Creeaza gradina visurilor tale cu aceste sfaturi

Creeaza gradina visurilor tale cu aceste sfaturi
Ce contine acest articol:

Fva siguri, nu sunteti singurii care doresc sa realizeze decorarea gradinii visurilor lor. Gradinile trebuie ingrijite si trebuie sa indeplineasca anumite cerinte pentru a fi perfecte.

Aici va vom explica modelele de decorare a gradinii, cum sa profitati la maximum de spatiu si diferitele tipuri de materiale si plante pe care le puteti incorpora.

Cum sa decorati gradina ideala?

curte

Aceasta nu este o intrebare la care putem raspunde pentru dvs. Doar pentru ca ati vazut o gradina pe care ati iubit-o intr-o revista sau in imagini online de amenajare, nu inseamna ca se potriveste nevoilor dvs.

Pentru a sti cum va fi gradina visurilor, trebuie sa va intrebati: ce folos ii veti da? Va fi un spatiu de agrement? Veti petrece timpul in ea? O vreti frumoasa, plina de plante? Sa cultivati o gradina mica?

Pe baza acestui lucru, puteti incepe sa va pregatiti designul gradinii. Pentru ca, daca vreti sa aveti doar plante, nu va va interesa sa amenajati gradini cu piscina, nu?

Vreau sa-mi ingradesc gradina, ce tipuri de garduri exista?

Nu este neobisnuit, dupa achizvaonarea unei case, sa descoperva ca gardul este ceva pentru care va trebui sa-l platva din buzunar. In gradinile decorate nu sunt obligatorii, desigur.

Totusi, un gard va permite sa delimitati spatiul domeniilor, in acelasi timp este o masura de securitate care va impiedica intrarea animalelor salbatice si a copiilor sa va scape din vedere.

Acestea sunt tipurile de garduri care exista in decoratiunile de gradina.decorarea gradinii

Garduri simple

Aceasta optiune ar fi cea mai recomandata, de exemplu, pentru o mica gradina comuna, deoarece este foarte accesibila. Este fabricat din otel galvanizat si este usor de gasit in majoritatea supermarketurilor.

Se disting usor prin romburi mici si culoarea verzuie a structurii. O optiune economica si foarte usor de instalat.

Garduri hexagonale 

Materialul este acelasi cu cel anterior, doar ca hexagoanele sunt realizate cu o rasucire tripla , avand mai multa flexibilitate decat precedentul.

Se foloseste in general in ferme si tarcuri, dar poate fi pus si in gradini, deoarece are foarte multa rezistenta. Mai ales daca ai o gradina cu multe plante.

Garduri electrosudate

In acest caz, sunt fabricate din otel inoxidabil , asa ca nu trebuie sa va faceti griji ca le udati si ruginesc.

Sunt usoare, usor de manevrat si pot fi folosite pentru orice tip de gradina. Perfect pentru gradinile verticale de acasa.

Panouri rigide

In fine, daca vreti sa aveti o protectie buna pentru a preveni intrarea oamenilor, animalelor sau a oricarui intrus, este mai bine sa instalati panouri rigide.

Sunt realizate din fire zincate, cu structura rigida si rezistenta . Nu necesita multa intretinere, deoarece rezista la toate tipurile de vreme.

Pretul este ceva mai mare decat toate precedentele. Cu toate acestea, este o invsuntetvae in viitorul protectiei casei si are garantii mai bune. Cel mai bun in decorarea gradinii cu garduri.

Decorare cu gradini verticale, ce tipuri exista?

Sunteti interesat de gradinile verticale? Acestea devin din ce in ce mai frecvente, datorita constientizarii ecologice si preocuparii pentru natura.

Cu siguranta va intereseaza unul dintre acestea pe care le vom comenta mai jos, care va va permite sa cultivati o mica gradina ecologica si sa va bucurati de natura:

gradini verticale de acasa


Gradini facute din lemn.

In mod normal, aceste gradini sunt folosite pentru a avea plantele intr-o stare optima si pentru a avea un stil rural.

Este destul de eficient sa aveti o gradina in zonele in care nu exista acoperis, iar plantele sa poata fi pastrate tot timpul racorite si umede.

Gradini facute cu sticle de plastic

Cand ati terminat cu sifonul sau sticla de apa, nu o aruncati. Il puteti reutiliza pentru a face o casa de gradina verticala.

De fapt, aceasta modalitate da un aspect de design industrial gradinii . Este mai usor de gsuntetionat apa absorbita de plante, iar plasticul este un material usor de folosit.

Gradini complete intr-un colt al casei

Cine a spus ca trebuie sa ai gradina verticala in aer liber? O puteti avea in interiorul casei, intr-un colt complet.

Avand o suprafata intreaga acoperita cu plante, va aduce natura in casa dvs. Singurul lucru pentru care trebuie sa va faceti griji este ca plantele se afla intr-o zona cu suficienta lumina.

