Dupa cum se spune: clasicii se intorc mereu. Si desi nu trebuie sa confundam stilul cu tipul de mobilier, in general, un living clasic va fi intotdeauna insotit de eleganta, stabilitate si atemporalitate. Si partea cea mai buna? Exista atat de multe soiuri cat va puteti imagina. Pentru a intelege diversitatea stilului clasic trebuie sa tinem cont de faptul ca acesta este unul dintre cele mai folosite si este o mare sursa de inspiratie astazi, intrucat, cu sprijinul unui mobilier mai modern, putem realiza un echilibru si armonie in sufrageria voastra impecabila.
Dar, sa incepem cu elementele de baza. Intelegem clasicul ca tot ceea ce include stilurile din ultimele secole care se intorc in antichitatea clasica . Adica, de la stilurile arhitecturale grecesti si romane pana la baroc , renasterea italiana sau neoclasic . Aceste stiluri, in plus, au luat diferite forme de-a lungul anilor si cu cele mai actuale influente, asa ca putem vorbi chiar de o noua miscare: clasicul -modern .
Elementele cheie ale unui stil clasic sunt, mai presus de toate, in material , forma si detalii ornamentale. Cele mai comune materiale pe care le putem gasi sunt marmura si lemnul ca protagoniste, insotite de piatra, piele si unele tesaturi. Pe de alta parte, formele sunt de obicei foarte caracteristice: piese mari cu o structura impunatoare , care se remarca in special in scaune, fotolii, canapele si mese. In fine, daca vorbim despre culori, le vei gasi de toate tipurile, desi daca vrei sa fii fidel stilului clasic original, iti recomandam sa folosesti din abundenta tonuri de alb si crem . Sa ne uitam la cateva idei!
Idei pentru decorarea unui living clasic intr-un stil modern

1/18
Living clasic cu mobilier natural
Plafoniera inspirata din candelabrele antice si canapeaua in forma de Chester confera acestui living o aura clasica . Pentru a obtine efectul confortabil, designerii de interior de la The Room Studio au combinat piesele clasice cu mobilier din fibre naturale si culori pamantii in cea mai usoara versiune a lor.
2/18
Living clasic cu culori neutre deschise
Albul si lemnul sunt protagonistii clari ai acestui living clasic, dar foarte modern. Este o camera confortabila si eleganta in parti egale, unde semineul, mulurile si canapelele adauga acea nota clasica , care este modernizata cu masuta de cafea si luminozitatea ferestrelor mari.
3/18
Living clasic cu mobilier extravagant
In aceasta sufragerie mica, stilul clasic se imbina cu rafinamentul , iar lipsa de metri patrati nu a impiedicat AS Interiorista sa proiecteze un living cu detalii deosebite.
4/18
Sculpturi clasice si culori vibrante
Busturile clasice in cel mai pur stil grecesc antic, mulurile si canapeaua cu smocuri umplu acest living cu clasicism. Pentru a da un plus de personalitate camerei, Manuel Espejo a decorat-o in tonuri vibrante de albastru si rosu in onoarea culturii andaluze, atat de adanc inradacinata in orasul Cordoba, unde se afla acest mic apartament.
5/18
Stilul modernist clasic
Planseele hidraulice si peretii si tavanele cu muluri sunt elementele definitorii ale stilului modernist, care ar putea fi catalogat si ca stil cu aer clasic. In acest living proiectat de Luzio, ambele tendinte coexista.
6/18
Stil clasic si tendinta „indrazneata”.
Amestecarea stilurilor este una dintre cele mai bune idei pentru a realiza un living unic, plin de personalitate. In acest caz, mulaje si culori tipic clasice – chiar si elenistice – au fost amestecate cu mobilier curbat de designer inspirat de tendinta „indrazneata” . Cheia pentru a obtine amestecul corect de stiluri este sa gasiti un numitor comun: in acest caz este culoarea alba.
7/18
Living clasic cu semineu
Semineele sunt elemente structurale si decorative cu o puternica personalitate, care pot tinde spre doua stiluri foarte diferite: rustic sau clasic. In acest caz, si cu intentia de a oferi o alta idee de amenajare a livingurilor clasice , am opta pentru seminee din marmura , piatra sau ipsos, si cu muluri sau basoreliefuri. Pe langa faptul ca este o sursa de caldura foarte dorita in lunile de iarna, putem exclude si utilizarea functionala a semineelor pentru a le decora spatiul cu carti, lumanari sau flori.
