte ca dulapurile, aparatele si corpurile de iluminat sa fie instalate. In mod normal, este pastrat pana la sfarsit pentru a preveni uzura noului pardoseala.

Daca proiectul este gestionat de un antreprenor general, subcontractantii sai de pardoseli vor veni acum pentru a face instalarea. Timpul necesar (precum si cheltuiala) va depinde de tipul de pardoseala pe care l-ati ales.

 • Foaie de vinil este cea mai putin costisitoare alegere pentru podele si, de obicei, poate fi asezata intr-o singura zi. DIYerii pot face acest lucru, dar pentru ca timpul de munca implicat nu este mare, instalarea profesionala nu este foarte costisitoare.
 • Placile ceramice necesita o baza de placa de suport de ciment, pe care tigla este lipita cu mortar subtire. Tigla este apoi chituita. Chiar si cu placi ieftine, instalarea profesionala poate fi costisitoare din cauza fortei de munca extinse implicate. Bricolagii capabili si dispusi sa faca aceasta munca se pot bucura de economii bune de costuri.
 • Lemnul prelucrat se simte ca un lemn masiv de esenta tare (finisajul sau de suprafata este lemn real), dar este mult mai putin costisitor. Scandurile cu limba si canelura sunt relativ usor de instalat de bricolaj.
 • Pardoseala laminata este o alegere foarte populara pentru bucatarii datorita pretului scazut si usurintei de instalare. Unele forme nu sunt recomandate pentru locatii umede, cum ar fi bucatariile. Scandurile laminate sunt usor de instalat de bricolaj.
 • Lemn masiv de esenta tare: lemnul de esenta tare este mai putin popular, deoarece apa il poate deforma daca nu este curatat rapid. Cu toate acestea, cu ingrijirea adecvata, este o alegere viabila pentru bucatarie. Instalatorii pot aseza lemnul intr-o pardoseala de bucatarie de dimensiuni medii in trei zile. A instala singur podele din lemn de esenta tare este un proiect de bricolaj foarte dificil. 

Instalati dulapuri si blaturi

Pe masura ce remodelarea bucatariei se apropie de sfarsit, dulgherii de finisare vor instala dulapurile si blaturile.

Mobila practica pentru amenajarea unei garsoniere mici Te-ar putea interesa si: Mobila practica pentru amenajarea unei garsoniere mici

Agatarea dulapului necesita rabdare. Furnizorul local de cabinete ar trebui sa aiba echipe de lucru care sa va atarne dulapurile, de obicei pe o perioada de o zi sau doua. Daca subcontractezi lucrarea, orice tamplar competent poate face aceasta treaba. Sau o poti face singur, desi vei avea nevoie de ajutoare pentru a face acest lucru.

Desi pare destul de usor, instalarea blaturilor este mai grea decat pare. Blaturile din gresie ceramica sunt, probabil, cel mai bine instalate de profesionistii din gresie, care ar putea instala si podeaua dvs. din gresie ceramica. Daca utilizati materiale sintetice, cum ar fi Silestone, Formica sau Corian, s-ar putea sa nu aveti nici macar optiunea de instalare DIY, deoarece aceste materiale sunt greu de cumparat chiar de bricolagii. Aceste materiale cu suprafata solida trebuie fabricate si instalate de catre producatori autorizati afiliati producatorilor. Blaturile din granit, marmura si cuart sintetic sunt atat de grele incat cea mai buna optiune este sa le instalati de catre magazinul care le-a fabricat conform specificatiilor dumneavoastra.

Deoarece blaturile trebuie instalate perfect nivelate si plane, o buna instalare depinde de dulapurile de baza care sunt perfect nivelate si solid ancorate.  

Instalati aparate, instalatii sanitare si accesorii electrice

Sunteti pe penultima tura – instalarea aparatelor si conexiunile finale ale instalatiilor sanitare si corpurilor de iluminat. Aparatele sunt livrate si puse in pozitie, iar instalatorul revine pentru a conecta masina de spalat vase si frigiderul si pentru a instala si conecta chiuveta si robinetele. De asemenea, electricianul revine pentru a instala corpuri de iluminat si a conecta intrerupatoarele si prizele, iar capacele pentru conducte sunt montate.

O parte sau toate aceste lucrari pot fi efectuate de proprietari, dar daca profesionistii au fost folositi pentru etapele anterioare ale lucrarilor de cablare si instalatii sanitare, conexiunile finale sunt, in mod normal, parte din munca lor contractata. 

Inspectie si finalizare

Cu toate sarcinile de remodelare finalizate, acum este timpul pentru ultimele retusuri:

Daca lucrati cu un antreprenor general, faceti o prezentare si creati o lista cu orice detalii care nu va satisfac deplin. Discutia despre aceasta lista cu GC este o parte normala a oricarui proiect de remodelare si include lucruri precum taierea rosturilor de turnare care nu se potrivesc exact, repararea cicatricilor si a urmei pe pereti care au aparut in timpul instalarii aparatului, capacele pentru manerul robinetului inca nepuse. loc, precum si orice discrepante majore pe care le puteti observa. Acum este momentul sa va asigurati ca sunteti multumit de toata munca depusa.

La sfarsitul proiectului, permisele dumneavoastra vor trebui sa fie finalizate – adica diferitii inspectori vor trebui sa va viziteze bucataria, sa revizuiasca lucrarea si sa va stampileze cererea de permis ca fiind finala sau completa. Daca ati lucrat cu antreprenori, in mod normal, acestia organizeaza inspectiile necesare, dar daca ati facut singur munca, sunteti responsabil sa contactati inspectorii pentru a finaliza autorizatiile.

Un antreprenor bun angajeaza un menaj care este specializat in curatarea cladirilor. Daca o faci singur, da-ti o perioada de aer si angajeaza un curatenie pentru a va curata bucataria.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Etape de baza pe care trebuie sa le respecti la renovarea unei bucatarii

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
Cozzy
Mobila
Decoratiuni
Textile
Iluminat
Reconstructie
Bucatarie
Baie
Living
Dormitor
Camera Copiilor
Hol
Birou
Acasa Categorii Promotii Articole