Gradini intr-un zid complet

Cu siguranta ati vazut-o in fotografiile de decorare a gradinii, care foloseste un perete intreg pentru a pune niste plante.

Puteti avea asta acasa daca doriti, cu niste vita de vie si cateva plante. Nu veti avea probleme cu ea si este usor de intretinut.

Diferite ghivece

In loc sa cumperi acelasi tip de ghiveci pentru toate plantele tale, de ce sa nu ai tipuri diferite? Sunt facute din lut, sticla, plastic...

Cum sa iluminezi o gradina folosind aplice de perete Te-ar putea interesa si: Cum sa iluminezi o gradina folosind aplice de perete

In acest fel, veti crea un mediu clar si diferit pentru plantele dvs. si veti obtine o casa cu gradina verticala dintr-o revista. De exemplu, multi au inceput sa foloseasca decorarea gradinii cu roti de masina ca ghiveci.

Nu credeti ca este o idee originala?

Stiluri de gradina, ce sa alegeti?

In loc sa cautati idei de gradina care sa va inspire, v-ati gandit sa va bazati pe un anumit stil pentru a va crea gradina? Pentru ca acest lucru s-ar putea sa va ajute sa va inspirati.

Gradini mici cu pietre si busteni.

Gradini naturale

Aceste gradini sunt cunoscute ca acelea in care flora si fauna se unesc, cu grija corespunzatoare pentru a creste flori si o varietate de vietuitoare.

Este poate cel mai complicat de intretinut, deoarece este o gradina fara substante chimice. O gradina care poate fi sustinuta, cu pamant fertil pentru plante si animale.

Gradini moderne

Acest tip de gradina cauta armonia intre zona terasei, gazon si flori. In acest caz, totul este impartit, deci exista un spatiu pentru fiecare activitate.

Ceva mai scumpe decat alte tipuri de gradini, dar una dintre cele mai folosite in decorarea gradinii din ultimul deceniu.

Gradini mediteraneene

Aici am vorbi deja despre decorarea gradinilor cu pietre. Se folosesc placi de teracota cu diferite nuante de maro.

Acest stil de gradina se bazeaza pe caracteristicile tarilor mediteraneene precum Italia, Spania sau Grecia . Materialele folosite sunt piatra naturala, lemnul si culori deschise, precum albastru sau alb.

Gradini japoneze

In Japonia, gradina este un loc in care te puteti relaxa si scapa de stresul provocat de viata de zi cu zi. Un loc unde spiritul poate privi sau departe.

Prin urmare, unele elemente precum piatra, plantele si apa trebuie sa fie combinate in armonie. Cascade, un iaz cu psunteti, bonsai, bambus... toate asezate asimetric!

Gradini zen

Daca sunteti o persoana foarte nervoasa, asigurati-va ca luati in considerare o gradina Zen. Este oarecum asemanatoare cu gradina japoneza, doar ca elimina complet apa.

In locul unui iaz exista o zona cu pamant pentru folosirea greblelor de lemn, pietrisului si bolovanilor. Chiar si o mica figura a unui Buddha care invita la meditatie.

Gradini de trandafiri de stanca

Pietrele sunt de obicei situate pe o panta mica, formand un peisaj alpin. Dar aceasta trebuie sa aiba o structura arhitecturala care pare sa se fi format in mod natural.

Ceva destul de complicat de realizat, dar daca angajezi un expert, puteti avea o gradina grozava pentru a te relaxa si a te deconecta de la lume.

Vreau sa am o piscina in gradina, care sunt optiunile mele?

Multe persoane care au o gradina au un vis comun: sa aiba o piscina. Este bine sa va ganditi la amenajarea gradinilor cu piscina, totusi, trebuie sa va ganditi ca este ceva care poate fi foarte scump.

Acestea sunt tipurile de piscine pentru care sunt folosite de obicei in gradini.


Piscine gonflabile

Cand copiii sunt mici, nu trebuie sa cheltuiti un buget mare pentru ca ei sa faca baie in timpul verii. Cu o piscina gonflabila vor avea mai mult decat suficient.

Din plastic, exista modele uriase, astfel incat copiiI sa poata fi distrati, chiar si atunci cand sunt adulti cu ei. Ieftin si usor de intretinut.

Bazine de panza

Acestea ar fi piscinele mici si mijlocii, care sunt adesea folosite in gradini mici sau medii.

Nu sunt scumpe, dar se murdaresc prea usor si la golirea panzei trebuie curatata astfel incat sa nu existe mucegai sau bacterii care sa contamineze apa la urmatoarea montare.

Piscine din poliester din fibra de sticla

Al treilea tip este cel mai folosit, mai ales in gradinile de dimensiuni medii. Aceste piscine pot fi supraterane sau ingropate sub pamant , desi prima este mai recomandata.

Nu sunt greu de intretinut in stare perfecta si pretul lor este destul de accesibil, mult mai mult decat daca ne-am gandi la o piscina de constructie.