8/18
Sufragerie clasica in stil industrial si victorian
Stilul victorian se contopeste cu baza industriala intr-un apartament care nu intelege conventiile. Un mix unic, plin de personalitate , care modernizeaza piese clasice precum scaunele medalion sau candelabrele .
9/18
Sufragerie clasica in stil englezesc
O tapiterie mai alternativa, cum ar fi dungile verticale ale acestui puf , poate fi, de asemenea, detaliul care adauga note clasice (dar moderne) decorului tau. In aceasta sufragerie este stilat un clasic traditional, care aminteste oarecum de atmosfera de baza reggency , cu elemente precum veioza de masa, rafturile inalte, mulurile ferestrelor si semineul.
10/18
Sufragerie clasica in tonuri inchise
Am vorbit in orice moment ca culorile neutre sunt un aliat esential, mai ales pentru a putea adauga mai tarziu mici detalii de culoare. In mod normal, pentru a adauga lumina si claritate alegem de obicei neutre usoare, cum ar fi albul sau lemnul. Cu toate acestea, tonurile inchise fac, de asemenea, parte din acest stil de multe ori, in special gri in diferitele sale nuante . Jocul cu intensitatile intr-o paleta neutra mai intunecata a dat acestei camere o senzatie foarte clasica.
11/18
Covoare clasice imprimate
Covoarele mari, de genul care ocupa intreaga zona de living , sunt un element de baza in decorul clasic. Ca sa fie si mai mult, recomandarea este sa eviti modelele minimaliste sau netede , dar si pe cele cu culori foarte stridente. Covoarele clasice folosesc culori neutre si imprimeuri, cum ar fi flori sau chenare.
12/18
O nota clasica intr-un living modernist
Acest apartament istoric, in centrul Barcelonei, a fost decorat pe baza arhitecturii moderniste originale. Studioul Victoria Interiors a ales mobilier si decor in stil clasic in armonie cu podelele hidraulice, mulurile de perete si grinzile din tavan. Cheile? Un candelabru, o canapea cu linii drepte si vaze chinezesti .
13/18
Living clasic cu fotolii tapitate
Cele mai clasice canapele si fotolii se misca intre doua modele: pe de o parte legendarul Chester din piele sau catifea cu finisaje smoc ; iar in al doilea rand, fotoliile tapitate care se remarca prin culori si tesaturi mai atemporale, intotdeauna cu spatar lat si picioare scurte. In plus, poti folosi culoarea pentru a le evidentia intr-un mediu de obicei neutru, precum verdele Kelly al acestor fotolii.
14/18
Pereti cu muluri clasice
Elementele arhitecturale sunt adesea cheia acestui stil, ca in cazul semineelor sau ferestrelor mari. Un alt aliat pot fi mulurile , adaugand o anumita istorie peretilor si personalizandu-l prin agatarea tablourilor , de obicei mari, dupa bunul plac.
15/18
Sufragerie clasica cu lampa suspendata
Unul dintre elementele decorative cu cea mai mare personalitate in stilul clasic sunt lampile suspendate din tavan . Majestuos si mare sunt adjectivele care ne vin in minte cand ne gandim la aceste medii de epoca, cu o lampa in stil candelabru intr-o culoare neutra. Unul dintre protagonistii clari ai camerei.
16/18
Arhitectura clasica si piese moderne
Semineul impunator din marmura in doua culori defineste stilul sufrageriei. Desi, la prima vedere, pare un living complet clasic , s-au adaugat mobilier de design contemporan si piese de arta moderna care adauga acea nota moderna. In plus, utilizarea unei palete de culori neutre si deschise ajuta la imbinarea ambelor stiluri.
17/18
Aerul de tara in acest living clasic
Stilul clasic , ca concept general, cuprinde multe alte stiluri si nuante. Dovada in acest sens este acest living, proiectat de designerii de interior ai studioului Borgia Conti, situat intr- o ferma din Ciudad Real . Esenta traditionala a zonei a fost implicata in decor, iar mobilierul clasic se imbina cu tonuri pamantii, lemn inchis si elemente rustice .
18/18