Piscine din lemn sau otel

Aceste tipuri de materiale sunt utilizate in general pentru piscinele prefabricate. Aceste piscine, in general, sunt concepute pentru a fi folosite si demontate la sfarsitul verii.

Mai scumpe decat modelele anterioare, dar ideal pentru gradini mai mari daca doriti sa economisva bani la o piscina de constructie . In plus, arata grozav in decorarea gradinilor cu palmieri.

Lucrul rau este ca nu este un grup in care sa puteti face „salbaticia”, ca sa zic asa, pentru ca puteti sa-i dai drumul. Ele pot fi, de asemenea, ingropate in pamant.

Bazin de lucru

Acesta ar fi piscina visurilor tuturor. O piscina facuta pe masura pentru gradina. Fie ca gradina este mare sau mica, puteti avea o piscina de constructie.

Fantani, iazuri si piscine pentru a-ti decora gradina Te-ar putea interesa si: Fantani, iazuri si piscine pentru a-ti decora gradina

Singurul lucru care variaza este profunzimea acestui lucru. Lucrul rau este ca aceste tipuri de piscine sunt scumpe si sunt mai bune pentru proiectarea gradinilor plate.

Pe de alta parte, necesita multa intretinere si o panza buna pentru a putea reutiliza apa in anul urmator.

Decorare cu poteci de piatra, ghidati-va pe drumul cel bun

Una dintre principalele atractii ale gradinilor sunt potecile de piatra. Acestea sunt folosite in general pentru intrarea unei case sau pentru usa din spate.

O solutie practica si interesanta pentru gradina ta. O sa-ti oferim cateva idei pentru gradina ta cu aceste poteci de piatra.

gradini de idei

Piatra

Este, in general, cea mai utilizata optiune, avand in vedere costul redus si usurinta de instalare. Puteti face o cale dreapta sau aparent asimetrica.

Pietrele nu trebuie sa fie legate intre ele si nici nu trebuie sa fie de acelasi tip. Acest lucru da si mai mult farmec acestei zone a gradinii. Usor de instalat si de asortat.

De exemplu, este obisnuit sa decorati gradinile cu piatra alba pe drumuri, sau ca acestea sa aiba diferite nuante de culoare, pentru a obtine o nota vesela.

Formele pot fi uniforme sau aceleasi, in functie de gustul dvs. Dreptunghiular, circular, patrat... ce v-ar placea? Veti vedea ca va este bine sa decorati gradinile cu pietre.

Parchet din lemn

Piatra se poate sparge de-a lungul anilor, asa ca de ce sa nu folosva o alta optiune? Ca, de exemplu, podeaua din lemn.

Este un succes pentru gradinile moderne, perfecta pentru formarea unei cai de linii drepte. In plus, lemnul este un material durabil, dar necesita tratament.

Instalarea este simpla, nu necesita lucrari de piatra. Multi gradinari il pot instala fara dificultate.

Nisip

V-a trecut prin minte ideea de a avea o poteca de nisip in gradina ? Nisipul este un material simplu de manipulat si nu necesita multa munca.

Desigur, aceste drumuri necesita o bordura din beton, rasina sau lemn , iar dezavantajul este ca nu o veti putea folosi in sezonul ploios.

Scoarta de pin

In loc de orice lemn, puteti folosi scoarta de pin pentru a forma calea de la gradina ta la casa. Este un material ieftin si destul de durabil.

Multe gradini sunt acoperite cu acest material pentru ca este destul de rezistent. De fapt, ai putea realiza un decor de gradina cu lemn si piatra combinand ambele materiale pentru poteca.

Pietris

Este o alta varianta, care nu este mai scumpa decat precedentele. De fapt, pietrisul este mai usor de intretinut si va garanteaza o cale de acces in orice moment al anului.

Puteti amesteca diferite nuante de pietris, astfel incat sa existe o culoare centrala pentru poteca si alta pentru margini. Acest tip de material, de exemplu, este folosit in gradinile Zen.

Datorita decorului gradinii cu pietre colorate, veti gasi un mediu mai placut in care sa fiti, veti vedea!

Ceramica

In loc sa punem lemn sau piatra, de ce nu niste placi ceramice? Da, este ceva mai scump, dar pot fi placi personalizate si colorate.

Va da un aspect mai rustic sau industrial gradinii tale, care s-ar putea sa va placa.

Iarba naturala sau artificiala?

Este o intrebare buna si nu sunteti singurul care o pune. Atunci cand alegeti daca vrei o iarba naturala sau artificiala, trebuie doar sa raspundeti la aceste intrebari:

decoratiuni de gradina

Aveti de gand sa va ocupati de el?

Iarba naturala necesita ca masina de tuns iarba sa functioneze, unealta in sens invers, din cand in cand pentru a o mentine in stare optima, in timp ce iarba artificiala nu.

Trebuie sa-l udati

Daca nu va place sa petreceti ore intregi udand gazonul acasa, puteti oricand sa apelezi la sisteme automate de irigare.

Desigur, acestea sunt scumpe si irosesc multa apa, cheltuiala pe care nu o veti avea cu iarba artificiala.

Dezavantajul gazonului artificial este ca nu veti putea face gauri in el. Ghivecele trebuie sa fie vizibile, asa ca va trebui sa apelati la o gradina verticala sau sa puneti plantele pe o masa.

Un mic inconvenient, dar este sacrificiul care trebuie facut pentru a evita nevoia constanta de ingrijire a gazonului.

Ce ziceti fara gazon?

Este o alta optiune. In loc sa ai gazon, puteti pava intreaga podea si o puteti transforma intr-o gradina de ciment, cu un mic petic de murdarie pentru cateva plante.

Sau puteti face decorarea gradinii din lemn. In acest fel, veti avea o suprafata ferma si calda pe care sa va intindeti . Desigur, necesita mai multa intretinere.

Amenajarea peisajului fara iarba este la ordinea zilei si veti economisi multi bani pe ingrasaminte, ingrasaminte si apa.

Sau daca vrei, puteti face un decor de gradina cu iarba artificiala, dar aminteste-ti ce sacrifici cu asta.

Amenajarea zonei din jurul piscinei: idei si sfaturi Te-ar putea interesa si: Amenajarea zonei din jurul piscinei: idei si sfaturi

Pavaj asfaltat, toate sunt avantaje?

In decorarea exterioara a gradinilor, multi au inceput sa lucreze la gradini complet pavate, deoarece ofera avantajul de a necesita foarte putina intretinere.

Dar nu este singurul lucru, ci este una dintre cele mai mari posibilitati pe care le ofera atunci cand desfasurati activitati in aer liber, precum organizarea de gratare fara teama de foc sau crearea unei zone de joaca.

Au dezavantajul de a fi un spatiu foarte rece, dar nu va trebui sa va faceti atat de mult griji pentru intretinerea gazonului, ceea ce este un mare plus.

Instalati o terasa in gradina, sau nu este necesar?

In mod normal, mai ales in casele americane, terasele si gradinile merg mana in mana. Deci nu este ciudat ca v-ati gandit sa aveti unul.

decor pentru gradini

Aveti de gand sa-l folosva?

Este primul lucru pe care ar trebui sa va intrebati. O terasa fura suficient spatiu din gradina, un spatiu de care v-ati putea bucura la fel de mult, prin simpla amplasare a unei panza sau a unei zone de iarba artificiala cu scaune si o masa.

Acum, daca credeti ca veti avea nevoie de el, ar trebui sa-l puneti. Bineinteles, ganditi-va ca, de exemplu, va trebui sa va ganditi la schimbarile sezoniere si veti fi nevova sa cumparati o pergola sau o umbrela pentru acest teren.

Doar daca nu va ganditi sa faceti o gradina de iarna in care decorul este gata pentru sezonul ploios si ninsoare.

Cat pamant veti ave nevoie in gradina?

O terasa poate fi mare sau mica. Si in functie de dimensiunea gradinii tale, s-ar putea sa fiti sau nu interesat.

Daca sunteti mic in familie, va recomandam sa va descurcati fara terasa. Acum, daca doriti sa va intalniti cu prietenii si familia, atunci cu siguranta ar trebui sa aveti unul.

Flori pentru a decora gradina, care sunt cele mai bune?

Nu sunteti sigur cum sa decorezi gradinile cu flori? Va vom oferi o lista cu care sunt cele mai bune pentru gradini si care pot fi combinate intre ele fara probleme.


Garoafe

Una dintre cele mai tipice gradini sunt garoafele roz, albe si rosii. Un frunzis gros, care uneori are o nuanta gri-albastruie.

Datorita varietatii sale, este una dintre cele mai bune optiuni pentru gradini, fie ca este vorba de decorarea unei gradini mici sau mari. Usor de intretinut si ieftin de obtinut.

Gardenii

Una dintre cele mai cunoscute flori parfumate din lume, deoarece au o culoare alba frumoasa si un miros placut.

Poate fi cultivat in aer liber si in interior, asa ca ati putea face decor de gradina in ghiveci cu aceasta floare, ce parere aveti?

Nicotiana

Nicotiana salbatica poate fi un plus frumos pentru gradina dvs., oferind un miros placut si dulce.

Daca este plantat langa usa curtii, sau de la fereastra dormitorului, este un parfum placut de respirat noaptea.

Clematis

O planta uimitoare care poate atinge 25 de picioare inaltime si acopera o mare cantitate de pamant. Cu un miros parfumat si o forma de alb instelat.

In zilele calde si insorite, parfumul acestei plante se poate transmite prin curte fara probleme.

Crin

O varianta colorata pentru gradina ta, un crin oriental cu un miros bun si o culoare frumoasa, care a parfumat intreaga gradina.

O planta in diferite nuante de culoare , care, asezata in mod corect, pare ca primavara este prezenta in casa pe tot parcursul anului.

Brumarele

Poate ca va ganditi sa proiectati o gradina de vara, astfel incat phloxul ar fi floarea perfecta pentru dvs.

Aceasta este o floare uimitoare, care atinge 4 picioare inaltime in timpul verii. Un parfum dulce si perfect pentru o gradina conceputa pentru a petrece vara.

Trandafir

Care ar fi decorul unei gradini fara trandafiri buni? Negru, rosu, alb, o nuanta mai discreta... aveti o mare varietate din care sa alegeti pentru gradina dumneavoastra.

Mazare dulce

O idee foarte interesanta este sa puneti mazarea dulce, despre care se stie ca are un parfum intens. De obicei, au intre 4 si 6 picioare inaltime.

Flori care sunt in aproape orice culoare, inclusiv unele combinatii de mai multe culori in acelasi timp. Cu siguranta vor arata grozav in gradina ta.

Zambila

Daca exista o planta buna pentru a parfuma gradina, aceasta este Zambila. O planta colorata, ideala pentru decorarea gradinilor mari, intrucat parfumul ei va strabate intreaga curte pana la casa.

Iris

Ce ar fi o gradina fara flori la fel de frumoase ca irisul? Disponibil in aproape toate culorile curcubeului, va aduce culoare si bucurie gradinii tale.

Liliac

O alta dintre cele mai comune plante in gradinarit. In loc sa investiti in decorarea potecilor pentru gradina, va recomandam sa investiti in aceasta planta.

Cu o aroma intensa si flori mari, frumoase, care formeaza un con , perfect pentru a fi plasat sub fereastra bucatariei sau dormitorului.

Gradina verticala: sfaturi pentru a o crea si a o pastra frumoasa Te-ar putea interesa si: Gradina verticala: sfaturi pentru a o crea si a o pastra frumoasa

Lavanda

Ultima planta de pe lista noastra ar fi levantica. Fii sigur, este o floare care se potriveste cu aproape orice tip.

Va aduce prospetime, o aroma dulce si multa culoare gradinii tale. Chiar si atunci cand decorati gradini mici puteti incorpora aceasta planta.

Copaci pentru decorarea gradinii, ce sa puneti?

A decora gradinile cu pietre si busteni nu inseamna ca trebuie sa puneti pietre si busteni in tutiplu, inseamna sa incorporati ambele elemente intr-un fel.

Daca ati pus o poteca de piatra, atunci puteti pune niste copaci. Acestea, pe langa faptul ca ofera umbra, sunt perfecte pentru a crea un spatiu placut, in care sa te culci vara.


Acestia sunt arborii nostri pe care ii recomandam:

Arborele jupiter

Primul nu putea fi altul decat unul dintre cei mai des intalniti copaci in decorarea gradinii. Un copac de aproximativ 7 metri inaltime, cu forma rotunda si vara cu flori albe, roz sau violet.

Trebuie sa fie la soare si necesita putina ingrijire. Dar nu va faceti griji, nu va dura mult.

Palmele

Palmierii sunt unul dintre cei mai recomandati copaci din gradini. Desigur, fiind copaci atat de mari, sunt mai greu de intretinut.

In plus, frunzele cad foarte usor si necesita multa ingrijire pe timpul iernii, deci sunt o invsuntetvae importanta.

Pomi fructiferi

In loc sa cautati optiuni pentru pomi decorativi, de ce sa nu pariezi pe pomi fructiferi? Nu vedeti o invsuntetvae viabila?

Decorarea gradinilor cu pomi fructiferi este la ordinea zilei, adaugand meri, piersici, lamai...

Vei avea un pom care va va da umbra si va va da fructe pe care le puteti lua cu familia, nu-i asa?

Floare de cires

As putea adauga acest tip de arbore japonez, cunoscut si sub numele de Sakura, in care intr-un sezon al anului cresc flori de cires.

In Japonia exista un fsuntetival pentru a-i vedea crescand si a face un picnic sub acest copac frumos odata ce a inflorit in toata splendoarea sa. O tradvae pe care o puteti incorpora in casa.

Bonsai

Da, veti crede ca arborii bonsai sunt foarte mici. Dar, daca ai o gradina mica, bine asezata pe o masa, poate fi foarte buna intr-un colt.

Ei spun ca lucrul cu copaci este foarte relaxant, de ce sa nu incerci?

Mobilier de gradina, ce material?

Ar trebui sa va ganditi ca mobilierul pe care il aveti in gradina va fi expus continuu schimbarilor climatice, asa ca trebuie sa fie din material bun. Acestea sunt cele mai folosite.

Decorarea gradinii de casa.

Lemn

Lemn de pin sau nuc , care au primit un tratament bun pentru a rezista la schimbarile de temperatura si contactul cu lumina soarelui.

Material perfect pentru o masa sau banci, precum si pentru o pergola care protejeaza zona sociala a gradinii tale.

Aluminiu

Nu este un material rau pentru exterior, dar se incalzeste prea mult, ca fierul. Desi ofera o structura rezistenta , daca gradina este in contact direct cu soarele, nu este recomandat.

Fier

Fierul forjat poate fi bun pentru gradina ta, deoarece este un material durabil si nu necesita multa ingrijire . Dar este mai bine sa cautati alte materiale mai estetice.

Plasticul

Nu este neobisnuit sa gassunteti gradini cu mobilier din plastic. Raul? Ca sunt mobilier cu rezistenta scazuta, care nu suporta o greutate mare si care se deterioreaza foarte usor.

Alte elemente pentru decorarea gradinii.

Am vorbit despre plante, piscine, poteci... dar, mai sunt si alte elemente pe care le puteti incorpora in gradina ta pentru a o face sa arate frumos.

Deci, inainte de a explica cum sa decorati o gradina, sa vorbim despre asta, nu?decorarea caii de gradina

Jacuzzi

S-ar putea sa o luati de ras, dar avand o gradina puteti avea o cada cu hidromasaj minunata in care sa va relaxati dupa ce ati terminat munca.

Desigur, nu este un element esential, dar un jacuzzi in gradina este o piesa foarte interesanta si perfecta pentru adunari.

Zona de gratar

Ar fi un peste sa ai gradina si sa nu faceti gratar in ea. Daca este foarte mare, va recomandam un gratar din caramida, acum, daca nu vrei sa pierzi spatiu, sau gradina ta este foarte mica, atunci un gratar portabil.

Veti vedea cum intalnirile cu prietenii si familia vor fi acum mult mai distractive decat poate face friptura de vita.

Pietre si busteni

Incorporarea de pietre si busteni in decorarea gradinii pentru a-i conferi un aspect mai „natural” este foarte comuna printre designeri.

Puteti pune un bustean si pietre intr-un singur loc, pentru a-i da un aspect zen si sa stati acolo sa va relaxati. Ati putea chiar ajuta la atragerea unor animale in acea zona.

Font

De ce nu? Ce va retine la decorarea gradinii cu o fantana frumoasa? Aceasta poate fi o fantana frumoasa de piatra sau daca aveti norocul sa aveti un rau in apropiere, faceti-o naturala.

Care sunt avantajele unui iaz si cum poti sa construiesti unul in gradina ta? Te-ar putea interesa si: Care sunt avantajele unui iaz si cum poti sa construiesti unul in gradina ta?

Daca ati vazut vreodata fantani de apa din gradina japoneza cu stuf si ati adaugat-o in gradina dvs., fiti siguri ca veti avea un spatiu in care puteti scapa de toate. 

Iaz

Ei bine, este adevarat ca un iaz o sa fie pus doar intr-o gradina mare, desi intr-una mica puteti pune si una mai mica daca vrei.

Cativa psunteti, care traiesc intr-un iaz in loc de un mic rezervor de psunteti. Acest lucru contribuie foarte mult la decor.

De fapt, incorporarea pietrelor decorative in gradinile cu iaz ii ajuta sa aiba un anumit caracter.

Balansoare

De multe ori, scaunele balansoare sunt amplasate pe verandele caselor. Dar, din moment ce gradina va fi locul tau de relaxare, de ce sa nu ai unul unde sa fii alaturi de partenerul tau?

Textile

In gradina pot fi si textile, mai ales in zona de relaxare. Daca alegeti bine materialul textil, puteti incorpora multa culoare.

Asigurati-va ca materialul este de cea mai buna calitate, ca si cum va fi afara la soare, se va bloca rapid.

Decorarea gradinilor mici, va invatam sa profitati de spatiu

Am explicat deja tot ce puteti avea in gradina ta, acum trecem la ceea ce conteaza, decorarea gradinilor mici.

Ca acestea au un spatiu limitat, nu inseamna ca nu te puteti bucura de el ca si cand ai avea o gradina mai mare. Singur, s-ar putea sa fii nevoit sa sacrifici unele lucruri.decor de gradina mare


Cu sau fara buruiana?

Daca gradina este foarte mica, sfatul nostru este sa renuntati complet la gazon. Mai bine asfaltati-l si veti avea o suprafata ferma pe care sa asezati toata mobila.

Desigur, nimic nu te impiedica sa aveti gazon. Pe termen lung, este mai ieftin decat sa o aveti intr-o gradina mare si, din moment ce este mica, udarea si tunderea nu va fi o cheltuiala atat de mare.

Cum sa profitati la maximum de ea?

Gradina este mica si nu veti putea creste numarul de metri patrati pe care ii aveti, dar nu veti fi coplesit. Cheia este sa separati spatiile.

De exemplu, langa usa puteti crea o zona mica pentru ceai sau adunari mici, o alta pentru petrecerea timpului liber pentru copii, cu o cabina mica sau un leagan sau zona in care va merge piscina.

Stiti care este cel mai bun mod de a delimita aceste spatii? Eu de obicei. In zona in care urmeaza sa ai masa si mobilierul puteti pune o podea pavata sau ceva mai tare decat iarba.

Ce mobilier sa puneti intr-o gradina mica?

Nu-ti bate capul, pune in jurul ei o masa rotunda mica cu scaune. Puteti chiar sa puneti in schimb niste scaune sau hamace.

Ceva pe care puteti sta in liniste in timp ce te bucuri de briza de vara. Desigur, ar fi recomandat sa aveti o umbrela.

Nu va trebui sa cheltuiti foarte mult pe acest tip de mobilier . Acest lucru va va ajuta sa obtineti o decorare minimalista a gradinii mici, care este cea mai buna pentru acest spatiu.

Setarea sau nu a piscinei depinde de dvs. Nu recomandam un bazin de constructie, deoarece acea parte a terenului nu se va recupera pana cand nu o acoperiti. O piscina detasabila este cea mai buna pentru lunile de vara.

Sau daca este o casa fara copii, puteti aseza intr-un colt un mic jacuzzi pentru vreo patru persoane.

Unele plante pentru a lumina mediul

Ceea ce va puteti investi timpul si efortul intr-o gradina mai mica este sa incorporati putin verde. Puneti plantele sub ferestre sau langa gard.

Daca au o aroma foarte puternica, vor ajunge fara probleme la fereastra ta. De asemenea, adauga putina culoare spatiului, astfel incat sa nu arate atat de plictisitor.

In gradinile mici si cum sa le decorezi, copacii mai mici cu o inaltime maxima de 6-7 metri sunt mai bine. Asa ca puteti sa puneti un hamac si sa va relaxati cvand o carte.

Nu exista copaci mai mari, ceea ce ar putea fi o problema pe viitor cu vecinii.

Vreti sa faceti un gratar?

Daca avetii gradina, va va fi imposibil sa faceti un mic gratar pe timpul verii. Partea buna este ca astazi exista gratare foarte mici, care se demonteaza usor.

Dezavantajul este ca folosirea lor pe teren ferm, caramida, este mai bine pentru a evita accidentele. Deci va trebui sa pregatiti o zona pentru asta.

Cum sa organizati totul?

Acestea ar fi sfaturile noastre pentru o buna organizare a unei gradini mici:

  • Zona scaunului si mesei de langa usa, sub o coperta sau umbrela.
  • Zona de gard cu diverse plante si prezenta unui copac, pentru a crea umbra.
  • Intr-un colt zona de agrement pentru copii, cu leagan sau piscina.
  • O zona personala pentru tine, unde te puteti relaxa departe de toata lumea, si nimeni nu te deranjeaza, unde poate exista o mica fantana sau zona de meditatie.

Decorarea gradinilor mari, o lume de posibilitati

A avea o gradina mare este solul tuturor, acum ce stiti cu adevarat despre decorarea gradinilor mari? Pentru ca a avea mult spatiu va poate face sa faceti greseli.

Decor de gradina cu palmieri.

Un spatiu separat de mai multe zone

Avand mult spatiu, cel mai bine este sa impartiti zonele. De exemplu, puteti construi o zona de picnic, un pranz sau intalniri de familie sub o pergola din lemn, pentru a o folosi si iarna.

Feng Shui in gradini: sfaturi si secrete orientale Te-ar putea interesa si: Feng Shui in gradini: sfaturi si secrete orientale

Aici, puteti profita de decoratiunile de gradina cu paleti si puteti amenaja o mica canapea sezlong, cu o masa joasa, pentru a bea cateva bauturi cu prietenii pana tarziu.

In apropierea acestei zone, puteti amplasa chiar si o mica soba sau un semineu electric sau pe gaz. Deci, indiferent de ora sau de anotimp al anului, il puteti folosi oricand!

Desigur, puteti pune si o zona de picnic fara pergola, cu o masa rustica cu niste banci, ca in parcuri. Ceva riscant daca locuisunteti intr-o zona foarte ploioasa si nu ai protectie.

Cel mai bun lucru pentru delimitarea spatiilor este folosirea unora diferite. De exemplu, in aceasta zona in care urmeaza sa fie zona de „adunare sociala”, o podea din lemn este mai buna decat atunci cand mobilierul este in contact cu iarba.

In acelasi spatiu se poate ajunge pe o poteca de piatra sau placi de lemn de la poarta gradinii. Langa aceasta, o mica zona cu gresie pentru a avea un gratar sau lucru detasabil. Va fi locul ideal pentru intalniri.

Daca ai o piscina si chiar daca va place foarte mult sa ai o piscina, economiseste putin cu un poliester armat cu sticla care este ingropat in pamant. Mai usor de intretinut si mai putine probleme in viitor.

Creati un spatiu pentru verdeata, care inconjoara intreaga gradina de gard, iar in apropierea casei sunt unele. Copacii, prezenti si ei, imbina ambele elemente in armonie.

Daca ajungi sa optati pentru o zona de piscina, puteti crea o zona cu leagane pentru copii, langa ea, si putin departe de ei, o zona de relaxare pentru tine, cu cateva locuri de care sa va bucurati in cuplu in timp ce copiii se joaca. 

Nu supraincarcati mediul inconjurator

Desi are mult spatiu, nu este bine daca este foarte aglomerat, pentru ca atunci se poate simti foarte incomod in gradina ta.

In decorarea gradinii unei case, important este ca spatiul sa fie in armonie si confortabil. Daca nu optati pentru o piscina, puneti un iaz. Este adevarat ca copiii nu o vor putea folosi, dar vazandu-l relaxeaza.

Sau creati un mic spatiu „zen” cu niste pietre asezate natural , astfel incat sa cada un mic flux de apa, ca o fantana.

Puteti alege oricand o fantana de piatra cu sistem automat, desi aceasta este putin „saraca” intr-o gradina mare.

Nu amestecati stilurile

A avea mult spatiu nu inseamna ca puteti avea mai multe tipuri de gradini intr-una. Nu combinati o gradina moderna cu una Zen, sau o gradina in stil japonez cu o gradina clasica.

Gandva-va la tipul de gradina care, pe baza caracteristicilor sale, se refera cel mai bine la dvs. si apoi pregatiti-o in consecinta. Astfel, in decorarea gradinilor exterioare nu veti da gres.

Plante, pentru a aduce verde.

Cel mai bun lucru pentru o gradina mare este ca puteti incorpora in ea tot felul de material vegetal. Plante care acopera o mare parte a unei zone de gradina, lasand acel spatiu exclusiv pentru aceasta.

Copacii care sunt aproape de zona de agrement, pentru a oferi umbra naturala, si cu o distanta potrivita pentru a pune un hamac. Nu va trebui sa invsuntetva mult, daca alegeti niste copaci si plante ieftine la cumparare.

Lasa iarba naturala

Poate fi mult, pentru ca va trebui sa o intretinem, dar iarba naturala este mult mai buna decat iarba artificiala in gradinile mari.

In plus, intrucat va delimita doar unele zone, iarba ii va oferi acea nota de verdeata atat de necesara in acest spatiu.

Daca te obisnuisunteti, asigurati-va ca tunderea gazonului poate deveni o activitate distractiva. De asemenea, atunci cand aveti copii, este mai sigur sa ai ciment cand va jocati.

O veranda?

Pe langa faptul ca ai o zona pentru pranz sau cina atunci cand sunt gratare sau o vizita, daca ai spatiu, exista o zona pe care o puteti desparti cu o platforma mica pentru a avea o terasa.

Prin urmare, puteti iesi dimineata sa luati micul dejun in liniste in acest spatiu, bucurandu-va de ziua frumoasa care va fi. Si cu o pergola, va puteti bucura de ea tot timpul anului. Si mai mult daca il inchideti.


Puteti economisi bani pentru decorarea gradinii?

Construirea unei gradini perfecte nu este ieftina, acum, exista cateva sacrificii pe care le puteti face pentru a deveni putin mai ieftin.Decor de gradina cu pietre si busteni.

Nu exista constructie de gratar sau piscina. Daca doriti acest lucru in gradina, va trebui sa cumparati modele care pot fi demontate dupa utilizare.

Bineinteles ca nu vei cumpara plante sau copaci second-hand, dar cum ramane cu mobilierul? Sau de exemplu jacuzzi-ul. Puteti cumpara cateva articole de gradina second-hand si puteti economisi multi bani.

Exista multe plante foarte ieftine care vor fi grozave in gradina atunci cand sunt crescute. Sau, in loc sa le cumparati deja in floare, le puteti planta singur.

De fapt, aceasta a doua optiune este mult mai ieftina decat cumpararea de plante care sunt gata sa fie plantate. Si ingrijirea lor va fi o activitate buna.

Nu te gandi la amenajarea gradinii dintr-o data, pentru ca atunci vei cheltui o avere uriasa pentru amenajarea gradinii tale.

Fa totul la timpul tau, cu calm, si incetul cu incetul il vei avea gata. Chiar daca dureaza ani, rabdarea are marea ei rasplata.

V-am explicat deja tot ce trebuie sa stva despre decorarea gradinii, dar totusi va vom oferi putin ajutor cu o mica galerie de imagini pentru decorarea gradinii.

Cu aceste imagini de case stil gradina veti avea un pic mai multa inspiratie pentru gradina dvs. Asadar, iata cateva fotografii frumoase cu decorarea gradinii.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Creeaza gradina visurilor tale cu aceste sfaturi

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
Cozzy
Mobila
Decoratiuni
Textile
Iluminat
Reconstructie
Bucatarie
Baie
Living
Dormitor
Camera Copiilor
Hol
Birou
Acasa Categorii Promotii Articole